Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kurulumu yardım :))

Cvp: Akvaryum kurulumu yardım :))

hayvan gece kuru alanda uyumuyorsa gece ısıtma lambasına gerek yok. bu duylu fişlerden alıp düşük wattlı ampul takarsan dışardan akvaryuma aydınlık verir. her elektrikçide bulunur bunlardan. geceden sabaha kadar loş bir karanlıkta olsun dersen ya prize takılan sensörlü led gece lambası ya da bu duydan bir tane daha alıp 5 w yeşil veya kırmızı renk bir ampul takarsın.

mailto:/sy77eg.jpg

bildiğin ampulün renklisi işte alisarp. önemli değil.

Bende teşekkür ediyorum. Gece ısıtması bana gereken bir ampul.

kaplumbağalara yarasın. :$ iyi günde kullansınlar.

Dün sipariş verdiğim mandallı masa lambaları geldi. Ama bir problemin var. Kuru alan akvaryumun üstünde köşede sıfıra sıfır lambayı kuru alanın üstünde kalan cama taktigimda biçimsiz ve uygun olmayan mesafede kaldı siz ne onerirsiniz pratik çözüm var mi?

mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-111625510
Uvb lamba olarak uygun mudur?

Lambayı tepeden konumlandırma yapamıyorsan lambayı yan cama kıstırıp çanağı yanlama eğerek o şekilde çevirip yerleştir körük kısmı belli ölçüde eğilip bükülür.

Evet bu ampulü alacaksın. Konumlandırma mesafen 27-28 cm olacak.

herşeyi tamamladım sayılır fotoları yakında ekleyeceğim, bir tek eksiğim şuan için gece oda çok karanlık oluyor. ay ışığı görünümü verecek, çok parlak olmayan kaplumbağayı rahatsız etmeyecek bir lamba öneriniz varmı linki de varsa süper olur:))

Ay ışığı vermesine gerek yok. Yukarıda anlattıklarım dışında çocuklar için kullanılan duvar prizine takılan ufak gece lambaları olur. Öyle bir şey olsunki sadece akvaryumdaki herşeyin silüetini görecek kadar loş bir ışık versin yeter.

Cepten açamıyorum şimdi osramın sensörlü gece lambasından kullanabilirsin zamanlayıcıya gerek kalmaz ve uzun ömürlüdür. 25 tl civarı idi ama parasını yıllarca kullanacağın için çıkarırsın. Ben banyoda kullanıyorum 7. seneye girdik. Bu golf topu gibi bir tarafında kendinden fişi var.

İlk resimleri ekliyorum, ufak tefek 1-2 eksik var daha çözmedim. sizinde fikirlerinizi merak ediyorum. şimdilik kuru alan derecesini tutturmaya çalısıyorum. uv mesafesi 25 cm den ayarladım.
akvaryum sıcaklığım, 27 C kuru alanı da 32 ye denk getirince işin büyük kısmı bitmiş olacak. rampa için çakıl taş filan bakacaktım ama kaydırmaz koymak daha kullanışlı geldi, daha sabitlemedim ama kaydırmaz olacak, üst kısımı ya böyle bırakacağım yada 1-3 cm çakıl vs koyabilrim. mandallı lambalar biraz eğreti gibi geldi ona da alternatif bişiler yapıcağım, şimdilik idare ediyor böyle.

mailto:/23v1he0.jpg
mailto:/soqs6o.jpg

zamanlayıcıları da dijital aldım bugün, analog olanlar 13 tl dijital 15 tl di koçtaşda, 2 tane aldım şimdilik ama 1 tane daha alacağım, gece ışıklandırması için. dalgıç tip florasan alacağım sanırım, ama renginde kararsızım mavi mi beyazmı, karışık renklimi?

ısıtıcı lambayıda sabah 7 aksam 18 arası ayarladım, uvb yi sabah 11 akşam 15, yeterli midir?

emre suyu biraz azalt. su çıkış borusunun ucundaki tapayı çıkararak hava kabarcığı yapmasını sağla suya oksijen girsin. amonyak sudaki oksijeni yer. kabarcık yaptırırsan hem oksijen girer hemde filtreden geçmeyen amonyağı sudan çabuk atar. gürültüsünden rahatsız oluyorsan sadece gündüzleri bu şekilde yaparsın.

mangoyu ters çevir üste bakan kısmı geniş hayvan onun altına girip rahat kaşınır. görsellik için birkaç ipek bitki alırsan güzel olur. aldığında o taşları çıkar hayvan kumu rahatça eşeleyip dolansın.

dalgıç florasan alırsan mavi renk 6 W olanından al. yanında sağlam iki tanede vantuz. bunu dik duran ısıtıcı gibi konumlandır üst plastik kısmı dışarda kalsın. su geçirmez olsa da bir süre sonra su alıyor. benim ilk aldığım bu şekilde gitti. 12 volt olması hayvanların akıma kapılmasını önledi. ama uzun ömürlü kullanman için dediğim gibi konumlandır. pembe rengide fena değil. bulamazsan onu da alabilirsin. beyazı çok parlar. bir de hayvanların su yüzeyine yakın tutunup durabilecekleri bir şey lazım. ben bunun için su çıkış borusunun son parçasını söküp diğer köşede su yüzeyinin 2-3 cm altından vantuzladım.

akvaryumda fazla birşey kalmamış zor kısımları halletmişsin. güzel olmuş hayırlı olsun.

cem senin ex1200 kurulumunu inceledim de filtre sepetlerinde kafam karıştı biraz. normal kendi içinden çıkanlar yetmiyormu? birde benim evde şebeke suyu var doğal olarak aktif karbon koymam gerekecek. sen onu çıkarıp başka şeyler eklemişsin. zaten bu halde zor kapattım kapağını diğerlerini koysam kapanmaz :) bunun bi çözümü varmıdır?
ben tetranın orjinal içinden çıkanlara döndüm. filtreyi 2. el almıştım aldığım kişi de başka malzemelerde eklemiş senin gibi
ben açıp kapatamayınca diğer malzemelerin 1-2 sini çıkartmıştım.
normalde en altta seramik üste bio sünger,
üstüne bioball, üstüne 2 kat bio sünger, üstüne de biosünger+aktif karbon+elyaf yapılı bende?

bu arada yardımlarınız için çok teşekkürler, bilmediğim baya bir şey öğrendim

Ben bio balları çıkardım sonra. Yerine jbl micromec koydum. Üstten ikinci katada jbl ammo, hydor zeolite veya prodac zeolit konacak en üstede carbon sonrası hesaplı olan lav taşı en kalitelisi eheim substrat pro'dur. Bunlarda her sepetin altına sünger üstüne elyaf olacak şekilde araya malzemeyi koyarsın. Sadece en altta seramik üstü sünger olacak.

Birde filtre torbası al bir kaç tane lazım olur.

Cvp: RE: Akvaryum kurulumu yardım :))

cem' Alıntı:
Ben bio balları çıkardım sonra. Yerine jbl micromec koydum. Üstten ikinci katada jbl ammo, hydor zeolite veya prodac zeolit konacak en üstede carbon sonrası hesaplı olan lav taşı en kalitelisi eheim substrat pro'dur. Bunlarda her sepetin altına sünger üstüne elyaf olacak şekilde araya malzemeyi koyarsın. Sadece en altta seramik üstü sünger olacak.

Birde filtre torbası al bir kaç tane lazım olur.

sepetlere miktar olarak ne kadar koymak lazım, 500 g olan paket var 1500 g olan paket var? hepsi için?

bide ömürleri ne kadardır? 1 ay 3 ay?

carbon 1-1.5 ay arası; seramik iki sene diyor ama iyi temizleme ile daha uzun kullanılabilir. bunu kirden arındırdıktan sonra sıcak su ile durulayacaksın. diğer malzemeler 6 ay ömürlü bunları nrmal su ile yıkadıktan sonra akvaryum suyu ile durulayacaksın. o zaman bir 3 ay daha rahat kullanırsın. eheim substrat pro 3-4 defa yıkanmaya gelir. bunda süre belirtilmemiş. filtre malzemeleri seramik hariç filtre torbasına konur. bunda da ölçü olarak 500 g yeterlidir. ben substrat pro'nun 2lt'lik olanını aldım beni nerdeyse 10 sene götürür. pahalı gözükse de kullanım süresi fiyatını ucuza getiriyor.

bugün kaplumbağam (kamil adı) da boyun ve ayak kısımlarında yosunumsu birşeyler farkettim, sonra araştırdığımda deri değişimi olduğunu anladım. Fakat bu arada akvaryum suyunda yüzen deri partikülleri canımı sıktı. Dikkatli bakınca baya göze batıyor, deri değişimi sırasında sizde de su berraklığı problemi yaşıyormusunuz yoksa benim filtrnin temizlemesimi gerekli?

o her daim bir sorundur. dış filtre bir miktarını alır, bir kısmı bitkilerin dallarına takılır bir kısmı yüzer. ekstradan bir iç filtre buna büyük oranda çare olur. genelde akvaryum suyunun orta üst kısmında uçuşurlar. bu sebeple iç filtre kullanırsan tepesi su yüzeyine yakın olsun ki hazne bu uçuşan parçaları alsın.

deri değişimi normal büyüme dışında A vitamini fazlalığından veya uv lambası altında fazla kalmasından dolayı sıkça görülür. deriyi atması için silis ve sert dallı ipek bitkilerin arasından geçmesi kurtulmasını hızlandırır.

Brde hic kuru alana çıkmıyor sürekli su içinde arada da rampada duruyor , nasıl alıştıra bilirim?

lambayı rampaya doğru konumlandır. ve uzak durabildiğin kadar uzak dur. oda kapısı da kapalı olsun. çevrenin güvenli olduğunu ve hareket olmadığını görünce çıkar.

çıkıp çıkmadığını nasıl anlayacağım? malum çalışıyorum aksam 6 da eve geliyorum. iş işten geçmiş oluyor :)

o bir şekilde çıkar. bir süre sonra güveni yerine gelip senden zarar gelmediğini anladığında kuru alandan pis pis bakar. gelip huzurumu bozdu yine der gibi. hafta sonları kapıyı aralayıp bakarsın. ama çok sessiz ve yavaş aç. gerekirse ayna kullan.

Bende ancak hafta sonları gözlemliyorum. Kapıyı çok az aralık bırak oradan görürsün. Yada ayna ile bakarsın.

Geri