Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum(Resimli)

Cvp: Akvaryum(Resimli)

Ben akildan yapmistim ama aynen 1 litre 1 dm kup cm kup oldugu icin bizde 3 sifir atiyoruz ben yuksekligi 50 aldim yanlislikla 5 cm kum 5 cm de kacis boslugu dedim yaklasik 350 litre dedim ama yukseklik 60 cm olunca yine 10 cm cikartinca nerdeyse 420 litre gibi birsey kalir, yani sitede ki herkes bu civarda hacimde bakiyor, ama ozellike disiler icin yurtdisinda ki sitelerde yetersiz
Bence hayvan sizden daha iyi baska bir yerde bakilamaz yani hayvani alin
 
Çok teşekkür ederim. Gördüğüm günden beri aklımdan çıkmıyor. Plastik bir kabın içine konmuş. Ne suyu var, ne dönebileceği, ayağını uzatabileceği bir yer var. Yazıktır. O da iyi bir yer hak ediyor. Ne yapıp edip kurtaracağım onu.
 
burada benim akvaryumun resimleri var üstte kayıt yatırıp üstünden çelik sac ile kaplattım. fikir versin diye resimlere bir bak alp
mailto:/forum/Konu-akvaryumun-son-hali--8910.html
 
bu da kuru alan. şimdi 4 lamba var bir gece, 2 ısıtma, bir uv lambası ile tepesi nerdeyse kapandı. bunun özellikle rampa altı desteğine bak. fikir olsun.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html
 
Ha birde isitma icin ben 80*50 kuru alanda 100 watt tek ampul, 70*50 kumlu kuru alandaysa 2 adet 42 watt ampul kullaniyorum 20*13 gibi boyutu olan tastan kuru alanda 52 watt tek ampul kullaniyorum

Benim kuru alanda o rampanin altindaki destek yoktu ve suan ki ortak kuru alandada yok, sitedeki en buyuk hayvanlardan birini baktigimi da dusununce ben hic sikinti yasamadim yani camcı halledemeyecekse cok gerek yok bence
 
Kuru alan ölçüleri uygun. Zaten her ihtimalde arkadan filtre borusu ve kablo girişi için 5 cm boşluk kalacak. Kayıt kuşak yerine çelik çerçeve iyi olmuş. Ben 120*50*60 akvaryumu bu şekilde çelik çerçeveli yaptırdım. Diğer 150*80*70 olan eski kayıt kuşaklı sistem. İki kuşaklı. Ama çelik çerçeve en iyisi. Büyük Kuru alanda bende bir 52w, bir 60 w ampul birde daha yukarıda genel ısı için 100 w seramik var. Kuru alan 80*50.
 
Aslında ben bu hacimi üç kaplumbağaya öneriyorum.
 
Aklıma söyle bir fikir geldi. Bitki için pleksi olsun. Pleksi çıkarılabilir olsun. Bunun için karşılıklı enlere iki adet ray yapıştırılsın. Bu raylar tabandan itibaren kayıt genişliğine kadar genişlesin. Temizleme konusunda uğraşırım. Hiç sorun değil. Yeter ki amonyak, nitrit, nitrat ile uğraşmayayım.
 
Şimdi hesaplayıcıdan çıkan sonuç: 504 litre. Bunun 100 litresi ekipman, kaya vb. için gitse geriye kalan 404 litre 4 kaplumbağaya yetmez mi?
 
amonyak nitrit için zaten dış filtre kullanacağın için filtre malzemeleri gerekeni yapacaktır. bu amaçla bitki düşünüyorsan gereği yok. hatta suyu sarartma riski de var. mesela bambu bu konuda canıma okudu. çıkardıktan sonra suyu düzeltmek için yaklaşık 10 günlük süre zarfında iki defa komple su değişimi iki defada filtre temizliği yapıp filtrede çare bulamayınca 2. seferinde filtre malzemelerini de yenilemiştim.
 
Filtre var. Ancak verimli değil sanırım. Berrak bir su olsun istiyorum. Filtrede seramik halka, geniş gözenekli sünger, plâstik bulaşık süngeri, elyaf, lav taşı kırığı var. Koku yok ancak su biraz bulanık duruyor 1.5 hafta sonra. Belki Akvaryum boyutu büyürse o zaman bu sorun ortadan kalkar. Bugün tüm yorumlara tekrar baktım. Akvaryum resmine de baktım. Sipariş sırasında 12mm cam, 120*70*60h boyut, 12mm'den 3cm eninde kayıt, kayıt üzerine paslanmaz çelik çerçeve isteyeceğim. Kapak olmayacak. Yine resimler doğrultusunda kuru alanı kendim yapacağım. Herkese çok teşekkürler...
 
Fiktrede kullanmaniz gereken amonyaktan kurtulmak icin Zeolit kullanmaniz gerekiyor ayrica mango koku varsa o sarartiyir olabilir, bunlardab sonra berraklik icin diatomit iceren carli kedi kumu kullanabilirsini
 
jbl silicate ex filtre için mecburi önerim oldu. en az diğer malzemeler kadar önemli bir malzeme. bende de hafif bir sarılık vardı bir kaç gün önce yosun önleyici hagen green yerine koydum su berraklaştı. bu ürünü kullan su tertemiz olsun. kullanmadan önce sor uygulamasını anlatırım. bu arada zeolitin de yok o da mecburi malzemedir.

mailto:/Product/jbl-silicat-ex-filtre-malzemesi-500-gr/JPM016078?kat=242
 
Ben silicatta kullaniyorum, suda yosun yoksa diatomitten hicbir farki yok, hemde cok buyuk bir orani cok cok daha ucuz, birde diatomitin verdigi berrakligi hicbiri vermiyor
 
Kaplumbağa başına 150 lt gerekiyor gene. 100 lt kurtarmayacak.
 
Buna sarı demek değil de sarıya dönecek gibi su. Bulanıklıkla başlıyor. Su değişimi yapmam rağmen pek etkili olamıyorum. Zeolitim vardı. Uzun zamandır kullandığım için attım. Yerine akvaryum.com tavsiyesi üzerine diatomit kedi kumu kullanmaya başladım. O da sadece kokuyu önledi. Sararma devam etti. Ben diatomitin yararlı olmamasını farklı tür kedi kumu aldığıma bağlıyorum. Rocat almıştım. İçinden bir yumurta poşetini dolduracak kadar iri taneli kum çıktı. Gerisi toprak gibiydi. Çarli kedi kumunu bir zamanlar kedim için kullanıyordum. O zaman bile zor buluyordum. En iri taneli kedi kumu diyebilirim. Tabii şimdi de öyle mi bilmiyorum. İlk fırsatta tekrar deneyeceğim.
jbl silicate ex'i de alıp kullanabilirim.
Sitede önceden 100 litreydi kaplumbağa başına yeterli su miktarı. Neden şimdi 150 litre oldu? Zaten istesem de boyutu artıramam. Çünkü gerçekten yerim yok. Odamdan yatağımı atarsam olabilir. Hatta bunu düşünmedim de değil. Onlar için yerde de yatarım hiç problem değil.
 
Eskiden bakım koşulları çok kötüydü ve en azından 100 lt bir hacim öneriliyordu. Ama biz zamanla daha detaylı düşünerek ve araştırarak hayvanların en azından erişeceği boya ve gerekli minimum ölçülere bakarak bu miktarı öneriyoruz. Hatta yavru iken bile 50 lt akvaryum gerekliki iyi gelişsin sağlıklı olsun. Örneğin hayvan 30 cm erişkin boya geldi. 100 lt yani 60*40*40 yada 60*40*50 akvaryumlar erişkin kaplumbağa fanusu gibi kalır. Hayvan hareket edemez. Bu sebeple tek hayvana ölçülerden dolayı 200-250 lt akvaryum öneriyoruz. Sayı artınca ölçüler kurtarsada rahat olmaları için 150 lt altı yetmiyor. Buda bizim ülkemizdeki imkansızlıklara dayanarak belirlediğimiz alt sınır. Ben kendimden örnek verecek olursam tek hayvan için şu an 360 lt hacimde akvaryum hazırladım. Ömür boyu kullansın diye. Geri kalan 7 taneyede 840 lt ileride yetmeyecek. Bir iki seneye ilave sistem kuracağım. Acrupaya yada abd ye bakarsak hayvan başına miktarlar daha fazla.
 
Bende odadan gercekten buyuk fedakarliklar yaptim odsnun 3 te 5 i su oldu :D
3 hayvan icin suan akvaryum hacmi 1250 litre bendede daha sonra 5 icin olacak hatta suan kucukler 270 liknakvaryumda
Boyutlarla ilgili emre abiye tamamwn katiliyorum

Genisleyebilirse genisletinde yoksa yinede alin bence
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki ne taraftan büyük olursa daha iyi olur? Bu soruyu daha önce de sormuştum. Ancak net bir yanıt alamamıştım. Ayrıca ben de artık ömür boyu gidecek bir akvaryum istiyorum. Son fikirlerinizi bekliyorum.
 
Geri
Üst