Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum nasıl olmalı ve yüzme eğitimi

Stockdölm

Bronz 5 Üye
Merhabalar 15 cm boyunda bir su kaplumbağam var. Yeni bir akvaryum yaptıracağım. Lakin aklımda bazı sorular var.

Öncelikle kızım uzun yıllar alçak (8-10 cm) suda yaşadığı için yüksek suya alışamayacağını düşünüp bende öyle devam ettim ama anladığım kadarıyla öyle olmamalı ve yeni akvaryumunu ona göre yaptıracağım. Alışamamasından ve akvaryumu kullanamamasından çekiniyorum. Sizce kızımı yüzmeye nasıl alıştırabilirim nasıl bir yol izlemeliyim?

İkinci olarakta yaptıracağım bu akvaryumda özellikle dikkat etmem gereken ne var? Yaptırırken yapan kişiye tembihlemem gereken? Kuru alanlı üste oturtmayı planlıyorum camdan olucak özellikle dikkat edilmesi gerekilen bi şey var mı kuru alan ile ilgili? Tabanı 60x35 olucak biliyorum bu boyutta kaplumbağa için küçük ama yerim bu kadar aile evinde elimden başka bi şey gelmiyor. Sizce yüksekliği ne kadar olmalı kuru alanı dahil etmeden? Şimdiden teşekkürler

NOT: Kızım çok iyi firar eder. 23 cme kadar uzanabiliyor ama kendini çekemiyor henüz o kadardan. Altında su da olursa kesin kaçar. O yüzden ya akvaryumda üste boşluk bırakıcam ya da etrafından bi şey geçicem.

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

O akvaryum gerçekten küçük kalır. Yüksekliği 50 cm yapın. Suyu başlangıçta 15 cm yapın. 2-3 gün sonra kaçış boşluğu bırakarak yükseltin. Akvaryum üstü kuru alan olmaz. Rampa derken komple kapatır. Sadece akvaryum dışında rampa su içinde olur. Alanı kitapların üstüne oturtursunuz.

Tetra ht 100 watt su ısıtıcı alın. Bu tam batar ve kalitelidir.

İç filtre olarak sunsun hj752 alın. Ama hayvan büyük bu bir çare vermeyecek. Suyu haftada bir yenilemeniz lazım.

Isıtma lambası alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip yeterince yükseklik vererek yapıştırın.

Foruma hoşgeldiniz.

O akvaryum gerçekten küçük kalır. Yüksekliği 50 cm yapın. Suyu başlangıçta 15 cm yapın. 2-3 gün sonra kaçış boşluğu bırakarak yükseltin. Akvaryum üstü kuru alan olmaz. Rampa derken komple kapatır. Sadece akvaryum dışında rampa su içinde olur. Alanı kitapların üstüne oturtursunuz.

Tetra ht 100 watt su ısıtıcı alın. Bu tam batar ve kalitelidir.

İç filtre olarak sunsun hj752 alın. Ama hayvan büyük bu bir çare vermeyecek. Suyu haftada bir yenilemeniz lazım.

Isıtma lambası alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip yeterince yükseklik vererek yapıştırın.

Şunun gibi bi çizim yapmıştım ölçüler kesin olmamakla birlikte üstünde olsa ne olacak ki. Üstünü iyice kapatır diye diyorsanız belki biraz dışarı doğru yaptırabilirim. diğer türlü çok sıkıntı çünkü koyacağım yer yüksekte.

Sunsun hj752 yeterli olur mu dış filtre olarak hw602b önerdiler ikisi beraber daha iyi mi olur

Ekli dosyalar

• IMG_3336.png
    826.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2737.png
    IMG_2737.png
    837.1 KB · Görüntüleme: 8
Şunun gibi bi çizim yapmıştım ölçüler kesin olmamakla birlikte üstünde olsa ne olacak ki. Üstünü iyice kapatır diye diyorsanız belki biraz dışarı doğru yaptırabilirim. diğer türlü çok sıkıntı çünkü koyacağım yer yüksekte.

Sunsun hj752 yeterli olur mu dış filtre olarak hw602b önerdiler ikisi beraber daha iyi mi olur
Tabandaki tüm kum taş ve bitkileri çıkarın sarı silis kum alın

15cm dediniz attığınız hayvanlar yavru.

100cm×60cm genişliğinde bir akvaryuma geçin su yüksekliğini önce 15cm yapın daha sonra 25 30cm ye çıkartın.

Akvaryum yüksekliği ve kuru alan yüksekliği kaplumbağanın kaçamayacağı kadar yüksek olmalı.

15cm dediniz attığınız hayvanlar yavru.

100cm×60cm genişliğinde bir akvaryuma geçin su yüksekliğini önce 15cm yapın daha sonra 25 30cm ye çıkartın.

Akvaryum yüksekliği ve kuru alan yüksekliği kaplumbağanın kaçamayacağı kadar yüksek olmalı.
Dediğim gibi onu örnek olarak attım o şekil planladığımı göstermek için. En başta dediğim gibi de öyle bir alanım yok aile evinde yaşadığım için yerim kısıtlı odama koyucam. Odam küçük şifon yer gibi bi şeyim var o da 60x35. İnş ileride kendi evime çıkabilirsem o boyutta bir şeye güncellerim
Teşekkürler cevap için

Hayvanin şuan 30cm civarında falan olmasi lazımdı. Hayvan elinizde cüce kalmış.

Sağlıklı kabuk gelişimi için geniş yuzme alanı lazım. Büyük bir yuvaya geçip eksik ekipmanları alın.

Hayvanin şuan 30cm civarında falan olmasi lazımdı. Hayvan elinizde cüce kalmış.

Sağlıklı kabuk gelişimi için geniş yuzme alanı lazım. Büyük bir yuvaya geçip eksik ekipmanları alın.
Biliyorum zaten ben bakmıyordum ailem ilgileniyordu onlarda yemek ver suyunu değiştir yeter diye düşünen tiplerden. Ama şimdi hastalanınca öfleselerde bi şeyler yapmaya çalışıyorum. Eğerki bilginiz varsa yukarıda sorduğum sorulara cevap verirseniz çok mutlu olurum

60×40 tan yüksek olacak şekilde yapabildiğiniz en büyük yuvayı yapın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını alın bu ikiside mutlaka olmalı.
Ampul ucuz elektrikçilerde 20tl sürekli alıyorum. 52Watt halojen ampul alın.
Metal çanaklı bir masa lambası ile 25cm den konumlandırın.

Su ısıtıcı eheim marka 50 yada 100Watt olur uzun yıllar kullanırsınız bu ısıtıcıyı.

Attığınız şekilde bir kuru alan olur.

Tetra reptomin, tropical bioreptW ve omega one turtle sticks yemlerini alın.
Deepfix reptivit vitamini haftada 1 yemine 2 damla damlatıp verin.

Hayvan zamanla toparlar. Soracağınız diğer soruları sorun.

60×40 tan yüksek olacak şekilde yapabildiğiniz en büyük yuvayı yapın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını alın bu ikiside mutlaka olmalı.
Ampul ucuz elektrikçilerde 20tl sürekli alıyorum. 52Watt halojen ampul alın.
Metal çanaklı bir masa lambası ile 25cm den konumlandırın.

Su ısıtıcı eheim marka 50 yada 100Watt olur uzun yıllar kullanırsınız bu ısıtıcıyı.

Attığınız şekilde bir kuru alan olur.

Tetra reptomin, tropical bioreptW ve omega one turtle sticks yemlerini alın.
Deepfix reptivit vitamini haftada 1 yemine 2 damla damlatıp verin.

Hayvan zamanla toparlar. Soracağınız diğer soruları sorun.
Teşekkür ederimm
Zaten ısıtıcısı ve ısıtıcı lambası var ama yeni akvaryuma geçince ısıtıcıyı büyütmem gerekebilir. 20 tl çok iyiymiş ben internetten 100e aldım kazıklanmışım.

Tetra reptomin ve sere mineral aldım yeni şeylerde eklicem

Şey sormak istiyorum. Uzun süredir bir şeyler yemiyor 2 hafta oldu. Ne yapmalıyım şırıngayla bulamaç yapıp yedirsem olur mu küçük küçük. Akciğer enfeksiyonu geçirdi yakın zamanda etkileri sürüyor halsizlik gibi ne yapmam iyileştirme sürecini hızlandırır.

Su sıcaklığını 28 dereceye yukseltin.
Hayvan esintiye maruz kalmasın.

Vitamini 3 günde bir yemine 2 damla damlatıp verin.

Haşlanmış kıyma parçası, Haşlanmış kılçıksız balık, Haşlanmış karides, Haşlanmış yumurtanın beyazından verin bunları severek yer hastalıkta yem yemediklerinde bunlar ile beslenebilir.

Akvaryum eni 35 cm. Alan eni 37 olsun yanlardan sarksın. Alanın uzun cam tarafları 3 cm kadar aşağıda olsun bunlar sağa sola kaykılıp düşmesini önler.

Yüksekliği 25 cm olsun. Hayvan tutunup kendini kaldırarak çıkmasın. Boyu 25 cm uygun.

Rampa 45 derecelik açıdan daha tatlı bir eğimde ve 10 cm kadar su içinde olmalı. Bu uzunlukları baz aldığımızda suya inecek alan kalmıyor. Hayvan her indiğinde suratını karşı cama vuracaktır. Yani bir şekilde akvaryum boyunu uzatmanız lazım.

Akvaryum camı 8 mm; kuru alan camı 6 mm'den olacak. Üstüne pvc paspas koyacaksınız. Bu hafif tutar. Hayvan deliklere tutunup çıkar.

Su sıcaklığını 28 dereceye yukseltin.
Hayvan esintiye maruz kalmasın.

Vitamini 3 günde bir yemine 2 damla damlatıp verin.

Haşlanmış kıyma parçası, Haşlanmış kılçıksız balık, Haşlanmış karides, Haşlanmış yumurtanın beyazından verin bunları severek yer hastalıkta yem yemediklerinde bunlar ile beslenebilir.
Akvaryum eni 35 cm. Alan eni 37 olsun yanlardan sarksın. Alanın uzun cam tarafları 3 cm kadar aşağıda olsun bunlar sağa sola kaykılıp düşmesini önler.

Yüksekliği 25 cm olsun. Hayvan tutunup kendini kaldırarak çıkmasın. Boyu 25 cm uygun.

Rampa 45 derecelik açıdan daha tatlı bir eğimde ve 10 cm kadar su içinde olmalı. Bu uzunlukları baz aldığımızda suya inecek alan kalmıyor. Hayvan her indiğinde suratını karşı cama vuracaktır. Yani bir şekilde akvaryum boyunu uzatmanız lazım.

Akvaryum camı 8 mm; kuru alan camı 6 mm'den olacak. Üstüne pvc paspas koyacaksınız. Bu hafif tutar. Hayvan deliklere tutunup çıkar.
İkinizede çok teşekkür ederim.
Cem abi valla kim ne sorarsa cevaplıyorsun sağolasın hakkın ödenmez

Geri