Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryumlara mavi Roxin dalgıç floresan taktım, görüntü güzel oldu

Cvp: Akvaryumlara mavi Roxin dalgıç floresan taktım, görüntü güzel oldu

Bu ürünün vantuzları pek kaliteli değil. Bende de bir taraf bazen düşüyor. Kaplumbağalarda buna yardım ediyor. Ancak benim bir şansım var. Ben bunları kayıt altına monte ettim ve suyun içinde kalıyor. Yüzen model olduğu içinde bu düşme çok nadir oluyor. Bu yöntem yapılabiliyorsa deneyebilirsiniz. Olmuyor yada kayıt yoksa Cem nasıl yapıyor bir soralım. Muhtemelen daha iyi bir vantuz kullanmış olabilir.

ben eski ısıtıcılarımın vantuzlarını taktım. yalnız lambaya göre bol geldiği için yerinden sağa sola oynuyor. çıkıp düşmemesi için kablo tarafını cama verdim. başındaki plastik vantuz çemberinden geçmiyor ve düşme ihtimali olmuyor. veya dikey olarak sığıyorsa ısıtıcı gibi dikleme konup üstü vantuza oturtulur.

Merhaba, roxin lamba almıştım çok çabuk geçti.Şu an tavsiye edebileceğiniz bir lamba var mı?

Bildiğim kadarı ile dalgıç floresanlarda marka çeşiti sınırlı. En bilineni roxin olabilir. Benimkini alalı 2 ay oldu ve bir sorun yok. Gerçi sadece geceleri 30 - 45 dk açık tutuyorum. Oda uyumadan kaplumbağaları izlemek için.

Küçük akvaryumu niye kullanıyorsunuz,anlamadım.Çok merak ettim:ff:

Kimde küçük varmış?

Küçük olanda yavru olanlar var. Büyüdüklerinde ve kuvvetlendiklerinde diğerlerinin yanına geçecekler. Hayvanlardan biri yem yemede büyük olandan çırpınma esnasında çok darbe alıyordu. Biraz bocalayıp yan yüzünce aynı yerde beslemenin bir süre mümkün olmadığını anladım. Belki ayrı yerde beslenirler ama hem hayvanları sürekli çıkarmak istemediğim bir uygulama hemde vakitsizlik buna engel. Birde yavrular günde iki sefer büyükler tek sefer ve haftada bir gün aç. Buda ayrı problem. En iyisi ayrı sistem.

mesut, dalgıç florasanın bazıları üretim kaynaklı tam suya batırınca su alıyor. benim ilk kullandığımda o şekilde niyazi oldu. 12 volt olması hayvanların çarpılmasını önledi. onu aynı dik duran ısıtıcılar gibi tepesi su dışında kalacak şekilde konumlandır.

Anladım.Bencede en iyisini yapmışsınız akvaryumları ayırarak.

Geri