Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Almayı düşündüğüm akvaryum. önerirmisiniz ?

Kat çıkmalı sistemi akvaryum imalatçıları yapabilir. Cem' in bahsettiği yer ile bir kaç ölçü için görüşün. Ankara da belki o yerler uygun fiyat çıkarır. Görüşmekte fayda var. Katlı akvaryum su hacminden düşmemek adına çok iyi. Akvaryumu tam kapasiteye yakın kullanabiliyorsunuz.

Cvp: Almayı düşündüğüm akvaryum. önerirmisiniz ?

o fiyata mobilyasıyla zor. taymurda hala duruyor mu bilmiyorum. bir tane ikinci eldi galiba temiz bir akvaryum vardı. beyaz sac çerçeveli. bana hesaplı bir fiyat vermişlerdi ama ölçüleri bana uygun değildi. 80*45*60 olabilir. şimdi tam hatırlamıyorum.

ya çok yemin etti bende inanmak istemedim ama vallahi billahi 150 liraya sıfır aldım dedi. konyada varsa ankarada hayli hayli bulursundedi bi kötü oldum o kadar guzel bi akvaryumu 150liraya aldıgını öğrenince :( gerçi hayırlı olsun gözüm yok tabi ama :) ben en sonun da gene 80 cm alıcam sanırım. peki bombeli yada bombesiz olması çok fark edermi fiyat dışında siz hangisini tavsiye edersiniz ?

şimdi bi kaç siteyi incelerken şöyle bir şey buldum kullanışlı mıdır fiyatı uygun mudur ve sanırım ürün plastik bir sorun teşkil eder mi sizce ?

mailto:/Penn-Plax-Turtle-Topper-Kaplumbaga-Platformu-780-REP600,PR-8304.html

Konu şu bombeli hazır balık akvaryumlarına kuru alan dizaynı yapmak zor. Üste kuru alan yapamazsın, içeriye su yüzeyine yapsan bombeli taraf zor oturur. Akvaryum eninin dar olması kaplumbağalar için ayrı dez avantaj. Üstteki kapak çok çok gereksiz, hatta büyük ihtimal sökülmesi gerekecek. Bence şu akvaryumcular ile bir görüşmeli.

Önümde şu an tam 1 ay var haziran 14 de son finalim olucak ve ankaraya gelmiş olucam. 15 inde akvaryumcuları ve petshop ları dolaşıp alabileceğim en iyisini almaya çalışacağım yorumlarınız için çok teşekkür ederim. boyu 80 eni de en az 35-40 cm olmasına dikkat edicem. zaten almadan önce resmini çekip boyutlarıyla size tekrar danışırım şimdiden çok başınızı agrıtıtm :)

Hiç sorun değil, o zaman tekrar konuşuruz :)
Bence en 50 olsa tabiki daha iyi olur, ama 40 dan aşağı kesinlikle almayın yada yaptırmayın. Geniş oldukça daha uzun süre gidecek.

tekrar teşekkür ediyorum herkesin yorumları için :)

topperın şöyle bir sıkıntısı var eni 30 cm 'yi geçen akvaryumlara uymuyor.

cem abi sana nasıl ulasabilirim özel mesaj atmayı denedim ama hata verdi forum.

zeki konu nedir ?

forumda düzünlenen kaplumbaga güzellik yarısması yapılıyormus onu gordumde. yenısı ne zaman yapılır ve katılabılırmıyım acaba diye sormak istemiştim.

Tarih henüz belirlenmedi ama bir ara yapmayı düşünüyoruz. Umarım katılacak herkes sistemini toparlamış olur.

Bu gün karamanda petshop ları gezerken şu akvaryumu gördüm 50 tl dedi size bir danışayım dedım. tek cam şeklinde yapılmıs bir akvaryum. yaklasık 40 litre hacimli. önerirmisiniz ?

mailto:/jsk787.jpg

mailto:/2wpl5cn.jpg

mailto:/2yuili9.jpg

mailto:/2vjwxso.jpg

Bende bu akvaryumdan var. Hayvan maksimum 7 cm olana kadar götürür.

fiyatı nasıl uygunmu ve birde 7 cm ne kadar sürede olur acaba ? 2 yıl sürermi ?

Fiyat bencede normal. Hayvanlar yavru iken ayda ortalama 0.5 cm büyüyor. Yani 4 cm kaplumbağa 6 ayda 7 cm olur. Tabi normal bakım koşullarında. Hadi bu akvaryumda olsunda 8 ay olsun.

8 ay kısa bir süre :/ 8 ay sonra yeni bir akvaryuma gecebilecegimi düsünmüyorum :/ daha geniş bakıcam o zaman artık bu da cok hosuma gitti aslında ama bakalım.

zeki içini gereksiz zerzavat doldurmaz ve kuru alanı üstten yapar suyu artırırsan 10 cm'ye kadar çıkabilir. bu da 10 ay ila 1 sene gider. bu sürede yenilerim dersen bu da karantina akvaryumu olur. şahsen benim de hoşuma gitti. 25 litrelik su kapasitesi olan akvaryumu bu amaçla aldım ama bunu görseydim kesin alacağım bu olurdu. sen sürekli karaman-ankara yapıyorsan böyle bir şey taşınma açısından kolaylık olur.

Geri