Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabukta delik

XeuaHwaHero

Taç 5 Üye
Merhaba. İki yavru kaplumbagamdan birinin alt kabuğunda göbek deliği diye tabir edebileceğim tam göbek hizasında ortada içi hafif çukur gibi siyahlı birsey tespit ettim bugün. Tirnagimla kazıdım hafif birkaç birsey çıktı çok minik. Sizce ne olabilir mantarmi acaba ?

Cvp: Alt kabukta delik

Fotoğraf koymamışsın? Görmeden nasıl bilcezki ne olduğunu Veterinere bile telefonda soruyosun görmeden bişey diyemem getir inceliyim diyor

cin' Alıntı:
Fotoğraf koymamışsın? Görmeden nasıl bilcezki ne olduğunu Veterinere bile telefonda soruyosun görmeden bişey diyemem getir inceliyim diyor
he haklısın..

mailto:/wLVzMV.jpg

mailto:/Krlk4P.jpg

mailto:/e70nJl.jpg

Birkaç gün öncesine kadar böyle birşey yoktu diye hatırlıyorum. Suları akvaryumları detaylı temizleneli 1 hafta oldu daha. Mavi damlada damlatmıştım değişimde. Mantar riskine karşı az önce tekrar damlattım

hayvan kabuk boyu 3.5 cm falan yani. Acaba göbek bağ yerimi diye düşündüm ancak böyle olsaydı birkaç gün önce farkederdim.

Fırçalamada yaptım birkaç gün önce. Mantar olsa hemen delinmezdi diye düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum.

Bence orda mantar var. Kabuğu yavaş yavaş yiyip oyuyor o yüzden oyuk açlımış. Eğer oyuk deliğe dönüşürse iç organları enfeksiyon kapar ölür. Hemen bi çare bulman lazım

Bilmiyorum ya ama 2 gün içerisinde bu denli hızlı zarar veriyormu bu mantar mereti. Hiçbir şey yoktu 2 gün önce.

Göbek bağı yeri ile aynı yerde ama 3 cm boyda kapanmış olmalıydı diye hatırlıyorum İlker. Hayvana kalsiyum veriyorsun değil mi? Gammarusuda bolca ver. Kir falan toplanmış diyeceğim ama tamda anlaşılır durum değil. İçeriye olan açıklığı kapanmış olmalıydı.

Belki bu hafta kapanır.

Acaba daha önce dikkatini mi çekmedi? Belki kir toplandığı için oluşan siyahlık şimdi farketmeni sağladı.

AEK' Alıntı:
Göbek bağı yeri ile aynı yerde ama 3 cm boyda kapanmış olmalıydı diye hatırlıyorum İlker. Hayvana kalsiyum veriyorsun değil mi? Gammarusuda bolca ver. Kir falan toplanmış diyeceğim ama tamda anlaşılır durum değil. İçeriye olan açıklığı kapanmış olmalıydı.

Belki bu hafta kapanır.

tabiki abi. Mineral yemleri gammarusları vitaminleri hiçbir şeyleri eksik değil.

Deliğe mavi damla damlatsammıki. Ardından tuzlu su banyosu yaptırıp fırçalasam?

Googlea yazılıp rastgele koyulmuş bir link abi hemen kaldırılabilir bir sakınca yok. Birde korktuğum şey eğer mantarsa diğer hayvana sıçraması. Bu deliğe sahip olan hayvan pasif ve durgun olan

Oraya mavi damla dökme, tuzlu su banyosuda olmaz. Ancak suya mavi damla damlatabilirsin. En azından bakteriyel bir durum varsa ölür. Mantar olduğunu düşünmüyorum ama neden kapanmadığı yada ters bir durum olup olmadığını tabiki veteriner hekime danışmak her zaman daha iyi.
Gammarus ve mineral yemi buna bir gün daha fazladan karışık ver.

kırıkkalede insandan anlayan doktoru bulmak dert. Su kaplumbağalarım için veterineri araki bulasın abi. Umarım veterinerlik bir durum yoktur.

tekrar bir su değişimi dezenfekte yapıyorum şuan genel olarak

O iyi olur. Mavi damla kullanmaya devam et.

dezenfekte bitti. Bolca gammarusladım. Bekleyeceğim bakalım

Hayvan iyice durgunlasti kuru alanın su ile kaplı kısmında kafası disarda gözler açık saatlerdir bekliyor. Yem yiyor ama

Olmadı şimdi, birde Cem baksın. Ben hemen mantara yormadım ama o bölge yavru iken tabiki hassas. Ama tuz uygulaması delik olan bölgede yapılmaz o kesin.
Bunu bir oku, Turgay abi mantar konusuna değiniyor. Ama resimlere Cem de baksın önce İlker.
mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/mantar.htm

Yeme vitamin damlat, biraz takviye zamanı. Bu hafta 3 kez vitamin ver yada mineral gününü 2 yap.

o bölge göbek bağının olduğu nokta. zamanla o bağ kuruyup kemikle kapanır. kuruma aşamasında olan yeri kazıdığın için boşluk oluşmuş. o bölgeye baticon sür hayvan ters vaziyette bir iki dakika dursun. sonra düzeltip bir iki dakikada öyle beklet. sonra akvaryuma alırsın. yarında sabah akşam bir sefer daha yap. sonraki günden itibaren deliğe devit sür. kuru bir yerde biraz beklet. deliğe dokunma. tuz tahriş eder. pazar gününe kadar da metilenden suya her gün bir damla damlat.

suya metilen çok damlattıysan onun mayıştırma etkisi olur.

yarından itibaren sabah mineral yem akşam karides ver. cuma akşamı bir resim daha çek. durumuna bakalım.

bu tür çukur yapacak olan kahverengi mantardır ama deliğin çevresinde kararma gözükmüyor. yani temiz.

hayvanın boyuna göre üst plaka gelişimi olduğundan fazla bu da kalsiyumun üst bağaya daha fazla harcandığını gösteriyor.

İyi yetiştin Cem. Benim aklıma gelmeyen neden kapanmadığıydı. Senin tespitin gayet mantıklı. Üst kabuğa yoğunlaşan bünye altı ihmal etmiş olabilir.

Geri