Merhaba,
Almış olduğunuz akvaryumda kaplumbağa gayet sağlıklı büyüyecektir.
Kuru alanınız var mı?
Eğer yoksa ben size venys kaplumbağa adasını önerebilirim. Bunun medium modeli 30, large modeli 40cm yüksekliğe çıkabiliyor.
Kuru alanı hazır alabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz. Forumda bir arkadaş böyle bir kuru alan yapmıştı.
Konuyu görüntülemek için
Büyük asansör varsa büyük çekçekin üstüne battaniye gibi kalın birşey serip akvaryum üzerine konarak taşıması kolay olur. Yine de kaldır indir de en az iki tane güçlü kuvvetli adam lazım. Ağır olduğu için parkeyi ezip iz bırakmasın diye uygun ebatta kesilebilen koridor halısı koyuyoruz. Dolap...
sukaplumbagasi.com
Isıtma lambanız da yok sanırım bu çok önemli bir malzemedir olmadığı zamanlarda kaplumbağa hasta olabiliyor.
Isıtma lambası için 40-60w halojen soft bir ampul alırsınız. Bu ampulle kuru alanı 32 derecede (su 28 derece) sabitlersiniz ve gece gündüz döngüsü için 12 saat boyunca yakarsınız.
Ben internetten horoz mantar 60w soft ampul alıyorum fakat çok dayanıklı bir ampul değil. 10'lu paket halinde satıldığı için yaklaşık 1 yılı geçirebiliyorum.
Bu ampulleri yakabilmek için aynı şekilde 40-60w kaldıran bir lamba kullanmalısınız.
Akvaryum için silis kum alabilirsiniz bu kumu su kaplumbağaları yer, sürtünerek eski derilerini atarlar ve yem artıklarını arayarak vakit geçirirler. Biz sterilize edildiği için vitasand silis kum 0.7mm öneriyoruz. Bu kum tozlu olduğundan koymadan önce bunu yıkıyoruz. Eğer almak isterseniz tozdan nasıl arındıracağınız hakkında bilgi verebiliriz.
Akvaryum için dekor olarak mangrow kökü alabilirsiniz kaplumbağa kabuğunu bu köke kaşıyarak eski plakalarını açar. Bu kök suyun pH'ını düşürür ve suya sarılık katar. Kökü almak isterseniz size sterilizasyonu hakkında bilgi verebiliriz.
Su kaplumbağası hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz.
Slider Türü Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu Öncelikle su kaplumbağaları ölüm fanusu dediğimiz ekipmansız küçük kaplarda beslenmez. Hayvanın beslenmesi uygun olsada o kapta büyüme şansı yok. Yüzemediği için kas gelişimide gerileyecek. Tabi hasta olmasıda an meselesi. Bu kap ile beraber alınmış...
sukaplumbagasi.com