Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Almayı düşündüğüm akvaryum. önerirmisiniz ?

Cvp: Almayı düşündüğüm akvaryum. önerirmisiniz ?

şuan 3. sınıf bitti sayılır son yılım kaldı. karamanda 1 yıl daha geçiricem. bu akvaryumda petshop tan 10 gun fln daha satılmaz dıye dusunuyorum. 23 ünde ankarada olucam. ankaradaki petshopları tekrar gezıcem cem abi senin dedigin yerelrede bakıcam. buna benzer bısey yada kaplusu bakabilecegim daha iyi bir akvaryum bulursam anakradan alıcam. yoksa karamandan alıp ankaraya goturucem bunu. buda assagı yukarı 35-40 litre alır sanırm. icinede suanki akvaryumumdaki bitkiyi ve 1 tanede kırık fıcı var ici bos su gıreıblıyor onu koymayı dusunuyorum. tabanınada silis kum. suan kullandıgım akvaryumuda kenarına yanastırıp kuru alan yapaıblırım ıcını silis kumla doldurup. boylece bu akvaryumda komple yüzme alanı olmus olur diye dusundum.suanki akvaryumumu bunun yanına nası getırıp kuru alan olarak monte edebılırım acaba :)

boş ağırlığını diğer alacağın çekebilirse ve boy ölçüsü, diğerinin yan ölçüsünü geçiyorsa uzun kenarının orta kısmından camı kestirip rampa yaptırıp koyabilirsin. ama kaymayacak şekilde alt kenarlarından 2-3 cm'lik aşağı doğru çıkıntı yaparsan alttaki akvaryumu çerçeve gibi sarar ve düşmez.

biraz once 3-4 akvaryumcu gezdim 2 tanesi uygun geldi birisi 2. El ama baya temiz duruyo. Boyurlari en 30cm boy 80 cm 40da yukseklik 35 lira dedi digeri 38cm en 1m boy 45 cm boy 75 lira dedi. Birazdanda kizilaydaki selanik petshop a bakmaya gidicem ordanda cem abinin tarif ettigi dikim evindeki yere bakicam bakalim. 35 lira dedigi baya uygun geldi bana gore ama sizede danisayim dedim.

zeki birinci dediğin yaklaşık 60 litre su alır. diğeri 110 litre civarı. yükseklikte 50 cm güzel olur. zeki dikimevine ankaray ile gidersen ankara hastanesine dönerken belediyenin bir binası vardı. spor muydu aile bilmem nesi miydi şimdi hatırlamıyorum. köşede onun sağ tarafındaki sokaktan gidersen dönüp dolaşmazsın o sokakta 128'di galiba. o ara sokaktan ilk sola dönersen taymur yolun tam karşısında. 130 sk.tan gidersen çok dolanırsın. orada dediğim gibi 2.el veya yapılmış alan olmamış mıydı neydi. beyaz sactan kenarları olan kapaklı bir akvaryum vardı. bunu ya adamlar yol parası alıp getirirler yada yanına birini alıp station araba ile götürebilirsin. satılmamışsa ve almaya niyetlenirsen 1 hafta 10 gün beklersen ankaraya geldiğimde benim station olan araba ile götürürüz.

1 saat once ordaydim abi oyle bisey gostermedi bana ama fiyati ne kadar diyordu onun icin. Eni 36 cm olan vardi bi tane boyunu hatirlamiyorum kenarlarinida rodajlarim 50 liraya veririm dedi ama bilemedim okulum bittigindede senle birlikde bakma imkanim olursa o zamana kadarda bekleyebilirim 14 haziranda son sinavim olucak. Simdi pazartesi gunu geri karamana donucem cunku. Senin o soyledigine ne kdr istiyodu acaba abi?

nette araştırırken şu 2 akvaryumu gordum bunlar nasıl sizce ? ikisinin fiyatıda 60 lira hangisi daha iyi olur acaba kare olanmı diğerimi ?

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-50x50x60-akvaryum-plus-kum-plus-cerceve-123384967/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-akvaryum-akvaryum-malzemeleri-ve-canlilar-122809882/detay

Bence dikdörtgen olan daha kullanışlı ama satılan ısıtıcı ona uymaz. Yani ekipmanlar pek uygun değil. Kare olan fena değil ama kuru alan konusu bazen zor oluyor.

aldim kizilaydan yeni akvaryumumu :) 65 boy 32 yada 36 en tam hatirlamiyorum yukseklik 50 :) 6mm cam. 80 liraya aldim :) simdi bunu dezenfekte etmek icin ne yapmam gerekiyor ve buna hangi olculerde isitici ve ic motor almam gerekior dis motorun kullanimini bilmedigim icin ic motorla yapmak istiyorum gerekirse 2 veya 3 tane ic motor takabilirim eger iyi sonuc verir derseniz ve aydinlatmasi icin kac cm dalgic florasan almam lazim?

Her akvaryuma uygun iç motor var. Dış motorunda kurulumu zor değil. Ben dış öneririm. Neyse diğer konudan devam edeyim.

zeki kusura bakma bilgisayar yavaşlamıştı mesajını yeni gördüm ama almışsın. benim dediğim akvaryum 80*45*60 h yani 200 lt civarı su alıyordu. fiyatına da ya 180 ya 200 tl demişti. şimdi hatırlamıyorum. demekki satılmış.

yeni akvaryumun hayırlı olsun. tahminen 80-90 lt arası su alır. ilerde yeni akvaryum alırım dersen. ikinciyi alabilirsin. bu seni 2 sene götürür gibi. dış filtre alırsan şöyle bir avantajı olur annen filtre ile uğraşmaz yüzeydeki kirleri alıp su eklemesi yapar. bir de lamba için zamanlayıcı alırsan elektrik derdiyle de uğraşmaz.

dış filitre şuan içi cok pahalı geliyor o yüzden alamıcam birde nasıl kullanıldıgını hiç bilmedigim için biraz cekniyorum ekstra malzemeleri filanda gerekiyormus sanırım. o yüzden şimdilik iç filitre ile idare edicem :) diğer konudanda cevap verebılırsın abi, orada yazdıgım kuru alan düşüncem sence nasıl olur :) o akvaryuma sınavlarım bittikten sonra gecebilcem ancak. 20-25 gunu bulucak yanı :)

Geri