30-31 olmali ben 70wat düz ampul aldim isi vermez diye fakat şuan ölçüm yapamiyorum Termometre bulamadimda sanirim ideal isi çünkü camda buhar olmuyor su 28-29 derece cok ustunde yada cok altinda kalsaydi camda buhar olurdu şeklinde düşünüyorum
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!berrakerkin' Alıntı:Maalesef lamba tam tepeye yakin zaten.Suanda 36 ya dek cikti.Yarin 40wattligi ile degistirecegim.
cem' Alıntı:sıcak artarsa hayvan bunalıp suya iner ama yüksek ısı hayvanın beynini sulandırıp yığılmasına da sebep olabilir. burada lamba ısısı bir yana su ile de ısı farkı 4 dereceden çok olmamalı sıcak kuru alandan soğuk suya inmesi de hayvanı üşütür. özellikle kış aylarında; kuru alan çevresinde ortam soğuk olur. hayvanlar yandan soğuk yer. bu dediğim akvaryum üstü kuru alanlar.
bende lambalar orta kısımda sadece dişilerden birisi yumurtlama zamanı destek alarak çıkıyordu. onda da bir kez arka ayaklarını yaktı. 4-5 aydır o da normal seyrinde. lambayı sürekli kontrol ediyorum. diğerlerinden yana sorun yok sıra ile çıkıyorlar. benimkiler uyumlu. bana sıkıntıları bu açıdan olmuyor. kavga gürültü de yok. normal sınamalar oluyor. öyle kalıyor.
fazla sıcakta kabuk pişer ve pigmentli yüzey beyaz daha doğrusu kremsi bir renge döner. önemli olan başının tam lamba altında olmaması. eğer hayvan başını kuru alana yatırırsa ya ağır hastadır ya da güneş çarpması etkisi altındadır. onun için 31'de dengelenmeli. 34 çok gelir.