Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabukta delik

Cvp: Alt kabukta delik

Ekstra olarak isterseniz reptomin baby de alabilirsiniz

Hayvanlar buyudukce serada vital kullanmak zorunda kaliyoruz carnivor ve hebivoruda ben oneriyorum
Neden oylr dusunuyorsunuz ki ?

ilker hayvan agilde yiyebiliyorsa ondan da kırıp çay tabağına koyarak bir iki damla su damlatıp yumuşat ve öyle ver. kabuk gelişimine desteği var.

raffy P her daim elde olması gereken yemdir özellikle devit ve vitamin damlaların emebileceği nitelikteki en iyi yem. sadece bunların kullanılması için dahi alınması gereken yemdir.

hayvanın durumu gayet güzel dediğin gibiyse öbür haftasonu dedim ama daha önce kapanacak gibi.

Sera protein oranlarında daha iyi bir yem. Bitkiselde ise tek. Tetra nın avantajı yosun içeriği ile ilerideki bitkisel geçiş için hayvanı bir nebze alıştırıyor. Renk olarakta benimsiyor. Ne kadar çeşitli olursa o kadar iyi.

Son durum bu şekilde.
mailto:/xBqnbM.jpg

cem' Alıntı:
ilker hayvan agilde yiyebiliyorsa ondan da kırıp çay tabağına koyarak bir iki damla su damlatıp yumuşat ve öyle ver. kabuk gelişimine desteği var.

raffy P her daim elde olması gereken yemdir özellikle devit ve vitamin damlaların emebileceği nitelikteki en iyi yem. sadece bunların kullanılması için dahi alınması gereken yemdir.

hayvanın durumu gayet güzel dediğin gibiyse öbür haftasonu dedim ama daha önce kapanacak gibi.

evet abi artık agilide veriyorum.

Gammarusu kaç tane atacağımı hesaplayamıyorum ya. İrili ufaklı oldukları için. Bu kafa hacmi ölçüsünü hiç beğenmedim ben :) Yem programı rica edeceğim bir de. Elimdeki yemler Raffy p, Sera mineral, Jbl gammarus, Jbl agil, Vitamin reptilin, sübye kemiği, devit3

AEK' Alıntı:
Sera protein oranlarında daha iyi bir yem. Bitkiselde ise tek. Tetra nın avantajı yosun içeriği ile ilerideki bitkisel geçiş için hayvanı bir nebze alıştırıyor. Renk olarakta benimsiyor. Ne kadar çeşitli olursa o kadar iyi.

Bugün rugile baktım ancak bulamadım abi. Netten alacağım sanırım

UVb lamba yok degil mi ? Birkere bir raffy p gunu haftada bir bir yeme bir damla olacak sekilde verilecek devit3 hayvan 4-6 cm arasimi ona gore yapiyorum program iki ogun olacak sekilde yapiyorum
Pazartesi raffy p
Sali gammarus
Carsamba agil
Persembe mineral
Cuma raffy p
Cumartesi gammarus
Pazar sabah agil aksam gammarus
Yavru kucuk cok kalsiyum vermeyelim rugil gelincebir ogun raffy p bir ogun agilden kesersiniz

Evet 4 cm civari ikiside. Gammarusu kaç tane kaç tane atayım. Agil ve raffyde aynı şekilde kaçar adetaatayım bir sayı belirleyelim

Mesela gammarus günü bir öğün resimdeki gibi yeterlimi? 2 tane canlı var bende o yüzden 2 ayrı öğün hazırladım az önce verdim tek tek :)

mailto:/xVkWRr.jpg

Benim hayvanlarin kafasi sizin hayvanlarin kafasi kadar yardimci olamiycam yani ama bunu en iyi siz belirlersiniz fotograf iyi sanirim emin degilim ama
Birde 2. Ogunu 5-6 gibi vermeye calisirsaniz cok daha iyi olur
lsitma lambasinin yanma saatleri zamanlayici ile sabitli degil mi ?

Hayvanin deligiyle ilgili gobek bagi buarada hic sorun yok rahat olun :)

ilker bir çay kaşığı dolusu gammarus seninkilere bir öğün yeterli olur.

cem' Alıntı:
ilker bir çay kaşığı dolusu gammarus seninkilere bir öğün yeterli olur.

Abi karindaki deliğin durumu nasıl iyiye gidiyormu? Baya özen gösteriyorum

Alisarp' Alıntı:
Benim hayvanlarin kafasi sizin hayvanlarin kafasi kadar yardimci olamiycam yani ama bunu en iyi siz belirlersiniz fotograf iyi sanirim emin degilim ama

O deliğin beni rahatsız etmesinin sebebi ilk aldığımda yokken sonradan ortaya çıkmış olması

Uv lambayı mayıs başı gibi büyük tank projemde hayata geçireceğim şuan hala düzen ve dekorasyon açısından çalışmalarım var :)

gözle görülür bir iyileşme var. göbek bağı taze iken bağa ile aynı renk olur. bu da dikkatli bakmazsan farkedilmez. kurumaya başlayınca rengi koyulaşır.

Simdi bakin kuru alanda isitici yok sanirim bu UV lamba degildir olmasi gereken en onemli lambadir 40-60 watt soft bir ampul olmalidir
Kompak UV lambalarda uva uvb isini bulunur ki bu lambalar isitmaz
lsitma lambasi yoksa hayvanin hastalanmasi an meselesidir filtreden bile onemlidir bu

Hocam ısıtma lambası olmadığını nerden çıkardın uvb hariç tüm ekipmanlar tam :) soft 40 watt ampul var sabah 7 de yakıyorum aksam 7 gibi sonduruyorum. Uv lambayıda yeni yaşam alanına geçince alacağım. Baya teferruatli birsey düşünüyorum. 1500 2000 tl civarı bütçe ayirdim

Bizim canlılar gerçekten bizim gibi bir uykumu uyuyorlar yani zihinlerini kapatıp dinlendiriyorlarmi. Yoksa karanlık olduğu için gozlerinimi kapatıyorlar sadece?

aynen bizim gibi uyuyorlar. ram uykusu bu hayvanlarda da var. ama ram uykusuna girmemişlerse. şeffaf göz kapakları sayesinde ışık ve hareketleri algılıyorlar.

XeuaHwaHero' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:

O deliğin beni rahatsız etmesinin sebebi ilk aldığımda yokken sonradan ortaya çıkmış olması

Uv lambayı mayıs başı gibi büyük tank projemde hayata geçireceğim şuan hala düzen ve dekorasyon açısından çalışmalarım var :)

Bu sekilde yazmissiniz ya bende yok sandim
Zamanlayici almak sizin icin buyuk kolaylik olur

Butce guzel fakat dusundugunuz projeyi bilmiyorum benim son projede baya canim yandi cunku ;)

Geri