MissSevda' Alıntı:
Asil ben size sasiyorum. Neden herkesi ayni saniyorsunuz ki. Bu sitede yine kaplumbagasini güzelce besleyenler yokmu..?? Kedi köpek hamsterlerin cani yokmu..?? onlar daha dayanikli diye bunu hak ediyorlarmi..?? Evet Türkiyeye götürüp üretimini yapacam burada olsaydim yine üretimini yapardim çünkü güzelce akvaryum ortaminda bilgili bir sekilde bakmaya hazir olan çok kisi var. Ayrica bu bir kanli ticaret degil bir hobby. Diyelim üretimini yapmak isteyenler çikti hepsi sizin dediginiz sekildemi yapacak. Bunu söylerek hepimizi kötülediniz. Insan kaplumbagasina okadar alisip baglaniyorki kendi evladi gibi bakmaya basliyor, ve evladinin yavrulari olunca daha bir seviniyor insan neden gitsin minicik fanusta satsin..?? Bence bu fikri atin kafanizdan herkes ayni degil bu seye is olarak degilde hobby olarak bakan çok kisi var. Ve eger buraya gelenlerde sizin dediginiz gibiyse neden kaplumbagasi hastalaninca iyilestirmek için elinden geleni yapmaya çalisiyorlar..?? Bende görüyorumki bu sitedeki herkes kaplumbagasini çok seviyor eminimki üretimiyle baslarsa sizin dediginiz gibi yapmayacaklar.
Kim kime şaşması gerekir bilmiyorum ama daha size bunun ne pis bir ticaret olduğunu anlatamamışken,çocuklarının ağlayıp zırlamalarından kurtulmak sözde sorumluluk kazansın diye kaplumbağa alıp o buz suda bakanlara nasıl anlatacağız ??
Kaç kişilik üyeyiz şurada kaçına anlatabildik ?
Kaç tane aklı başında hatta çok yakın olduğumuz arkadaşımızın almasına engel olabildik ? Çok az.
Hatta en yakın arkadaşlarımdan biri bile bize inanmadı sadece görmek istediğini gördü ve yine kaplumbağa aldı.Evet aldığı iki kaplumbağayı kurtardı ve çokta güzel bakıyor ama geride kalanlar ? O iğrenç yollarda alt alta üst üste getirilecek kaplumbağalara 2 kaplumbağa daha eklendi.Yani iki can daha o eziyeti çekecek.İki de değil günde kim bilir kaç kişi kaplumbağa alıpta o fanusun içine atıyor ve o iğrenç ticarete katkı sağlıyor.
Bizim kasdettiğimiz illakide kötü bakılması değil iyi bakanlarda var.Ama iyi bakanlar bile o iğrenç yola katlanacak hayvan sayısını arttırıyorlar "ZİNCİRLEME KANLI TİCARET" diyoruz buna.
Hayvan severler TEK KENDİ KAPLUMBAĞASINI düşünmezler tüm hayvanları düşünürler.Bu yüzden kaplumbağa almayın diyoruz.Alıyorsanızda iki kaplumbağayı yaşatmışınız da geri kalanlarını o ölüm yoluna sürüklemişiniz kime ne faydası var ?
"Kedi köpek hamsterlerin cani yokmu..?? onlar daha dayanikli diye bunu hak ediyorlarmi..??" demişsiniz.Öyle bir şey mi dedim ben ! Ne demek kedi köpeğin hamsterin canı yokmu nasıl bir bakış açısı bu ya.Karşınızdakini nasıl bu kadar aşağılayabilirsiniz ?
Bir kediyle kaplumbağa aynı mı ?
Bir köpekle kaplumbağa yada bir hamsterle kaplumbağa ?
Hepsi zor anlarda kendini daha iyi kurtarabilecek hayvanlar.Kaplumbağalar aç susuz getittirilirken ölüyorlar ama diğer hayvanlar böyle değil kendilerini kollayabiliyorlar.Bakarsanız zaten en çok kaybedilen hayvanlar kaplumbağalar.Hamsterler zaten günün yarısından fazlasını uyuyarak geçiren hayvanlar.Kedilerde öyle iç içe girer uyurlar ne olabilir ki,kaplumbağa kadar nasıl zarar görebilir bu hayvanlar ? Elbetteki o rezil yolu onlarda çekmesinler ama kaplumbağaya göre çok daha az eziyet çektiklerini düşünüyorum.Zaten o rezil yollarda bakımsızca tüm hayvanların getittirilmesine karşıyım.Ama bundan en çok zarar görenler kaplumbağalar.Yanlış biliyorsam söyleyin
Kanlı ticarete
HOBİ diyorsanız,kürk giymekten farkı yok.Hayvanlar vahşice öldürülür deriler yüzülür o uzaktan çok güzel görünen kürkler satılmaya başlanır.İki kişi alır hava atar ama bu kürk nasıl yapıldı umrunda olmaz.Sonunda kürk giymek benim bir HOBİ'm der çıkarlar.Fark nedir sizce ? [Kaplumbağalar o rezil yolda kimileri ölür kimileri zor bela canlı gelir,petshoplara verilir,petshoplar alt alta üst üste uzaktan güzel görünecek ve al beni diyecek şekilde akvaryuma
atar sonra biri gelir alır kaplumbağam var diye hava atar ama o hayvan nasıl rezil bir yol çekti bilmez hatta ve hatta başka kaplumbağalarında bu şekilde getirilmesine yardımcı olmuş olur]
İster bilinçli bakılsın ister bilinçsiz kaplumbağa almak KANLI TİCARETTİR.Eğer bilinçli bakacak varsa da bakılamayan yüzlerce kaplumbağa var insanlarda.Bakamayıpta kaplumbağasını satanlar var.Gitsinler onları alıp kurtarsınlar.Bu kadar mı zor ticarete katkıda bulunamak :shy:
"Diyelim üretimini yapmak isteyenler çikti hepsi sizin dediginiz sekildemi yapacak. Bunu söylerek hepimizi kötülediniz. " Kimseyi kötülemedim gerçekleri söyledim kötü olduğunu siz söylediniz.
"Insan kaplumbagasina okadar alisip baglaniyorki kendi evladi gibi bakmaya basliyor, ve evladinin yavrulari olunca daha bir seviniyor insan neden gitsin minicik fanusta satsin..??"
Herkes biz mi ? Keşke herkes bu kadar ayrıntılı düşünsede o hayvanları kurtarabilsek.
Son cümlenize cevabımda zaten buraya kaplumbağasına iyi bakmak için üye oluyorlar.Ya geri kalanlar ?Tüm kaplumbağa bakanları bu sitedeki üye sayısınca değerlendiremezsiniz o kadar çok kaplumbağa alan var ki.