Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumdan çıkmaya calisiyor

Lambalarim bu.

Uvb Horoz(onun da kafasi dustugunden,kisksci ise yaramadi,bir suru gereksiz sey soktum araya)

İsitma Masssive

Suan Ecolite takili oldugundan, en asagi cektim.

mailto:/20aqkwj.jpg

Cvp: Akvaryumdan çıkmaya calisiyor

o mesafe iyi bende de bu seviyelerde.

Beyler kaplumbagam manyak gibi kuru alandan suya zıpliyor tekrar çıkıp yine zipliyor lamba kapaliyken bile sonra hizli yüzüp kafasini cama vuruyor çok güldüm ama anlam veremedim :)

Hayvan ısınma amaçlı çıkıp ısıyı bulamayınca tekrar iniyordur. Bu hareketleri enerji fazlasından da panikleme sebebiyle de yapıyor olabilir. Akvaryuma yakın duruyorsan, bir hareket, gölge algıladıysa panikler.

Yemek yedikten sonra; ilk 1-2 saat benimkiler de oyle.Sonrasinda temelli cikip, aksamustu veya aksam iniyorlar

Su ampuller yine kafama takildi.Biraz daha uzun sureli olcum aldim.

Odam 24-25 derece

1.5 saat beklettim

Spot olan, yarim saatte 33-34 , bir saatte 36 ve 1,5 saatte 38' e kadar geldi.

Ecolite ise 1,5 saatte hala ilk yarim saatteki gibi 27.5'ta kaldi.

Bu arada lambayi Ecolite'te en asagi, spotta en uzagi cektim.

Cvp: Akvaryumdan çıkmaya calisiyor

berrakerkin' Alıntı:
Yemek yedikten sonra; ilk 1-2 saat benimkiler de oyle.Sonrasinda temelli cikip, aksamustu veya aksam iniyorlar

Su ampuller yine kafama takildi.Biraz daha uzun sureli olcum aldim.

Odam 24-25 derece

1.5 saat beklettim

Spot olan, yarim saatte 33-34 , bir saatte 36 ve 1,5 saatte 38' e kadar geldi.

Ecolite ise 1,5 saatte hala ilk yarim saatteki gibi 27.5'ta kaldi.

Bu arada lambayi Ecolite'te en asagi, spotta en uzagi cektim.

Spor fazla sıcak gelmiş ecolite ta soğuk ecolitenin daha yüksek w lisini deneyebilirsin yada markaya bu kadar bağlı kalma ilk yarim saatte 31-32 gördüğün doğru olacaktır

Ecolite'in e27'ye uyan yuksek wattlisini gormedim.

Markaya bagli degilim de, tek tek gidip veya alip deneme imkanim olmadigindan,kullananlara soruyorum.

Soft,e27 uyan Ecolite muadili ve daha cok isitan bulan varsa , onersin lutfen.

70 watt'a tekabül eden ecolite var ben bir tane aldım ama lambaya güvenemiyorum

Geri