Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdan çıkmaya calisiyor

bolas801

Yeni Üye
Merhaba 100*45*50 ebatlarinda akvaryum var alali birkac gün oldu kaplumbagayi isitici uvb lamba kuru alan filtre hersey var şuan ve bugun garip davraniyor önce marul verdikten sonra tam olarak neresinden dokuldugunu yada cikarrtigini gormedigim parcalar geldi suya bunlar zemine inen parcalar yani marulu kusmus olamaz ya deri yada kabuk döktü diye düşünüyorum ardından akvaryum camina gercekten cok israrci ve siddetli bir şekilde tirmanip vuruyor falan çıkmaya çalışıyor sebebi ne olabilir

Şeffaf plaka ise kabuktan çıkmıştır. Tabanda silis varsa ve yemişse dışkı kumlu çıkar. Marul parçaları ise kusmuş olabilir. Çok yerse veya lif boğazına takıldıysa kusar.

Peki davranışları düzeldi zemindede kum yoktu herhalde duygusal bir değişim :) fakat yeni geldi bana ve tecrubemde yok acaba ne sıklıkla dışkı bırakır ve suyu ne sıklıkla degistirmem gerekir

Tabana silis kum alacaksın. Hayvan büyük günde tek öğün kafa hacmi kadar yem vereceksin. Mango kökü de lazım. Hayvan altına girip kaşınarak eski pöakalardan kurtulur.

Dışkıyı yediği oranda yapar ve yerler. Parçalarda filtre tarafından çekilir. Su sararmaya yüz tuttukça veya tabanda kir oranı arttıkça 1/3 oranında kısmi değişim yapılır.

Akvaryumdaki suyu biraz daha yükseltmen iyi olur.

Kapağı çıkarıp deve boynu veya kıskaçlı lamba takıp armut tip soft ampul ile kuru alanı ısıtmalısın. Wiselite ve ecolite marka ampullerde bu dediğim ampullerden var.

mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Bu konuyu da incele

Zaten orda gozukmuyor ama platformda uvb lamba mevcut suyu arttirisamda hayvani yakarmi diye düşünüyorum mesafe kisalacagi için

Uvb ve uva+uvb ampuller ısı vermez bu sebeple ısıtıcı ikinci bir ampul ile destekleriz. uva veya armut tip ampuller ısı verir.

Uv ampuller radyasyon yayar bu sebeple belli bir mesafede olmalıdır.

Cvp: Akvaryumdan çıkmaya calisiyor

Hocam şimdi 20cm kadar mesafe yeter dedi petshopcu ve baya isida veriyor hatta akvaryum plastigini erittigi icin cok sıkıntı cektik ve elimi yaklastirdigimda da baya sıcaklık var

Uvb ampul ısı vermez normalde, ürün bilgisini yazarmisin. Marka, watt v.b özellikleri. Doğru urun olmayabilir.

Florasan mı ampul mü ? Kaç watt ? Net ısı için kuru alana bir tane derece koyup 20 dakika kadar beklet. 30-31 dereceyi görüyorsa sorun yok. Yalnız bir yerinden de havalanmalı akvaryum içindeki buharlaşma ve nem oranı hayvanı rahatsız eder.

Hocam petshopa gittigimde adam geçen hafta iguana vardi bunu az kullandik ikinci el olarak sana satiym demişti kutusu yok ama markası jbl 75w kaziklanmis mi oluyorum bu durumda

Şöyle söyleyim florasan çubuklar bize uygun değil. Sarfiyatsız ampul model exo terra 100 veya 5.0 kullanıyoruz. Akvaryum üstü kapak kullanmıyoruz. Bu ampuller 13 W ve 25 W olarak satılır. 75 W çok güçlü desert yani çöl tipi olma ihtimali var. Bunlarda uvb 10.0 yani %10 uvb vardır bizimkiler için yüksek orandır. Bu da mesafenin 40 cm gibi olmasını gerektirir. Ama kullanılmaması iyi olur. Üzerinde uvb ile ilgili bir yüzdesel sayı yazıyor mu ?

Uv ampuller kullanıldıkça ömürleri yarılanır. Aktif ömürleri bir sene sonrasında azalır. Günde en fazla 4 saat yakarız dolayısıyla ısıtıcı ampul gerekli. Isıtıcı ampul kışın 10 yazın 12 saat yakılır. Çubuk florasanlar gereksiz geniş alanı ışıtır. Sadece kuru alan üzerini ışıtması yeterlidir. Bir diğer sorun su içine de etki etmesi. 5 ila 10 cm kadar su içine radyasyon verir. Açıkken derine ve gözüne temas ettirme.

Bana kalırsa iade et. Jbl iyi marka ama ne kadar kullanıldığını bilemezsin. Kuru teraryumlardaki hayvanlar için geniş alanı ışıtmada kullanılır. Nitekim iguana için kullanmışlar.

Ya bunu iade edip dediğim model al içinde uva ve uvb vardır. Yoksa para iadesi iste. Vermezse uva ampul al. Bu ısı da verir ve ısıtıcı ampul niyetine 10-12 saat yakabilirsin. Yalnız fazla ömürlü değildir uva ampuller. Uvb içinde 3 aylık bir süreçte yapay olarak eczaneden devit alıp haftada bir, hayvan 10 cm'den küçükse bir; büyükse iki damlayı bir yemine damlatıp verirsin.

cem' Alıntı:
Tabana silis kum alacaksın. Hayvan büyük günde tek öğün kafa hacmi kadar yem vereceksin. Mango kökü de lazım. Hayvan altına girip kaşınarak eski pöakalardan kurtulur.

Dışkıyı yediği oranda yapar ve yerler. Parçalarda filtre tarafından çekilir. Su sararmaya yüz tuttukça veya tabanda kir oranı arttıkça 1/3 oranında kısmi değişim yapılır.

Akvaryumdaki suyu biraz daha yükseltmen iyi olur.

Kapağı çıkarıp deve boynu veya kıskaçlı lamba takıp armut tip soft ampul ile kuru alanı ısıtmalısın. Wiselite ve ecolite marka ampullerde bu dediğim ampullerden var.

mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Bu konuyu da incele

Cem selam.

Wiselite'nim detayini yazar misin veya link atar misin? Generalspot ve Ecolite kullaniyorum,kis ve yaz olmak uzere.Dedigini de bir denemek istiyorum.

Detayı yok tekzende satılıyor. Bu arada GE piyasadan çıkmış elde kalanlar piyasada bittikten sonra daha gelmeyecek.

Yani tek tip mi? Watt vs yok mu? Dedigin markrt bana yakin olmayabilir ama baska yerden sorarim.

GE'den cok memnundum.Soyledigin iyi oldu.Yedek bir kac tane vardi ama yine de alayim.Ecolite isitmiyor, ben sizin kadar verim alamiyorum.Ya eviniz normalde cok sicak yada konum farki.

cem' Alıntı:
Şöyle söyleyim florasan çubuklar bize uygun değil. Sarfiyatsız ampul model exo terra 100 veya 5.0 kullanıyoruz. Akvaryum üstü kapak kullanmıyoruz. Bu ampuller 13 W ve 25 W olarak satılır. 75 W çok güçlü desert yani çöl tipi olma ihtimali var. Bunlarda uvb 10.0 yani %10 uvb vardır bizimkiler için yüksek orandır. Bu da mesafenin 40 cm gibi olmasını gerektirir. Ama kullanılmaması iyi olur. Üzerinde uvb ile ilgili bir yüzdesel sayı yazıyor mu ?

Uv ampuller kullanıldıkça ömürleri yarılanır. Aktif ömürleri bir sene sonrasında azalır. Günde en fazla 4 saat yakarız dolayısıyla ısıtıcı ampul gerekli. Isıtıcı ampul kışın 10 yazın 12 saat yakılır. Çubuk florasanlar gereksiz geniş alanı ışıtır. Sadece kuru alan üzerini ışıtması yeterlidir. Bir diğer sorun su içine de etki etmesi. 5 ila 10 cm kadar su içine radyasyon verir. Açıkken derine ve gözüne temas ettirme.

Bana kalırsa iade et. Jbl iyi marka ama ne kadar kullanıldığını bilemezsin. Kuru teraryumlardaki hayvanlar için geniş alanı ışıtmada kullanılır. Nitekim iguana için kullanmışlar.

Ya bunu iade edip dediğim model al içinde uva ve uvb vardır. Yoksa para iadesi iste. Vermezse uva ampul al. Bu ısı da verir ve ısıtıcı ampul niyetine 10-12 saat yakabilirsin. Yalnız fazla ömürlü değildir uva ampuller. Uvb içinde 3 aylık bir süreçte yapay olarak eczaneden devit alıp haftada bir, hayvan 10 cm'den küçükse bir; büyükse iki damlayı bir yemine damlatıp verirsin.

Hocam petshopa gittim bana verdiği uv-a halojen lambaymis ve bide ustune ustluk aynisi ne farkeder falan diyordu 3 gun kullanmıştım umarim bir zarari dokunmamistir

bende diyorum yeni uvbler ısı veriyor olabilir mi ? beni de muallakta bıraktın. çubuk florasanlar halogen değildir o halde ampul şeklinde olmalı.

halojen ve üstüne üstlük 75 W ise kesinlikle 40 cm civarlarına getir ve derece ile bunu sapta 31-32 derece ısı vuracak şekilde olmalı. kabuğun yanarak beyazlaması bir yana hayvanın beyni kızarır. kafa derisi incedir. ısı bir anda çarparsa hayvan olduğu yere yığılır kalır ve ölür. mesafeyi iyi ayarlarsan kullanabilirsin.

uva ve uvb bir değil eleman bu konuda bilgisiz. çoğu da mal satmaktan başka birşeyden anlamaz. uva metabolizmayı canlandırıp aktif hale getirir; uvb güneşi simüle ederek hayvanın kendisinin D3 vitamini sentezlemesini sağlar.

Adamdan para iadesi alip üstüne biraz para eklemem gerektiği için 1 hafta falan daha uvbye geçemeyeceğim eczanelerde satilan d vitamini sürülebilen bir ilaç varmış onu onerirmisiniz

Yukarıda yazdım. Devit damla alacaksın. 3 aylık bir süreçte kullanacaksın. Hayvan yapay olarak dışardan aldığı için karaciğer ve yağ dokuda birikir. Fazla kullanım zararlıdır.

Wiselite yada ecolite aramama ragmen bulamadim büyük marketlerin falan bulunmadigo bir ilcede yaşıyorum normal halojen evlerde falan kullanilan ampullerden aldim birde devit 3 aldim bakalım

Cem, wiselite'i ben de bulamadim. Eskiden vardi dedi.

GE de simdilik sorun yokmus.40 alirdim ama ilk kez 60ligini gordum, aldim

Max kac olmali isi ve kac saatte ulasir max degere? Suan olcumdeyim ama rahat vermiyorlar

Geri