Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum nasıl olmalı ve yüzme eğitimi

Stockdölm

Yeni Üye
Merhabalar 15 cm boyunda bir su kaplumbağam var. Yeni bir akvaryum yaptıracağım. Lakin aklımda bazı sorular var.

Öncelikle kızım uzun yıllar alçak (8-10 cm) suda yaşadığı için yüksek suya alışamayacağını düşünüp bende öyle devam ettim ama anladığım kadarıyla öyle olmamalı ve yeni akvaryumunu ona göre yaptıracağım. Alışamamasından ve akvaryumu kullanamamasından çekiniyorum. Sizce kızımı yüzmeye nasıl alıştırabilirim nasıl bir yol izlemeliyim?

İkinci olarakta yaptıracağım bu akvaryumda özellikle dikkat etmem gereken ne var? Yaptırırken yapan kişiye tembihlemem gereken? Kuru alanlı üste oturtmayı planlıyorum camdan olucak özellikle dikkat edilmesi gerekilen bi şey var mı kuru alan ile ilgili? Tabanı 60x35 olucak biliyorum bu boyutta kaplumbağa için küçük ama yerim bu kadar aile evinde elimden başka bi şey gelmiyor. Sizce yüksekliği ne kadar olmalı kuru alanı dahil etmeden? Şimdiden teşekkürler

NOT: Kızım çok iyi firar eder. 23 cme kadar uzanabiliyor ama kendini çekemiyor henüz o kadardan. Altında su da olursa kesin kaçar. O yüzden ya akvaryumda üste boşluk bırakıcam ya da etrafından bi şey geçicem.

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

O akvaryum gerçekten küçük kalır. Yüksekliği 50 cm yapın. Suyu başlangıçta 15 cm yapın. 2-3 gün sonra kaçış boşluğu bırakarak yükseltin. Akvaryum üstü kuru alan olmaz. Rampa derken komple kapatır. Sadece akvaryum dışında rampa su içinde olur. Alanı kitapların üstüne oturtursunuz.

Tetra ht 100 watt su ısıtıcı alın. Bu tam batar ve kalitelidir.

İç filtre olarak sunsun hj752 alın. Ama hayvan büyük bu bir çare vermeyecek. Suyu haftada bir yenilemeniz lazım.

Isıtma lambası alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip yeterince yükseklik vererek yapıştırın.

Foruma hoşgeldiniz.

O akvaryum gerçekten küçük kalır. Yüksekliği 50 cm yapın. Suyu başlangıçta 15 cm yapın. 2-3 gün sonra kaçış boşluğu bırakarak yükseltin. Akvaryum üstü kuru alan olmaz. Rampa derken komple kapatır. Sadece akvaryum dışında rampa su içinde olur. Alanı kitapların üstüne oturtursunuz.

Tetra ht 100 watt su ısıtıcı alın. Bu tam batar ve kalitelidir.

İç filtre olarak sunsun hj752 alın. Ama hayvan büyük bu bir çare vermeyecek. Suyu haftada bir yenilemeniz lazım.

Isıtma lambası alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip yeterince yükseklik vererek yapıştırın.

Şunun gibi bi çizim yapmıştım ölçüler kesin olmamakla birlikte üstünde olsa ne olacak ki. Üstünü iyice kapatır diye diyorsanız belki biraz dışarı doğru yaptırabilirim. diğer türlü çok sıkıntı çünkü koyacağım yer yüksekte.

Sunsun hj752 yeterli olur mu dış filtre olarak hw602b önerdiler ikisi beraber daha iyi mi olur

Ekli dosyalar

• IMG_3336.png
    826.2 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_2737.png
    IMG_2737.png
    837.1 KB · Görüntüleme: 1
Şunun gibi bi çizim yapmıştım ölçüler kesin olmamakla birlikte üstünde olsa ne olacak ki. Üstünü iyice kapatır diye diyorsanız belki biraz dışarı doğru yaptırabilirim. diğer türlü çok sıkıntı çünkü koyacağım yer yüksekte.

Sunsun hj752 yeterli olur mu dış filtre olarak hw602b önerdiler ikisi beraber daha iyi mi olur
Tabandaki tüm kum taş ve bitkileri çıkarın sarı silis kum alın

Geri