Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum ve ekipman seçimi

Akvaryumu yarın boşaltabilirsiniz. Durulayıp yeni suyu koyun. Tabi yeni suyu koymadan önce kumuda ekleyin. Su gene bulanık olabilir. Filtre çalıştırılıp gece geçince bu sorunda ortadan kalkar.

Cvp: Akvaryum ve ekipman seçimi

Anladım peki tüm sistemi kurup canlıları eklemeden boş haliye kaç gün çalıştırmalıyım?

Bir de mavi damla kullanayımmı ?

Yarın suyu boşaltacak ve kumu ekleyeceksiniz. Diğer tüm ekleyeceğiniz dekorlarıda sıcak tuzlu su ile yıkayıp durulayın. Sonra kum ve tüm dekorları vs duruladığınız akvaryuma eklersiniz. Bundan sonra yeni suyu doldurabilirsiniz. Filtre ve ısıtıcıyı çalışır hale getirip bekleyin. Bulanıklık geçip su ısısı uygun değere gelince canlıları ekleyebilirsiniz. Su akşam ısınır ama bulanıklık bazen ertesi sabaha geçmiş oluyor. Bu sebepten ya gece yada sabahına hayvanları koyabilirsiniz.

Bence tuzlu su yeterli. Ama mavi damla kullananlarda oluyor. Ben bunun bakteri düzeninin oturmasındaki olumsuz etkisi sebebiyle hastalık dışında kullanılmasına gerek duymuyorum. Zira sıcak tuzlu suda dezenfekte için yeterli olur görüşündeyim.

Çok teşekkürler dediklerinizi birebir uygulayıp resimlerle geleceğim birdahaki sefere :)

Akvaryum ve kaplumbağa resimlerini bekliyoruz o zaman :)

2 ay önce bende akvaryum kurdum gönderdiğin mango kökü resmli olandan almıştım bende. Boyutu 1- 1.5 karışa 3-4 parmak yüksekliğinde. Ben kaynatmadım, suyu sarımtrak yapıyor fazla boyamıyor memnunum.

fiyatları baya yüksekmiş.Ama şuan alabileceğiniz durumunuz varsa tabiki alın.Ama daha ucuza kaliteli ısıtıcılar filtreler vs önerebilirim.Ama eğer ileriyide şimdiden düşünüyorsanız hiç düşünmeyin bu dediklerinizi alınn :D:D

zafer, tuzlu suyu boşalttıktan sonra bir tur durulama yap onu da boşalt ve temiz bezle alt kısmı emdir. sonra bir daha çalkala, boşalt yani temiz olduğuna kanaat getirdiğinde ve temiz suyu doldur. kumu 4 kilo şeklinde bir leğene alıp sıcak suyla doldurup elinle karıştır. kum bu ölçüden çok olunca yeterince temizlenmiyor. biraz zahmetli ama 1,5'luk bir pet şişeye doldurup su içinde boşaltırsan bulanıklık pet şişede kalır, petin ağzından tutup yukarı kaldır ve götürüp boşalt ve aynı şekilde devam et. veya kumu maşrapaya doldurup su dibine indirip yavaşça dökebilirsin. bulanıklık çok olursa üstünden bir miktar su alıp yeni suyu yavaşça kumu kaldırmadan dökebilirsin. bunun sonrası filtreyi çalıştır. ertesi gün bulanıklık gittiğinde filtreyi yıka ve tekrar çalıştır. hayırlı olsun.

Evet dediklerinizi yaptım, akvaryumu kurdum çok şükür :)

Şimdi sormak istediğim 2 şey var:

1) Aldığım ısıtıcı (Atman Kristal Camlı Akvaryum Isıtıcısı 75 Watt) suyun dibine yakın yere yatay şekilde konumlandırdım, doğru yapmışmıyım? Bazı ısıtıcıların su üzerinde kalma seviyesi varmış, benimki öyle değil sanırsam?

2) Filtreyi (Eheim Pickup 2010) hava çıkışının olduğu yeri su yüzeyine 1 cm kalacak yükseklikte ayarladım. Yani su yüzeyinden 1 cm altta. Fakat ayar düğmesini azıcık açtığımda birsürü baloncuk oluyor ve sesli çalışıyor, ayar düğmesini en aza getirip çalıştırdığımda ise ne baloncuk var ne ses ayrıca elimi daldırdığımda çalıştığını görebiliyorum. Sizce hangi ayarda kalsın?

Teşekkürler.

Bir de sormak istediğim ısıtıcının diğer ucunda siyah plastik bir parça var, onu çıkarmalımıyım? Çok sağlam değil çünkü dokununca çıkıyor.

Resimleri de ekliyim neyi yanlış yapmışım yardımcı olursanız çok iyi olur :)

mailto:/18/w/mk4hw.jpg

mailto:/18/w/mk4kd.jpg

Not: Kaplumbağa iskelesini tabana yapıştıramadım kumdan dolayı. Pratik yolu varmıdır?

bence eksik yok herşey gzl :)) ellerine sağlık

mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=4684
Isıtıcı sanırım bu. Bunu tamamen batırarak yatay koyabiliyorsunuz. Isıtıcının plastik parçası daha çok cama çarpmada kazayı önlemek için. Çıkmasında sakınca olmaz. Ama çok gevşek değilse kalsın. Ancak ısıtıcıyı ortaya konumlandırmak daha iyi. Biraz aşağıda kalmış. Dereceyide diğer uca takmak iyi olur.

Filtrenin tepesindeki vana oksijen akışını ayarlıyor. Gürültü hava kabarcığından kaynaklıdır. Debinin düşmesi söz konusu olmaz. Filtreyi kısa kenara yapıştırıp suyu boylamasına vermek filtrasyonu daha iyi yapar. Böyle durduğunda sirkülasyon dengeli olmaz ve diğer taraf daha pasif temizlenir.

Kuru alanın altındaki kumu kenara çekip cama vantuzlamak mümkün. Daha sonra tekrar kumu kuru alan ayaklarına yığarsınız. Böylece o sorun çözülür. Bu arada kuru alanın rampası yok mu?

Bitki çok güzel olmuş. Tahmin ettiğim gibi yer kaplamasıda çok az. Kum kalınlığıda çok çok uygun. Ne fazla ne az.

İleride dış filtre geçişide olabilecek bir sistem. Bu filtrenin sünger altınada zeolit koymak iyi olur.

Tebrikler, gayet güzel bir sistem oldu :)

Sayenizde bu sistemi kurdum teşekkürler :)

Yine sormak istediklerim var:

1) Filtrenin ayarını kısmak demek hava kabarcıklarını mı azaltmak demek yoksa filtrenin debisini ayarlamakmı? Eğer sırf hava kabarcığını ayarlıyorsa o gerek varmı hava kabarcığı çıkartmama?

2) Dediğiniz düzeltmeleri de yaptım, fakat ısıtıcı için yatay konumda yerim kalmadı, onun yerine dikey yaptım resimdeki gibi, nasıl olmuş sizce? (Filtre ısıtıcıya dönük durumda)

not: kuru alanın rampası var fakat daha canlıları koymadığım ve rahat çalışabileyim diye takmadım henüz :)

mailto:/18/x/mkkrk.jpg

Bir de hangisini alayım sizce?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=10694

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11865

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=10693

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5466

Filtrenin konumu daha iyi. Vanayı kısınca hava girişi azalır. Debi azalmayacağı için fazla akıntı durumunda suyu veren kısmı biraz yanındaki cama verirseniz suyun şiddeti kısmen azalır. Ben bu uygulamayı yapmıştım. Kaplumbağalar su yüzeyinden akciğer solunumu yaparlar ve balıklar gibi suda oksijen gereksinimi yoktur. Tamamen açmasanızda suya kısmen hava vermek su için iyi olur. Ben hava motoru dahi kullanıyorum.

Bence ısıtıcıda iyi olmuş. Zaten hem yatay hem dik kullanılabiliyor.

Zeolit olarak içinci ürün uygun. Yanlış sıralamadakini belirtmemek için altta tekrar veriyorum.

Bu arada filtrenin ilkine göre kumdan daha yukarıda olması iyi olmuş. İçine kum girişi minimize olur.

Derecede uygun yerde. Kuru alanıda zemine oturtmuşsunuz. Şu an her şey hazır. Hayvan ayağa kalktığında kuru alandan elini uzatamayacak kadar yer varsa kullanmaya başlayabilir. Su ısısı uygun değere geldiyse bulanıklıkta yok görünüyor.

Cvp: RE: Akvaryum ve ekipman seçimi

AEK' Alıntı:
Filtrenin konumu daha iyi. Vanayı kısınca hava girişi azalır. Debi azalmayacağı için fazla akıntı durumunda suyu veren kısmı biraz yanındaki cama verirseniz suyun şiddeti kısmen azalır. Ben bu uygulamayı yapmıştım. Kaplumbağalar su yüzeyinden akciğer solunumu yaparlar ve balıklar gibi suda oksijen gereksinimi yoktur. Tamamen açmasanızda suya kısmen hava vermek su için iyi olur. Ben hava motoru dahi kullanıyorum.

Bence ısıtıcıda iyi olmuş. Zaten hem yatay hem dik kullanılabiliyor.

Zeolit olarak içinci ürün uygun. Yanlış sıralamadakini belirtmemek için altta tekrar veriyorum.

Bu arada filtrenin ilkine göre kumdan daha yukarıda olması iyi olmuş. İçine kum girişi minimize olur.

Tamamdır bunu satın alıyorum. En alta koyuyoruz değilmi? Süngerin altına yani.

Yem konusunda da her birine sabah 1'er çubuk Gammarus, akşam 1'er çubuk Reptomin vermekteyim. Fakat Tetra Gammarusu ikisi de afiyetle yiyorken, Tetra Reptomini biri yiyor diğeri yemiyor, birkaç gündür gözlemledim, Reptomini resmen ayırt edip yemiyor :) Yemek seçiyor :) Acaba Reptomin yerine 4 çubuk Gammarus mu versem yoksa farklı bir yem önerir misiniz?

Ayrıca zaman ayırıp tek tek hiçbir sorumu yanıtsız bırakmadığınız için de teşekkürler :smile:

Önemli değil, hepimiz her zaman fikir alışverişinde bulunuruz. Sistemi bu kadar güzel kurmanız çok güzel. Bu akvaryumların çokğalmasını temenni ediyorum:)

Yem konusunda malesef seçicilik biraz uğraştırıcı. Yemlerden beşer onar gammarus kutusuna koyup kokularının reptomine geçmesini sağlayın. Belki biraz kandırarak alıştırılabilir. Eğer imkan varsa sera raffy p yemdende alınabilir. Bazen iki ana yemden bunu daha çok tercih ediyorlar. Ama önce kabdırma yöntemi yapınki hemen masraf olmasın. Nasılsa denk yemler. Neticede ana yem reptomin yerine ek yem gammarusu komple vermek iyi değil. Bahsettiğim yöntemler tutmazsa bu hayvan için gammarusta kesilip reptominede alışması sağlanmalı. Aç kalsada ısrarla ana yem verilmeli. Ama bir süre kabdırma yöntemi.

Gammarus reptominin yarısı kadar ise verilen oran uygun oluyor. Çünkü ana yem reptomin öğünün 2/3 miktarını, ek yem gammarus öğünün 1/3 miktarını oluşturur. Tabi toplam yem günlük kafa hacmi ediyorsa.

Bu arada yemleri diğeri tüketip faLa kaçırmasın dikkat etmeli.

Zeoliti unutmuşum. Evet süngerin altına suyun ilk girdiği yere koyabilirsiniz. Üste koymak zor olduğu için bu şekilde kullanabiliyoruz. Gerçi eğer filtre malzeme torbası alırsanız süngerin üzerinede dağılmadan koymayı sağlarsınız.

Yem konusunda titizim, ikisi de yemesi gerekeni yemeden ayrılmıyorum başlarından :) 1 çubuk gammarus 1 çubuk reptomin 'in tam yarısı kadar. Dediğiniz yem bir arkadaşımda varmış onu vermeyi deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak eğer onu da yemesse dediğiniz kandırma yöntemini uygularım.

Kuru alandan kaçamaz diye düşünüyorum, tam 9-10 cm lik bir boşluk mevcut, ve tırmansa bile tepesinde cam olacak şöyle resimle daha iyi anlatabilirim sanırım:

mailto:/18/x/mkmgu.jpg

Resimlerde yok fakat mandallı ısıtıcı ampulum hazır söylemeden geçmeyeyim :) Şimdilik pahalı olmasından dolayı UV lambam yok fakat edineceğim. Ayrıca tekerlekli raflı bir masanın üzerinde duruyor akvaryum, ve hemen yanında kocaman cam mevcut, arada bir direkt güneş ışığına da çekebilirim kerataları :)

Zeoliti de dediğiniz gibi en alta koyarım.

9 saattir boş çalışıyor, sizce hayvanları koyayım mı dersiniz akvaryuma?

not: İlk akvaryumum ilk denemem, daha 1 hafta öncesine kadar ne kaplumbağalardan ne akvaryum ne de bu siteden bir haberdim, bir sabah uyandım ve bir su kaplumbağası besleme isteği, ilginç bir başlangıç oldu benim için de :)

su uygun ısı değerine gelmişse ve bulanıklıkta gitmişse törenle anahtar teslimi yapıp yeni konutlarına yerleştirebilirsin. yalnız o tekerler akvaryumu taşıyabilecek güçte mi ? değilse söküp tam tabanlı oturtmak yerinde olur. devrilirse laminantların canına okur. ama tahmin ettiğim metallerden ise teker başına 25-30 kg çeker.

Su ısısı 27.5 lara ulaştı, bulanıklıkta yok gibi. Zaten evimiz şuan salonda 26 derece. Gayet sıcak :)

Tekerlekler zayıf idi gittim kilitlenebilen büyük tekerlek taktım. Zaten komidin gibi birşey düşünün, çekmeceleri de var. Çok sağlam oldu.

O zaman ufaklıkları bırakıyorum çünkü ölüm fanusunda çırpınmaktaydılar çıkmak için duvarları kazıyorlardı tabiri caizse..

Haydi hayırlı olsun resimlerle tekrar geleceğim :)

İkisi de alıştılar sanırım :) Kuru zemine 2-3 defa çıkıp daldılar, ama bir tanesi sürekli derecenin cam ucunu ısırmaya çalışıyor :) Yarım saat kadar izledim 1 kere de diğeri diğerini ısırmaya çalıştı çok garibime gitti..

Ayrıca bir kaplumbağamın sağ ön elinden serçe parmağımı diyeyim tırnağı mı diyeyim, onun olmadığını farkettim. Kendisi çok güzel poz verdi bu resmi yakaladım. Sizce bunda endişelenecek birşey varmı? Çarşamba günü almıştım ve aldığım gün de böyleydi.

mailto:/18/x/mkn9g.jpg

Belki akvaryumu sahiplenmek için bu şekilde ısırma heçareketi yapmıştır. Gözlemlerinizle kacgaya dönüşmediğini farkederseniz sorun yok.

Yeni steril ortama hirdiği için kopuk tırnak yerinden mikrop kapmaz. Zaten açık yara yok sanırım.

Geri