Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kurulumu yardım :))

RE: Akvaryum kururlumu yardım :))

Benim akvaryum daha gelmedi :( 10mm extra clear cam istanbuldan gelecekmis paazartesi )
Kurduktan sonra resimleri ekleyecegim. Varsa bir eksigim tamamlarim o zaman

Cvp: Akvaryum kururlumu yardım :))

geldiğinde içine su doldurup tuz eklemesi yapacaksın. orana sen karar verisin az olmasın. tuz eriyince bir tanede akvaryuma ait olmak üzere yeni bulaşık süngeri alınacak şu scotch-bride'lardan onunla camlardan ve silicon eklerinden geçeceksin. bir gün bu su beklesin sonra suyu alıp maşrapa ile yan camlardan suyu aşağı döküp kalanı da alacaksın. dipte kalanı da beze emdirirsin gerekirse az su ile bir durulama daha yaptırırsın. sonra için rahat etsin dersen bunu genelde içine bütün malzemeleri yıkadıktan sonra koyup hepsi bir aradayken yaparız. metilen damlatacaksın. dipte kum varsa onu da arada bir karıştırıp her yerine nüfuz etmesini sağlayıp içinde kalan tozların suya karışmasını sağlayacaksın. bu su en az 6 saat beklesin sonra kumu karıştırıp bulanık hale gelince boşaltır. yeni suyu eklersin. bu halde ısıtıcıyı ve filtreyi çalıştırıp bir gün bekle o sürede içindeki klorda uçar, içinde hala kumun bulanıklığı varsa filtre çeker. arada bir süngeri temizlemek gerekecek. dış filtre kullanırsan onu açıklarız. ısı değeri uygun hale gelince ve su berraklaşınca hayvanları alırsın.

tuz tam erisin yoksa bulaşık süngerini kullanırken camı çizebilirsin.

şimdiden hayırlı olsun.

Cvp: Akvaryum kurulumu yardım :))

Akvaryumun üstü açıkmı durmalı ? yoksa birşey yapmalımı?

bu hayvana bağlı geceleri kuru alanda uyuyor ve gece ısıtma ampulü yoksa az bir hava boşluğu bırakılarak kapatılabilir. gündüz ise ısıtma ampulü ve uv ampulü yani lambaları kullanılacağı için kapamaya gerek yoktur. aynı şekilde hayvan su içinde uyuyor; bulunduğu ortam soğuk değilse gerek yoktur.

Nihayet akvayumumu dün teslim aldım. Kum konusunda hagen siyah kum kullanmamda sakınca olurmu? Neden soruyorum derseinz filtre aldığım eleman baya miktarda göndermiş. Kullanabilirsem kum almaya gerek yok. [/align]

Bu hayvanlar kum yer. Hagen siyah kum keskin kenarları ve iri yapısı ile sakıncalıdır. Boğazlarında ve sindirim sistemlerinde kalabilir, tahriş edebilir. Kullanılması gereken kum doğal sarı 0,5-1 mm olan ince silis kumdur.
Akvaryum hayırlı olsun.

Emre eğer alan olursa petshoplarda silis bulabilirsen takas yapabilirsin. Yada başka bir ürün aldığında karşılığında indirim.

cevaplar için teşekkürler. Cem izmirde uygun bir malzeme alacağım biryer varmı? kum, dış filtre iç malzemesi(aynı dış filtreyi kullanıyoruz sanırım tetra ex 1200), ısıtıcı mandallı lamba, uva-b v.s ? internette buldum ama hepsine ayrı kargo parası vermek istemiyorum açıkcası :(

sen nereden alıyorsun?

Cem abi yazlari izmire gidiyor sanirim normalde ankarada yasiyor

kamil tunca bulvarında altın akvaryum var. detaylı inceleme yapmamıştım. ama silis kum (bu iki çeşit birisi kum gibi birisi biraz daha kalın o kalın olandan alacaksın 10 kg poşette satılıyor), mango, dalgıç florasan, yem vardı orada. filtre malzemelerine ihtiyacım olmadığı için dikkat etmedim.

nettede juenpetmarkette çeşit bol 150 tl üstü kargo ücretsiz. kilosu ne olursa olsun. bir kez 40 kg'lik kargo almışlığım var silis kumla bir kaç ürün almıştım.

uv lamba konusundaki fahiş fiyat yüzünden nette aramam sonucunda şunu buldum sizce uygun olurmu?, olursa yedekli alacağım 3-5 tane
http://www.ebay.com/itm/26w-10-0-UVB-UVA-Reptile-Structure-Tropical-Lamp-Desert-Reptile-Basking-Light-/321384913761

emre o ampul 10.0 yani %10 oranında uvb ışını veriyor yani iki kat fazla radyasyon. bu çöl hayvanları için uygun. bizimkilere göre olan 5.0-6.0 oranlı olan ampullerdir.

http://www.ebay.com/itm/ExoTerra-UVB100-REPTI-GLO-5-0-Compact-Fluorescent-Tropical-Light-Bulb-13W-PT2186-/121287823002?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c3d514e9a

su olabılır mı olursa bende bundan alırım ileride

sulo43' Alıntı:
http://www.ebay.com/itm/ExoTerra-UVB100-REPTI-GLO-5-0-Compact-Fluorescent-Tropical-Light-Bulb-13W-PT2186-/121287823002?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c3d514e9a

su olabılır mı olursa bende bundan alırım ileride

olsa nolur kargo parası üründen fazla :p

bilmiyorumki kargo parası nerde yazıyo ne kadar :D eaya ilk defa girdim

http://www.ebay.com/itm/New-26w-5-0-UVB-UVA-Reptile-Structure-Tropical-Lamp-Reptile-Basking-Light-Good-/321266318506?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4accf6fcaa

bu var ucu kargo ama markası ne bılmıyorum bununda :D

sulo43' Alıntı:
bilmiyorumki kargo parası nerde yazıyo ne kadar :D eaya ilk defa girdim

http://www.ebay.com/itm/New-26w-5-0-UVB-UVA-Reptile-Structure-Tropical-Lamp-Reptile-Basking-Light-Good-/321266318506?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4accf6fcaa

bu var ucu kargo ama markası ne bılmıyorum bununda :D

aha bu olur galiba? walla olursa 3-5 tane alıcam direk:) ısıtması yok ama birde ısıtıcı lamba aldıkmı olur

shipping ücreti geliş ücretidir. yani 13 w için shipping 26.23 $. ikincisi için 9.17 $ ek ücret var max iki tane alabiliyorsun. birde şu var eğer 110-120 volt aralığında ise dönüştürücü ve fiş gibi ek maliyetlerde olacaktır. bunun yerine atakan petshopun sitesinden yeni alım yapmışsa alınabilir. 60-65 tl birşeydi.

26 w olanda ise standard kargo (bu gemi ile geliyor olabilir.) ilki için 2.99 $, sonraki herbir fazla alımda 1.99 $ üstüne ekleniyor; özel kargo ile ulaşım ilki için 34.99 $ sonraki her bir adet için 24.99 $ oluyor. bu garantili ve uçakla gönderiliyor sanırım ondan pahalı. kırılırsa yenisi geliyordur.

Ozel seyde hakli olabilirsin ama kirilirsa falan gemiyle gelende de birsey olmaz paypal kullanarak alirsaniz urun elinize gelince parayi gonderirsiniz gelmesse de baska harcama yapmadan urunu alirsiniz suresi maksimum 10-15 gundur ( aldiginiz urun 1 dolar olsa gemiyle yine free shipping olan bile var onemli olan geminin dolmasi dolunca geliyor)

Turkiyeden aldigimiz her urunde muadili varsa ve acil degilse turkiyeden alarak kazik yiyoruz bence

Buarada kucuk bir oneri eger standart kargoyu secerseniz kargo takipten takip edebilirsiniz ekonomik te bu yok ( aralarinda buyuk fiyat farki yok)

10 $ lık freeshiping üründe bile track number alıyorum ben :p

Bugün JBL protemp s200 ısıtıcı aldım, kullanan arkadaşlara bir sorum olacak,
Akvaryuma dik şekilde min. Su seviyesinin üstünde olarak kullanıyorum, 28 dereceye ayarladim ama su sıcaklığı 2 saatte 23dereceden 25,5 dereceye geldi. Bu kadar uzun sure normalmi? Yoksa cihazda bir sorun mu var acaba. Termometre suyun içinde dijital.

Geri