Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum(Resimli)

CnrBuzz

Bronz 1 Üye
Sizce yapay bir göl mü daha mantıklı yoksa çizmiş olduğum bu akvaryumu mu yaptırmak daha mantıklı olur.

mailto:/vQgPLv.png
mailto:/MP6Dgg.png

Bu resimde sol taraf kumluk.

mailto:/bgl6JZ.png

Alisarp bu tarz yaptırdı. Ondan fikir al.

Yapay göl nasıl olacak ben jakuzide bakıyorum buharlaşma çok fazla oluyor ısı sorunu yaşayabilirsin yüksek litrelerde

Yapay gol bilemem aynen benimki bu tarz yalniz iki kuru alan var hatta uc, kuru alan derinligi min 30 cm olsun uzerinede lamba konumlandirmasi icin 40 cm, kuru alani baska bir dolap uzerine koyun baya bir yuk tasiyacak cunku, cok yakinda akvaryum tanitimi yapicam ben ordanda fikir alabilirsiniz

O dolabı kendi dukkanimizda yapacağım demirden yük konusunda sıkıntı olmaz

Alp host problem çıkardığı için bir kaç ay site kapalı kaldı. Şimdi sorun çözüldü ama yakın dönem kayıtlar silindi

Cem abi sizi bulunca siparişi vermeye gitmedim. Bir sorum daha olacak konu ile alakası olmayabilir ancak sormam gerek acilen. Akvaryum 120*70*50h olacak. Bu iyi mi? Bir de yapay arka fon yerine delikli camdan arkaya 2cm"lik yer bırakıp içine canlı bitki koymayı planlıyorum. Cam istendiğinde çıkarılabilir olacak. Hem kaplumbağalarım yemeyecek, hem görsel açıdan güzel olacak, hem de amonyak vb. şeyleri yok edecek. Sizce olur mu? Bugün cevap alırsam çok iyi olur. Çünkü 50*70 olan akvaryum su sızdırmaya başladı. Kaplumbağalarım küçük akvaryumda resmen mahsur kaldı. Yarın siparişi verip en geç hafta sonu yeni akvaryuma geçmek istiyorum.

Cvp: Akvaryum(Resimli)

Disi hayvanlar buyuyup 25 cm yi gecebilecegi icin 60 cm yukseklik daha iyi olur, yalniz benim cizimlerden anladigim iki akvaryum olacagiydi ? Bende biri 160*80*70h digeri 120*60*50h, oyleyse ikinci akvaryumun boyu kac ?

Bitki konusunda mantikliymis, arka fon zaten onermem pacaliyorlar ama 2 cm li alana her bitki uygun olmayabilir, ve oray ulasmak, orada is yapmak cok zor olur ozellikle de akvaryumun arkasina gecemiyecekseniz

Cvp: Akvaryum(Resimli)

2 hayvan varsa 120*70*60h olcusu ideal olur

Benim 160 lik 15 gun kurumustu ama sizin ki 7 gunde olur (en az) birde cam kalinligi 10mm kayitli kusakli yada aluminyum cerceveli den az olmasin

Boyda 60 iyi olur. 120*70*60h Cam kalınlığı 12 mm sağlam olur. Yine de akvaryum hesaplamadan net öğren şimdi cepten bakamıyorum.

Bitki için alan yapman güzel düşünce ama. Alan dar üstelik filtre etki etmeyeceği için orada pislik birikimi ve bakteriyel faaliyet görülebilir. Yani fayda değil ama zararı olur. Cam çıkarılabilir demişsin ama çıkarılamaz. Yekpare 120*70 cm cam olacak. Yani çıkaramazsın. Hiç bu işe girme. Bir de cam masrafı çıkmasın.

Cam yerine pleksi olur diye dusunmustum ben abi deliklerde olacagi icin temizlik sorunu da olmax bence ama yer cok kisitli o sikinti olabilir

Cam kalinligi aynen oyle daha guvenli zaten bende istenilenin hep 2-3 mm ustunde yaptirdim biliyorsun ama burda uste kuru alan yok buyuzden kayitli kusakli yada cerceveli sikinti olmaz bence

Delikli olsa da pislik dolacaktır. Tabanda mango kökü dahi pislik tutarken. Orası daha fazlasını alır.

Kuru alan değil akvaryum eni beni düşündürüyor. Bir de tabanla ilgili işlemlerde mecburen cama dayanılacak

Canlı bitkiişi zor. Boşa akvadyumdAn yer gidecek. Dar olursada bitki çabuk ölür. Delikli o bölgede temizlik sorunu meydana getirir.

12 mm cam kalınlığı iyi olur.

Cevaplar için teşekkür ederim. O zaman Akvaryum 12mm, 120*70*60 olacak. yerim daha fazla olsa 130 yaptıracaktım ama yer yok. üste kuru alan yapacağım sızdıran akvaryumun camlarından. Şu pleksi nasıl bir şey? Nerede bulabilirim? Delikli cam eğer aklımdaki gibi olacaksa üzerinde çok fazla delik olacak. Cam yerine delikli pleksi koysam, o da istediğinde çıkarabileceğin gibi olsa... Şu kayıt kuşak kısmını nasıl anlatacağım? Çünkü üste camdan kuru alan istiyorum. Hem de akvaryum işe yaramış olur. Kuru alanı taşımalı.

pleksi cama göre pahalıya çıkar ama avantajı cama nazaran daha ince yapılabilir ve hafiftir. taban camda minimum 8 mm yan camda 6 mm isterken plekside taban ve yan camlar aynı 5-6 mm olabilir.

kayıtlar tüm akvaryum kenarlarından alt ve üst köşeler olmak üzere akvaryum camı ile aynı kalınlıkta eni 3 cm olmak üzere çerçeve gibi dolanmasıdır. bu camların birleşme noktasında silikon yüzeyin geniş alanda güçlenmesini sağlar. üst kayıtlar görüntü olarak kötü gözükür onu kaybetmek için alüminyum veya çelik saç ile kapatılması gizler. kuru alanda bu sacın üstüne oturur. kuru alan ağır olduğu için kızak gibi ileri geri üstünde hareket ettirip akvaryum içi işlemlerini yaparsın.

kuşak ise uzun akvaryumlarda suyun basıncı ile uzun kenarların orta kısımlardan esnemesini önler. sadece uzun camların üst taraflarından orta noktasından karşılıklı köprü gibi birleştiren cam parçasıdır. bu akvaryumun büyüklüğüne bağlı iki veya tek olabilir. eni tahminen 10 cm kadar olması iyidir. bu üst kayıtların altından karşılıklı cama yapıştırılır. bunda dikkat edilecek husus cam üstü kuru alan rampasının kuşak ile çakışmayacak ve hayvan üstüne çıkmayacak mesafede yapılmasıdır.

ama camı 12 mm yaptıracağına ve aynı camdan kayıt attıracağına göre kuşak yaptırmana gerek yok. kayıtlar esnemeyi önler. kuru alanı da hareket ettirme sıkıntın olmaz. rampanın eğimini ise üst açıda 40 derece yapman uygundur. yani 45 derecelik açıdan 5 derece yukarı; uzunluğu ise max su seviyesini kaçış boşluğunu bıraktıktan sonra uç kısmı su içine 10 cm kadar girecek şekilde yaptırmalısın. ki hayvanlar rahat çıkabilsin.

Birde pleksiye kayit yapilamaz buyuzden bitkilerin uzeri tamamen kayitla kaplanmis olacak, bitkiyi kesin yaptiririm diyordaniz bence paslanmaz cerceve kestirip onu yapistirtin akvaryumun uzerine

Kayıt varsa kuşak neden olmasın Cem. Kayıt silikon yüzeyi artırır kuşak esnemeyi önler. Yukarıdaki kayıtlar zaten sadece kuşaklar için iş görür. Kuşak kenarlardan kayıt gibi geçecekse sorun değil ama ortadan geçecekse kuru alan rampasına göre dizayn edilmeli. Yani rampa takılmamalı. Ben bu sebeple kayıt kuşaklı akvaryuma iki kuşak çektirdim. Ama kaplumbağa akvaryumlarında bu kuru alan ve rampa konumu sebebiyle Ali Sarp ın dediği paslanmaz çelik çerçeve en iyisi. Böylece kayıt kuşağa yukarıda gerek yok. Hatta kuru alanın altınada bu parçadan yapınca rahatça üzerine oturtup kaydırılır.

Yani kuru alan akvaryumdan az büyük okup yanlardan ayakları sarkacakki yerine otursun.

Geri