Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kuruyorum

Cvp: Akvaryum kuruyorum

geceleri bende kullanıyorum kapağı. sabaha doğru kombi çalıştığı halde hava soğuyor sadece yemleme kapağı açık şekilde duruyor onu kapamıyorum. arka taraftada kablo için delikler var. hava sirkülasyonu oluyor. ortam nemli ve biraz daha sıcak oluyor. bunda iki parça kapak var ikiside çıktı mı hava alma rahat olur. gündüz tamamen açık bırakıyorum.

Hayırlı olsun. Kaça mal ettiniz? Kaç kapluş yaşayacak?
Emre Bey benim 2 kapluşa böyle bişey küçük mü olur?

AEK' Alıntı:
Hayırlı olsun. Gayet güzel düzenlersiniz. Sanırım kum koymayacaksınız. Benim görüşüme göre sadece kapak gerelsiz. Yani kaplumbağalar yüzeyden nefes aldıkları için su üzeri ferah olmalı.

Kum koymayı düşünüyorum, 20kg ince silis kum (0.7mm) alacağım. Kapak bence de gereksiz şimdi buharlaşmayı minimuma indirmek için tutuyorum.

zgzoid' Alıntı:

Akvaryum hediye geldi, diğer iç tertibatı falan komple 450TL gibi bir şey olacak gibi duruyor. Ben 2 kapluş bakacağım ama ileride büyütmek gerekecek bunu. Şu an benimkiler 5-6 cm civarındalar.

zgzoid' Alıntı:

Ömürlük olmaz ama 15-20 cm kabuk boyuna kadar iki kaplumbağayı götürür. Büyüme hızına bağlı olarak 3-4 sene gibi.
Tam ömürlük için kaplumbağa başına 100 lt ve üzeri gerekir. Yani iki kaplumbağa için yukarıdaki kaçış boşluğunuda düşünürsek 250 lt hacimli akvaryum ideal.

keratakerata' Alıntı:
AEK' Alıntı:
Hayırlı olsun. Gayet güzel düzenlersiniz. Sanırım kum koymayacaksınız. Benim görüşüme göre sadece kapak gerelsiz. Yani kaplumbağalar yüzeyden nefes aldıkları için su üzeri ferah olmalı.

Kum koymayı düşünüyorum, 20kg ince silis kum (0.7mm) alacağım. Kapak bence de gereksiz şimdi buharlaşmayı minimuma indirmek için tutuyorum.

zgzoid' Alıntı:

Akvaryum hediye geldi, diğer iç tertibatı falan komple 450TL gibi bir şey olacak gibi duruyor. Ben 2 kapluş bakacağım ama ileride büyütmek gerekecek bunu. Şu an benimkiler 5-6 cm civarındalar.

Kumuda canlıları içeri almadan koyup filtrelemeniz iyi olurdu. Zira ne kadar yıkasanız ilk koyduğunuzda akvaryum biraz bulanacak ve filtre ile bir gün suyu döndürmeniz gerekecek.
Kaplumbağalar girdikten sonra buharlaşma çok iyi olur. Daha sık taze su ilave edilir.

AEK' Alıntı:
Kumuda canlıları içeri almadan koyup filtrelemeniz iyi olurdu. Zira ne kadar yıkasanız ilk koyduğunuzda akvaryum biraz bulanacak ve filtre ile bir gün suyu döndürmeniz gerekecek.
Kaplumbağalar girdikten sonra buharlaşma çok iyi olur. Daha sık taze su ilave edilir.

Evet evet öyle yapacağım, tuzlu suyla pazartesi gününe kadar bekleteceğim, pazartesi kumu koyup 24 saat filtreleyeceğim, salı akşamı kapluşlar yuvalarına kavuşmuş olacaklar.

kumu koymadan önce gene sıcak su ile 4-5 kez durulayıp ilk tortu-tozu atın. Sonra akvaryuma koyunca 1 gün fltrelersiniz. Böylece süreyi kısaltırsınız. Belki Salı sabahı dahi akvaryumu berrak bulabilirsiniz. Benim bu şekilde oldu.

AEK' Alıntı:
kumu koymadan önce gene sıcak su ile 4-5 kez durulayıp ilk tortu-tozu atın. Sonra akvaryuma koyunca 1 gün fltrelersiniz. Böylece süreyi kısaltırsınız. Belki Salı sabahı dahi akvaryumu berrak bulabilirsiniz. Benim bu şekilde oldu.

Aynen, öyle yapacağım. Cumartesi siparişleri vereceğim bakalım pazartesi elimde olurlar diye umuyorum.

mailto:/2h6ws3r.jpg
Pazartesi ısıtıcı, mango kökü, kumlar, dip süpürgesi ve dereceler geldi. Tuzlu su boşaltılıp durulandı. 0.7mm 20 kilo ince silis kum iyice yıkandıktan sonra akvaryuma serildi. Hatta o derece yıkandı ki koyduktan sonra hiç salınım olmadı.

Mango kökü ile ilgili kaynatmayı tercih etmedim lifleri ayrılır diye ama 4-5 kere kaynar su içine koyarak rengini salmasını bekledim. Pek bir renk salmadı açıkcası. "Mango kökü sapsarı yapıyor" diye okuduklarımın üzerine benimki mango kökü değil mi acaba diye bile düşünüyorum hatta :)

Dış filtreyi de sabah kurdum, sabahtan beri tüm ekip filtreleniyor şu anda. Bu gece kapluşlar yeni mekanlarına geçecekler.

Bu büyük siparişle birlikte aldığım yemler de eklendikten sonra, yem çeşitliliğimiz şu hale geldi. Bir kargolanması unutulan jbl rugil eksik şu anda :)

mailto:/mr77e1.jpg

Kapluşlu fotoğraflar çok yakında :)

Aynı arka fon bende var. Tam tersindeki yeşilliği kullanıyorum. Eğer o beyaz çakıllardan bulursanız çok güzel derinlik katar. Bunun yanı sıra yemlerinizdeki son 2 taneki olan yem ilgimi çekti. Daha önce hiç öyle bir marka ve yem görmemiştim. Markayı seçemedim tam zaten.

banyoterligi' Alıntı:
Aynı arka fon bende var. Tam tersindeki yeşilliği kullanıyorum. Eğer o beyaz çakıllardan bulursanız çok güzel derinlik katar. Bunun yanı sıra yemlerinizdeki son 2 taneki olan yem ilgimi çekti. Daha önce hiç öyle bir marka ve yem görmemiştim. Markayı seçemedim tam zaten.

Ben de yalnızca Bilkent Center'daki petshopta gördüm onları, Dajanus ReptiGran ve Gammarus. Gammarus'u güzel ama reptigran'ı bizimkiler hiç yemiyor.

yiğit senin bu mango mangrowa benziyorda kökten çok ağacın dalı gibi duruyor. kök kısım parmak gibi parça taneli olur. gerçi su bulanık ve net gözükmüyor ama.

jbl ısıtıcın nasıl suya tam batıyor mu ?

Hayırlı olsun. Ekipman seçimleri çok güzel olmuş. Güzel bir evleri olacak.

cem' Alıntı:
yiğit senin bu mango mangrowa benziyorda kökten çok ağacın dalı gibi duruyor. kök kısım parmak gibi parça taneli olur. gerçi su bulanık ve net gözükmüyor ama.

Su bulanık değil dışardaki lambanın yansıması+instagram filtresinden öyle gözüküyor. su crystal clear'a yakın :) walla ağaç dalı olabilir bence de.. suya salınım sıfır. Juen Pet'ten aldım ama bilemedim..

cem' Alıntı:
jbl ısıtıcın nasıl suya tam batıyor mu ?

Tam batıyormuş, tam batırdım fotoğraftan sonra..

Geri