Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdan çıkmaya calisiyor

30-31 olmali ben 70wat düz ampul aldim isi vermez diye fakat şuan ölçüm yapamiyorum Termometre bulamadimda sanirim ideal isi çünkü camda buhar olmuyor su 28-29 derece cok ustunde yada cok altinda kalsaydi camda buhar olurdu şeklinde düşünüyorum

Suyum 26,5 derece(hayvanlar buyuk), Ge 60 watt suan 33 derece oldu. Fazla sanirim.Bunu 40 watt ile degistirsem mi?

Genelde tam altina giriyorlar diye altindan olcum aldim Yoksa tum kurualan isinmiyor tek lambayla.

Bir de yazin, hava sicak oldugundan, bu ampul daha cok isi verir degil mi? Ben yazlari ecolite.i takiyorum bu yuzden,korkudan.

Lamba mesafesini yükselt. 31 gibi olsun. Piyasada herhangi bir soft armut ampul olur. Markaya bağlı kalmayın. Elektrikçilerde bulunabilir.

Derece olarak evde kullanılan derecede olur. Eczanelerde satılıyor.

Ben fujika 70w düz sarı ampullerden aldim 2 tl ve sanırım bu da gayet başarılı oldu yarin derece olcumlerini yapip tekrar paylaşırım

Maalesef lamba tam tepeye yakin zaten.Suanda 36 ya dek cikti.Yarin 40wattligi ile degistirecegim.

Cvp: Akvaryumdan çıkmaya calisiyor

berrakerkin' Alıntı:
Maalesef lamba tam tepeye yakin zaten.Suanda 36 ya dek cikti.Yarin 40wattligi ile degistirecegim.

Termometreyo lambanin altinda biraktiysan derece gittikce artar yalnız hani gölgede birakarak hava sicakligini mi hesaplamamiz lazim anlamadım ki lambanin altina biraksak 5w bile 12 saat sonra mrsela 40-50dereceyo gorecektir

1saat dolmadan cikti evet.Birakmak dogru degil mi?Ecolite ise beklese bile 28 uzerine cikmiyor.

Orda durdugu sürece kendide isindigi için dereceyi yanlış ölçer bu yüzden hava sıcaklıkları da gölgede ölçülüyor mesela ama bu konuda bir uzman aydiblatsa bizi daha iyi olacak

Ben daha once 40 watt kullandim diye hatirliyorum ama forumda buldum,60mis. Ozaman 34 derece bulmusum yarim saat bekletip, demek ki 1 saatte de, 36 oldu ve soylediginiz gibi artacak.

Cem, markaya takilmayin demissin ancak ampullerin ne kadar isitacagini denemeden bilemiyoruz ki.Mesela Ecolite'ten cok verim alamadim ben. Ge ise spot zaten.Tasarruflu ve Ecolite'ten daha isi veren bir marka varsa paylasirsan sevinirim

Buarada 70watt duz ampul fazla isi veriyor olabilir.Mesafeyi uzatma sansiniz varsa,ilk oyle deneyin bence.

Kuru alana hayvanı ikame için kibrit kutusu koyup dereceyi üzerine yatıracaksınız. 20 dakika sonra bakıp ısı değerine göre mesafeyi ayarlayacaksınız.

Armut ampullerin hepsi ısı verir. Ben ecolite ten memnunum. Sen de lamba sabit ise deneyerek bulacaksın berrak. Yapı marketlerde sergidekilere bak ama spot tipler yüksek ısı verir. Bunlar hayvanları bir anda kızartır o yüzden tavsiye etmiyorum.

31-32 derece ısı vermeli onu yazmayı unuttum.

Tonton yuksek oldugu icin;dediginin benzeri,ayni boyda plastik kap koyup uzerine derece koydum.Yarim saatte isi 34 oldu,1 saatte 36

Arkadasin dedigi gibi, tum gun durdukca artiyor mu?Yani oyle ise,nasil bir olcumu baz alacagiz?

Spot ben de istemiyorum ama sizin Ecolite'ten memnun olmanizi da anlayamiyorum.24 cm mesafeye kadar indirdim lambayi ve 26,5-28 arasi.

Olcumunuzde sorun olabilir mi veya lambaniz benimkinden de mi yakin?

Buarada r63'un cikmayacagini nerden duydun?Masallah her konudan haberin var =)

Ecolite 15-16 cm yukardan yanıyor. İlk yarım saatte 31 dereceyi gördüğün nokta uygun mesafedir. Yetişkin kaplumbağanın ısı algısı suya inmesini sağlar yavru olanlarda bu hissiyat fazla olmuyor.

Cok yakin tutuyormussunuz, ondanmis.Peki Cem, lambaniz kurualan camindaysa,Allah korusun, hayvanlar ustuste cikip,veya cama abanip,geriye dogru duserken,kafa ve ellerinin degme ihtimali yok mu?Yapiyorlar cunku.Ben bile bu mesafemden huylaniyorum

İlk yarim saat 34 bende ve sorun olmaz sanirim Hayvanlar buyuk madem. Daha once kullanmisim cunku.Yalniz Aralik yada Ocak'mis.Ev sogukmus.

Kisin 33-34 veren yazik daha da artar ve sakincali olur degil mi? Yazin Ecolite'i takmistim, korkup.

Peki derece dışında hayvanq isinin fazla geldiğinin gostergeleri nelerdir mademki sicak olunca kacmiyorlar kabugundaki beyazlamadan tam olarak ne kast ediyorsunuz ?

sıcak artarsa hayvan bunalıp suya iner ama yüksek ısı hayvanın beynini sulandırıp yığılmasına da sebep olabilir. burada lamba ısısı bir yana su ile de ısı farkı 4 dereceden çok olmamalı sıcak kuru alandan soğuk suya inmesi de hayvanı üşütür. özellikle kış aylarında; kuru alan çevresinde ortam soğuk olur. hayvanlar yandan soğuk yer. bu dediğim akvaryum üstü kuru alanlar.

bende lambalar orta kısımda sadece dişilerden birisi yumurtlama zamanı destek alarak çıkıyordu. onda da bir kez arka ayaklarını yaktı. 4-5 aydır o da normal seyrinde. lambayı sürekli kontrol ediyorum. diğerlerinden yana sorun yok sıra ile çıkıyorlar. benimkiler uyumlu. bana sıkıntıları bu açıdan olmuyor. kavga gürültü de yok. normal sınamalar oluyor. öyle kalıyor.

fazla sıcakta kabuk pişer ve pigmentli yüzey beyaz daha doğrusu kremsi bir renge döner. önemli olan başının tam lamba altında olmaması. eğer hayvan başını kuru alana yatırırsa ya ağır hastadır ya da güneş çarpması etkisi altındadır. onun için 31'de dengelenmeli. 34 çok gelir.

cem' Alıntı:
sıcak artarsa hayvan bunalıp suya iner ama yüksek ısı hayvanın beynini sulandırıp yığılmasına da sebep olabilir. burada lamba ısısı bir yana su ile de ısı farkı 4 dereceden çok olmamalı sıcak kuru alandan soğuk suya inmesi de hayvanı üşütür. özellikle kış aylarında; kuru alan çevresinde ortam soğuk olur. hayvanlar yandan soğuk yer. bu dediğim akvaryum üstü kuru alanlar.

bende lambalar orta kısımda sadece dişilerden birisi yumurtlama zamanı destek alarak çıkıyordu. onda da bir kez arka ayaklarını yaktı. 4-5 aydır o da normal seyrinde. lambayı sürekli kontrol ediyorum. diğerlerinden yana sorun yok sıra ile çıkıyorlar. benimkiler uyumlu. bana sıkıntıları bu açıdan olmuyor. kavga gürültü de yok. normal sınamalar oluyor. öyle kalıyor.

fazla sıcakta kabuk pişer ve pigmentli yüzey beyaz daha doğrusu kremsi bir renge döner. önemli olan başının tam lamba altında olmaması. eğer hayvan başını kuru alana yatırırsa ya ağır hastadır ya da güneş çarpması etkisi altındadır. onun için 31'de dengelenmeli. 34 çok gelir.

Bu bahsi geçen olay uv-a halojen 70w lamba kullanırken oluyordu bende uyuyor saniyordum lamba konusunda petshopcunun hainligine uğradığımi tekrar belirtmek durumundayim adamin gözünü bir hayvani oldurebilecek kadar para kaplamis ya neyse konumuza dönersek su an oyle bir davranis sergilemiyor fakat arka ayaklar acik kafasi kabugu icinde duruyor bazen kabugunda da nasil desem kesisim noktalarinfa ince beyaz çizgiler var ve bugun gözlerinde sanki aşırı kuruluk varmış gibi geldi yani goz cukurlari falan yok net belliydi bunlar sıkıntı midir ?

çok sıcakta kalıp ısrarla durursa başını korumak için kafasını kabuğun içine sokar onu yazmayı unuttum iyi tesbit etmişsin. arka ayakları açmasına balerin duruşu diyoruz. bu hayvanın mutlu olduğunu işaret eder. ayakları açarak ısıdan maksimum faydalanır kılcal damarlar ile ısıyı vücuduna yayarlar.

kabuk çizgilerindeki beyazlık şebeke suyu içindeki kirecin kabukta kuruması sonucu oluşur. bu içme suyu veya arıtma su takviyesiyle azaltılır.

göz torbaları ısı altında kurudukça gerilip şişkin gözükür. kuruduğu için açarken kırpar gibi de yapabilir. genta damla alıp böyle bir durumda da yapay göz yaşı olarak kullanabilirsin. kuru alanda dururken tepesinden her göze kuruduğunda bir damla damlatırsın zararı olmaz. ya da damlalık uç varsa temiz içme suyundan damlatabilirsin.

normalde ara ara günde toplam 2-3 saat kadar kuru alanda durabilirler. ama genelde bu 2 saati geçmez ama her bir çıkma süresi yarım saati geçmesin böyle bir durumda suya ittirirsin o iner. toplamda 3 saat veya daha fazla kalması ya hasta olmasından ya da suyun soğuk olmasından dolayı olabilir. nadiren de diğer bir hayvanın sürekli bunaltmasından kaynaklı çıkmak isteyebilirler.

uvb ampulleri en sık çıktıkları zamana göre ayarlarız. bu da genelde öğle vakitleri olan 11:00-15:00 saatleri arasındadır.

eğer zamanlayıcın yoksa bir tane al. açma kapama derdin olmaz.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html

lamba olarakta bunu kullanıyoruz.
mailto:/forum/konu-ucuz-mandalli-lamba.html

Butun konuyu cok güzel ozetlemissiniz üstadim fakat ben konularda oldukça tecrubesiz ve hayvan 6 yasinda olunca bazi şeylerin farkina varamiyorum gözlem yapiyorum ilgi gösteriyorum ama bilgi olmayınca pek bir yararim dokunmuyor hayvana 9-10cm kızıl yanakli su kaplumbağası benimki ve suya girdimi lamba acmadan yukarı çıkmıyor yukari cikivca assagiya inmiyor lamba kapanana kadarda suya girmiyor bende sehirden uzak olunca bu bahsettiğimiz malzemeleri hemen temin edemiyorum isitici var java moturuna bagli iki filtre ve normal ic filtre var tek başına yaşıyor zaten bakalim umarim zarar gelmeden durumlari duzeltecegim

Su ve kurualan farkim, 1,5 derece Ecolite ile,GE ile de 6.5

Ortasi ampulu bulamadim bir turlu.

berrak kıskaçlı lamba al. sabit lambalar bu açıdan sıkıntı veriyor.

ediz, suyu 28 dereceye çıkar. su ısısı biraz iyileşince kuru alana çıkma ihtiyacı biraz azalır. bir de akvaryum içinde oyalanacağı birşeyler olmalı. mesela silis kumu karıştırıp yem bulma amaçlı çok vakit geçiriyorlar. artısı kumdan da yiyerek hazımsızlığın önüne geçmeleri ayrıca bağırsaklarındaki parazitleri de atmasını sağlar. fazla zaman almasa da kök de kaşınma amaçlı kısa bir süre vakit geçirmelerini sağlar.

filtrelerin çok olmasından ziyade belli bir oranda sirkülasyon yapması daha iyi netice verir. az sirkülasyon kiri çekmez fazlası ise suyu hızlı döndürdüğü için haznenin kiri yakalamasını zorlaştırır. eğer sirkülasyon bu kadar filtre için uygun düzeyde ise bir filtreye zeolite koyup amonyak ve üst türevlerini elimine ederek su kalitesini yükseltebilirsin.

Geri