Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum(Resimli)

boy 120 cm üst taraf kayıt ile desteklenince gerek olmaz diye düşünüyorum. çelik saç çerçeveyi ben o şekilde yaptırdım. camla birlikte üstteki kayıtı da kavrıyor. cam ve kayıtı kavrayarak da sıkı ve sabit tutuyor. ama bu işi camcı yapamaz akvaryum imalatçısının el atması lazım.

hatta üstteki kayıtı fazla geniş gözükmesin diye 2 cm yaptırmıştım. tabandaki kayıt 3 cm genişliğinde.

Çelik saç kullanılıyorsa zaten yukarıda kayıt kuşağa gerek yok. Ben genel söylediğini sandım. Akvaryum boyu 100 cm üzerinde çelik saç yoksa kayıt kuşak gerekir bence. Kuşak ortadan esnemeyi absorbe eder.

ben özellikle o şekilde yaptırdım. duvar tarafı tabana yetişmek için mecburen üstüne yüklenmek zorunda kalıyorum akvaryumun. bir de sağlam olsun dedim sonuçta bir defa yaptırıyoruz. tam olsun. haliyle kuru alanda 3 cm'lik çelik sacın üstüne oturup yükü az da olsa dağıtıyor.

arkada ise dış filtre boruları için her iki köşeden 4-5 cm'lik bir payı kestirdim. o kısımlar 1 cm kalınlığında sadece akvaryum camını kavrıyor.

Kısmet olursa yarın siparişi vermeye gideceğim. Çelik çerçeveyi söyleyeceğim. Eğer olmazsa üste de kayıt yaptıracağım. Kuşak ise sağ ve sol taraftan iki adet
olacak. Kuşakların kenarlara uzaklıkları 10 cm olsun mu? Kaplumbağa sayısı 3. Üçü de 10cm'yi geçti. Eğer akvaryumu yaptırırsam petshopa kaderine terk edilen büyük bir kaplumbağa var. Kendi kadar bir kabın içinde duruyor. Petshop 20 TL'ye bırakırım dedi. Onu da almak istiyorum. Sanırım 4 kaplumbağa için boyut yeterli.

Kapak konusunu ne yapayım? Aydınlatma gerekiyor. Oda çok karanlık. Kuru alan ısıtma lambasının ışığı yeter mi?

ışık yeter zaten o kadar kaplumbağa için iki ısıtıcı lamba kullanacaksın. geniş yüzeye hakim olması içinde bir tane 25 W uvb gerekli olacak.

kuşağın kenarlardan 10 cm uzak olmasının anlamı yok kastıracak yer orta bölge olacak. yaptıracağın yer kuru alanın tabanının rampa ile birleştiği noktaya yakın olsun. hem rampaya dalaşmasın hemde ortaya doğru yakın olsun. bunun için kuru alanın boyu ne kadar olacak önce onu hesapla. o birleşme noktasından 1 cm pay bırakıp geriye doğru 10 cm eninde attırırsın kuşağı. ona göre diğerini de yaptırırsın. eşit mesafede ve rampaya dalaşmasın her ikiside.

Çok oluyorum biliyorum ama sormam gerek. İlk kez demir profil sehpa ile akvaryum kullanacağım. Akvaryum ile sehpa arasına strafor koyulmalı mı?

strafor değil de kalın laminant şiltesi tabandaki olası boşluk veya meyili yok eder. 3-5 mm. yere de parke veya laminant ise bir halı kestirip konulsa iyi olur. koridor halılarını istediğin ölçüde kestirebiliyorsun. eni 80 cm olanlardan alırsın.

boyda 50 çok olur. bir de rampa koyunca 70-75 cm boy olur. 50'yi 40 cm'ye çek. eni geniş zaten. en büyük halde dahi hayvanların manevra yapma imkanı olur. diğer taraftan bu kuşak için işe yaramaz. çünkü rampayı alttan desteklemek için taban ile araya cam destek atılacak, bu kuşakla çakışır. mecburen 50 yaptırman gerekecek. kuşakları kenarlardan 30-40 aralığına koysan rampa desteği için alttan 10 cm pay kalır. ama kuru alanda devasa olacak o zaman ısıtma için en az 3 lamba kullanmak zorunda kalacaksın. bunu bir de emreye sor.

Cvp: Akvaryum(Resimli)

Abi dolap altina dememis paslanmaz ustune demis, aynen strafor koyun mutlaka

Ben 120 lik akvaryumda 45*45 akvaryumu kullaniyordum, sarkitma degilde kayitlarin uzerine konula kuru alandi benimki, rampa kusagin ustunden uzaniyordu, bu sekilde cok yer kapliyor asla 50 cm yaptirmayin derim gerekirse 35 cm olsun rampa dik olsun kusagin altindan uzansin, yada erceve yapilacaksa kayit kusak olmasin zaten gerek yok

Ben hayvan basina en azindan 200 litre gerekli diye bakiyorum aslinda bu akvaryumda olsa olsa 350 litre su olacak, yni sitede hayvan besleyen bir suru kisiden hacimli bir sistem olsa da 4 hayvan az bence, tabi birde hayvani kurtarmak oldugu icin bilemedim, bu omurluk olacak degil mi ?

Su aydinlatmasi icin mavi dalgic floresan alabilirsiniz

Teşekkürler Cem abi. En iyisi paslanmaz çelik çerçevede ısrar etmek. Sizin kayıt kuşaklar nasıl çakışmadı? Kuru alan yukarıda değil mi sizde de?

Kayitta degil kusakta olur, cem abiyi bilmiyorumda emre abide birinde kusagin altindan geciyor rampa digerinde yok kusak, bende yukarda yazdim ustunden geciyordu ama suanda ortak kuru alan oldugu icin akvaryuma rampa sifirdan girdigi icin kusaga cok uzak 160 likta ise kusak yok zaten
Bence siz kusak, bitki isi olacaksa kayitta yaptirmayin

Ben bir daha akvaryum yaptırmak istemiyorum. Yani bu ömürlük olacak. 12mm cam kalınlığında 120*70*60h boyutlarında olacak. Akvaryum ile sehpa arasına strafor koyulacak. Kapak yaptırmayacağım. Kuru alan 40*70 olacak. Üst kayıt kuşak yerine paslanmaz çelik çerçeve yapılacak. Kuru alan da bu çerçeve üzerine oturacak. Sipariş sırasında söylenecek başka bir şey var mıydı? Aklıma gelmedi. Herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.
Eklenecek bir şey varsa yazar mısınız?

Bitki işini düşünüyorum. Hem görsellik hem de nitrifikasyon bakterilerinin yerini tutması için. Teşekkürler...

Kuru alan 72 cm gibi olacak ve cercevenin yanindan sarkitilacak ornegin kuru alan 8mmise 71.6 cm olmali ki cercevenin uzerine otursun ve dusmesin kuru alan

hacim hesaplama için boy*en *yükseklik/1000 formülünü vermişler. Buna göre, 504.000 çarpım sonucu. 1000'e bölünce 504 çıkıyor. Bu hacim 4 kaplumbağaya yetmez mi?

Geri