Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumlara mavi Roxin dalgıç floresan taktım, görüntü güzel oldu

Cvp: Akvaryumlara mavi Roxin dalgıç floresan taktım, görüntü güzel oldu

abi şimdi anlamadım ben seni:) bu gece lambasını almam gerekmiyor mu ? roxin i kullansam olur mu? geceleri akvaryum kapağı kapalı oluyor 26 27 derece oluyo kuru alan. roxini koysam bir miktar faydası olurmu buna? ve gece ısık kaplumbağaları rahatsız eder mi

Konuyu parça parça yazınca karışık olmuştur. Exo terra olarak verdiklerimi kuru alanda uyuyanlar için kullanıyorum. Sağladığı ısı üşümelerini engelliyor. Esas amacı budur. Ama akvaryuma vereceği loşlukta gece uyumalarını engellemez. Tabi bu ışık fazla olmamalı.
Dalgıç floresan sürekli yanmamalı. Sebebi ışığı kuvvetli olması.
Neticede oda zifiri değilse ve gece kuru alanda uyuyan yoksa lamba kullanmana gerek yok.

oda zifiri ama odada uyuyan yok :) ne yapmalıyım ?

Emre bey benim tankin.ustunde balans denilen sey var. Nasil bir lamba olabilir sadece gorsellik icin?

sulo43' Alıntı:
oda zifiri ama odada uyuyan yok :) ne yapmalıyım ?

Odada cam yok mu Süleyman?

zgzoid' Alıntı:
Emre bey benim tankin.ustunde balans denilen sey var. Nasil bir lamba olabilir sadece gorsellik icin?

Kapaklı ve lamba takma hazırlığı olan akvaryum sanırım. Ona uvb floresan takılabilir. Kuru alan lambasını nasıl kullanıyorsunuz?

emre abi akvaryum saten güzel şimdi daha güzel olmuş

[/quote]

Kapaklı ve lamba takma hazırlığı olan akvaryum sanırım. Ona uvb floresan takılabilir. Kuru alan lambasını nasıl kullanıyorsunuz?
[/quote]

Kuru alanı masa lambasıyla hallediyorum. Ben de içini aydınlatmak için lamba düşündüm. Elimdeki lamba kabı kapak şeklinde içinde balast var.2'li 2 adet çıkışı var. buna nasıl bir lamba bağlanabilir?

Uygun boyda floresanlar var. O şekilde bir aydınlatma olabilir.

emre tahminimden güzel olmuş. eline sağlık. her iki akvaryumu da belirgin şekilde güzelleştirmiş. ben vantuzun çıkmaması için ısıtıcınınkini söküp takmıştım kablo tarafını da yan cama yaklaştırınca oynasa da çıkmıyor vantuzdan. su üstünde bir süre kullanmıştım tüpün içinde ucundaki lastik bir parça var o erir gibi oldu. yalnız su içine koymanda iyi olmaz 25 w suyu ısıtır. kış olsa neyse de yazın kötü olur. ilk başlarda ben musluk suyu kullanırdım. kabukta oluşan kireç fosfor gibi parlıyor.

bunun ışığı evin dışından pencereye baktığında çok güzel oluyor. komşular merak eder artık bu nedir diye. ilk mesajındaki son resimdeki hayvanların görüntüsü de hoş. sanki üç ahbap çavuş bir araya gelmiş lambanın dedikodusunu yapıyorlar gibi. artık konuda belli, "bir bu eksikti, bakalım döner topu ne zaman takacak" diyorlardır kesin.:smile:

Aslında yerinden çıkmasının en büyük sebebi şu oldu. Bunun kablosu biliyorsun kısa. Ek kablonun topraksız olanına balastı fişinde olduğu için girmedi. Bende topraklı tek ozatmalardan aldım her birine. Bu biraz ağır geldi sanırım. Dün akşam kuru alanın altına yapıştırdım. Taşlar zemin ve rampaya yapıştırmaya, mükemmel bir görüntü oldu. Şimdi suya değmiyor. Eğer sorun olursa sistem değiştiririm. Gerçi ben sürekli yakmıyorum.
Büyük akvaryumdakilerin yarısı suda. Bu lambaları beğendim. Belki büyük kuru alan ve bu kuru alanın altına taşları gösteren ufaklardan koyarım. Dün resim çekmeyi unuttum son değişiklikten sonra. Bu akşam çeker sabah eklerim buraya.

Son resim hakkındaki anlatımın süperdi. Senin mizahi yanın gerçekten konulara renk katıyor Cem. Hep söyleyecektim, buraya nasip oldu :)

Emre bişey soracagim. Tabandaki kumu hiç eselemiyorlarmı. Benimki kumu sürekli eseleyip kuru alanın altında dağ olusturuyor. Diger tarafta hiç kum kalmayana kadar sürekli aynı. Hayvan dalga geçiyor benimle ya. Buarada aydınlatma süper olmuş eline sağlık.

Teşekkürler Selim. Belki birkaç oynama daha bile yaparım.

Benimkiler bolca kum yemekteler. Ağızlarını kürek gibi kullanıyorlar. Ancak ortada değilde ön camda yukarı aşağı gidip gelmekten kum ortaya doğru kayıyor. Çok fazla kum kuyduğum için kalın oldu ve dibine inemiyorlar. Seninki hem büyük hemde derisi falan kaşınıyorsa çok oynuyor olabilir. Ancak benim çizgilide kumu yerinde tutmuyor. Ben düzeltiyorum o başka yere taşıyor.
Bu resimlerde kumun durumu daha net.

mailto:/img24/3121/fotograf1g.jpg

mailto:/img12/7165/fotograf60.jpg

mailto:/img543/2373/fotograf52.jpg

mailto:/img14/5366/fotograf53.jpg

emre bende topraklı prizde kullanıyorum en başta zorlanıp giriyordu. kenarlardan azıcık aşınınca rahat tak çıkar yapılıyor şimdi. resmi biraz daha sol açıdan çekip arkadakininde yüzünü alsaydın, site başındaki resmin yerine düzeltilip konabilirdi. böyle bir poz zor yakalanır.

selim dediğin gibi o konuda iyi dalga geçerler. gerçi iş onunla bitmiyor yaptıkları herşeyi düzelttiğinde inadına tekrar eski haline sokuyorlar. bu büyük tepeleşme durumu genelde eni küçük akvaryumlarda çok oluyor. yoksa tepeleşme her akvaryumda bir miktar var. hatta benimkinde tepeleşmeden çok çukurlar fazla. namussuzlar savaşa hazırlanan askerler gibi mevzi kazıyorlar.

Sende de o şekildemi bilmiyorum Cem, ama benim kablo yerdeki uzatmaya yetişmediği için hepsinin arasına ek topraklı uzatma buldum. Onun biraz ağırlığı oldu ama sorun yok gibi.

O resmi daha iyi yakalasaydım dediğin gibi güzel bir sayfa resmi olurdu. Ama şimdi bu halini yakalamışken fotoğraf makinamla çok resim çekerim ben.

Aslında kumdaki tepeler vs bence güzel oluyor. Doğal bir görüntü. Ama alttaki cam çıkana kadar olunca görüntü bozulur tabi.

Akşam ufak kuru alandaki yeni düzenlediğim lambanın resmini çekerim. Bunu büyük akvaryumda da deneyeceğim. Bu konudan yeni resimler eklemeye devam edeceğim.

Forumda aktf birşeyler paylaşıp yazmasam da gün aşırı da olsa ilgi cekici konu varmı yok mu diye bakıyorum. Emre abinin konuları zaten kaçırmıyorum + site harici de abi-kardeşliğmiiz var. Bence gayet güzel olmuş ama dediğim gibi loş ortam olmuş, dalgıçların sarı olanlarıda var. Sarı ve beyaz kullanıp gün ışığı rengini yakaladığında balık akvaryumu gibi olur ki bence gayet göze hitap edici olur.

Bu arada tabi nerdeyse 1 tonluk tanka 2 tane lamba yetmemiş, lamba sayısı arttıralabilir :) Ama kücük olanda gayet hoş durmuş :)

ben akvaryumun yanındaki masaya koydum prizi sorun olmadı. ama dörtlü yetmedi. masa lambası boşta kaldı. bundan aldım metro mağazasından 25 tl'ye. şimdi altılısı çıkmış. yarın itibariyle indirimli o da 25 tl. kendinden korumalı. dalgalanmalara karşı koruma sağlıyor ama güç kaynağı gibi elektrik kesildikten sonra bir süre devam etme yok. elektrik gitti mi gidiyor. elektrik geldiğinde de yüksek akım girmesini önlüyor. kullanmaya fırsatım olmadı değiştirebilirsem 6'lı alıcam.
mailto:/35m3x2q.jpg

özellikle sigorta panelinde akım rölesi olmayan arkadaşlara tavsiye ederim.

Teşekkürler Mert. Amaç içerisi biraz aydınlansın akşam bakarken çok karanlık olmasın diye olduğu için sarı yada beyaza yönelmedim. Bu arada bir yerde yazmıştım, küçük akvaryumdakini kuru alan altına koydum mükemmel durdu. Bu büyük akvaryumun kuru alan altına da bu lambadan alacağım. Böylece oradaki karanlık daha da azalır.

Teşekkürler Cem. Benim akvaryumların etrafı uzatma kablosundan geçilmiyor. Zamanlayıcılar birkaç girişi kapattığı içinde daha fazla uzatma kullanmam gerekti.

abi odada cam yokmudan kastın ne bi anlasam ?

Yani zifiri oluyorya ondan sordum acaba hiç ışık girmeyen bir yermi anlamında. Eğer pencere varsa gece kalın değil ince perde ile örtersen yada bir tarafı aralık bırakırsan hafif gece ışığı girer. Böylece fahat uyurlar.

hımm tamam abi öyle yapacagım.

Geri