Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumlara mavi Roxin dalgıç floresan taktım, görüntü güzel oldu

AEK

Bordo Bereli
Merhaba,
Uzun zamandır akvaryum aydınlatması için düşünüp bir türlü karar veremiyordum. Dalgıç floresanları düşünürkern geçen gün paylaşılanlardan birini çok beğendim ve hafta sonu bu konuyu çözdüm. Salonda duran iki akvaryumada aynı renk floresan taktım. Küçük akvaryumum 60*40*40=96 lt, buna 30 cm boyda 6 w olandan aldım. Büyük akvaryum 150*80*70=840 lt, bunada iki tane 100 cm boyda 25 w olandan aldım. Bu akvaryum eni 80 cm olduğundan bir tane görsel olarak yetmedi, ancak tek yakıncada onlar için güzel bir loş ortam oldu.

Nasıl göründüğü iyi anlaşılsın diye resimleri gece ve diğer tüm ışıklar kapalı iken çektim. Hemen hemen hepsi flaşsız çekildi.

İkisinin salondaki duruşu;

mailto:/img62/8038/fotograf48.jpg

mailto:/img13/7370/fotograf51.jpg

Küçük akvaryumun ışığını su içine taktım. Sabah kalktığımda yüzüyordu. Bu akşam ya kuru alan altına yada yandaki kuru alan taşıyan profilin altına vantuzlayacağım.

mailto:/img811/5366/fotograf53.jpg

mailto:/img571/930/fotograf55.jpg

Büyük akvaryumun lambalarını kayıtların altına taktım. Kaplumbağaların tutunup kaçma ihtimalleri hiç yok.

mailto:/img819/6420/fotograf59.jpg

mailto:/img10/6369/fotograf46.jpg

Akvaryumun görüntüsü gerçekten çok değişiyor. Büyük kuru alana bile ufak bir tane konulabilir. Eğer yaparsam bu konuya onuda eklerim.

mailto:/img221/3963/fotograf54.jpg

mailto:/img145/4395/fotograf56.jpg

mailto:/img46/9622/fotograf47.jpg

Hayvanların görüntüsüde bence muhteşem oluyor.

mailto:/img23/8008/fotograf8.jpg

mailto:/img713/8000/fotograf25.jpg

mailto:/img713/7134/fotograf30.jpg

Tek arkadakini yakınca daha loş bir ortam oluyor. Gece uyumaları için güzel olacağını düşünüyorum.

mailto:/img692/2171/fotograf19.jpg

Son kare ilginç bir durum. 3 kaplumbağayı aynı anda kur yaparken gördünüzmü :)

mailto:/img849/9413/fotograf15.jpg

Bundan sonra kalan tek konu arka fon sanırım. Siyah arka fon ile tamamlanmış olur.

Cvp: Akvaryumlara mavi Roxin dalgıç floresan taktım, görüntü güzel oldu

Hoş bir görüntü olmuş Emre. Güle güle tadını çıkar.

Ayrıca son fotoğrafın çok iyi :)

Böyle bi akvaryumdan insan gözünü alamaz :)[/align]

Emre bey size ve cem beye gıpta ediyorum eğer cumhurbaşkanını:) ikna edebilirsem bende buna yakın bir konsept düşünüyorum hatta fotoğraflarınızdan detaylı faydalanacağım.
Elinize yüreğinize sağlık böyle bir ailesi olduğu için kapluşlarınız çok şanslı.

son fotoğrafta toplantı yapıyo gibiler :D Bence ön ayak titretme hareketini kur için değil baskın olmak için yapıyolar. Köpeklerin birbirlerine diş gösterip hırlaması gibi bişey. Aralarında hiyerarşik düzen oluşturuyolar bu şekilde

Teşekkürler arkadaşlar :)

Soner, bunların sürekli değişik hallerini görmek çok komik. Hadi iki res kur yapıyorsunuz. Cumberland olanın orada işi ne :)
Burada da gene o esnada tam araya girmişti. Bir gün dayak yiyecek diye düşünüyorum :)

mailto:/img443/162/fotograf32.jpg

Law sanada katılıyorum. Özellikle o resimde solda duran baskın erkek. O hem bu hareketi hem koklama hareketini hiyerarşideki üstünlüğü için genelde başlatan oluyor. Cumberland çok değişik bir hayvan. Direk bu baskın erkeği taklit ediyor. Geçen bu oscar balığı konusunda önce korkarken baskın erkek saldırınca buda hemen kovalamaya başladı. Şimdide baskın erkeğin diğer res in üzerine çıkma hareketini taklit ediyor. Geçen gün bozdu bunları kendisi res in üzerine kapandı. Bildiğim kadarıyla alt türler arasında biyolojik bariyer var ama işte hayvan başka yerlerde keşifte.

mailto:/img545/6311/fotograf64.jpg

Teşekkürler Tolga bey. Yeni sistem kurma aşamasında her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

Merakımdan soruyorum Emre bey akvaryumun tabanındaki aksesuarlar cam mı_? Şaşırdım

Saydam kaya olmadığını düşünüyorum...

kapluş_55' Alıntı:
Merakımdan soruyorum Emre bey akvaryumun tabanındaki aksesuarlar cam mı_? Şaşırdım

Saydam kaya olmadığını düşünüyorum...

Onlar cam Tolga bey. Ben kuru alandaki çakıl taşları tahil tüm kayaları Kemerburgaz' daki doğal taşçı firmasından aldım. Orada kırık camlar var. Bunlarda taşlanmış. hiç bir yerinde keskin nokta yok. Elimi sürerekte kontrol ettim. Bir iki yer vardı, onlarıda akvaryumcuma taşlattım. Hatta onlara sormuştum bunları kendiniz mi yapıyorsunuz diye. Adam anlattı, cam fabrikasında eriyip tablanın altına akanlar birikiyormuş. Sonra bunları kırıp atıyorlarmış. Bunlarda alıp cam işleme sanatı ile uğraşanlara falan satıyorlar. Bir kısmınıda taşlayıp bu şekilde dekor yapıyorlar.
Salınım yapmayacak bir ürün ve güvenli yerleştirilince hiç sorun olmuyor. Tabi kum tabanda kullanılmalı.

Bende internetten tam o firmaya bakıyordum inanmıyorum tesadüf :)
http://dogaltasci.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=307

Bulursam siyah cam kaya olarakta bahsedilen bir taş alacağım. Bu suya dökülerek hızlı soğumuş magmanın sertleşen parçalarından oluşuyor. Ya çok parlak yada hafif camımsı kenarlara sahip.

kapluş_55' Alıntı:
Bende internetten tam o firmaya bakıyordum inanmıyorum tesadüf :)
http://dogaltasci.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=307

Rampalar, kuru lan zeminleri ve su içindeki dinlenme sehpalarını buradan altığım ufak granit çakıllarla kapladım. Bence dere çakılına göre güzel oldu.

mükemmel görünüyor ya :) geceleri ben tum ısıkları kapatıyorum. aydınlatmanın bi zararı olur mu gece kaplumbağalara ? bu traz los ısık iyi olurmu?

Işıklar kapandıktan sonra bir kaç saat yakılabilir. Tabi loş bir ışık olması gerekir.

önerebileceğiniz bir lamba varmı? bende 1 tane var roxin rx-300 diye. oyle birşey mı yoksa ay ısıgı mı

Senin akvaryum dizaynında night glo (ay ışığı lambası yada gece ısınma lambası) kollanmak daha mantıklı olur. Benim çizgili akvaryumum bu şekilde kayalardan oluşuyor. Onda bu lambadan değil night glo kullanıyorum. Bu konudaki akvaryumların birinde night glo var ama akvaryuma etki edecek bir konumda değil. Diğeride olsada oda konum olarak ışık verecek gibi değil.

abi sen bana en iyisi juenden bi iki link verde. ben oradan kendime uygun birşey seçeyim.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8037
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8038

Gece ışıklandırma için bunlardan biri uygun. Kuru alan ısısı 28 derece olacak şekilde konumlandırabilirsin.

Su içine koyacaksan bu uygun. Ama bence suyu daraltmaya gerek yok, hemde yukarı ampul koyma ihtimali varken.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=245&urn=7798

su içine koyulacak lambadan var abi. sence koyayım mı onu ? ben koymayı dusunmuyorum akvaryum cok dar zaten. bu ıkı lambanın ne farkı var peki?

40w olan daha pahalı :S tuhaf. birisinde neodyum var diğerinde yok galiba. öyle mi ?

Bence de su içine koyma. Bitki dahi koymaman için konuşmuştuk.

Bu lambaların farkı gücü. 50 w olan daha fazla ısı verebilir. Buna göre konumlandırırken biraz uzak tutmalı. 40 w olanın olumsuz yanı biraz uzunca bir ampul olması. Bu sebeple dokunamayacağı uzaklıkta olmalı.

abi 50w daha pahalı olması gerekmıyormu :) birde ben bunun ıcın ayrıca bir masa lambası almasam. ısıtıcı ampulu sokp gecelerı bunu taksam bi zararı olurmu?

ayrıca bu bütün gece mi açık kalmalı. yoksa birkaç saat mi ?

Aslında bu kaplumbağalar kuru alan kullandıkları zaman ısıda verdiği için uygun bir lamba. Yani şart değil. Uyurken bence odaya giren dışarıdaki ışıkta yeterli olur. Zifiri cam pencere olmayan odada kullanılabilir tabi. Ben bu konudaki lambaları daha çok akşam görsellik için aldım.

Geri