Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Alt kabukta delik

Cvp: Alt kabukta delik

annemin cep telefonunun bağırsaklarını söktüm tamiri ile uğraşıyordum vakit geçmiş.

sadece o bölgede var başka yerinde bir şey olmadığına göre mantarlık bir durum gözükmüyor. yoğun biçimde kalsiyum gerekli bu hafta devit vermediysen iki günde devit yap birer damla.

Kapandında rahata er İlker. Hassas şu an. Suyu temiz tut.

Dün baticon uygulamasını yaptım. Sabah gammarus ve mineral yem yedirdim. Akşam devit uygulaması yapacağım

Baticon ve devit uygulamasından sonra yıkayıp mı koyayim suya acaba

Yıkamana gerek yok. Bir süre kuru kapta ısıtma lambası altında beklet ama.

O zaten çok ince olacak. Bölgeye nüfuz etsin. Antiseptik özelliği var. Suda çok az salınım olurki zaten etkisi kalmaz.

Koymadan önce bir dakika istersen az bir akvaryum suyunda beklet. İçin rahat olur.

sadece o deliğe dökeceksin baticonu o da beklerken kuruyacak.

mailto:/ekVL6y.jpg

Bugün deliğin kapanmaya başladığını farkettim sanki

mailto:/KdYZLr.jpg gammarus yerken :)

Bugün hareketli görünüyor :) dalıp dalıp çıkıyor şuan umarım herşey yoluna girer

Vizelerimi atlatıp başımın kalabalığı gidince 200 300 lt civarı kapasiteye sahip bir gerçek manada paludaryuma geçmeyi düşünüyorum.

bu yeter sanırım akşam baticona gerek yok. bu yara varsa oradaki hücreleri öldürüp kabuk bağlaması içindi. yapıcı hücrelerin aktifleşmesi için bir daha sürme. göbek bağında sinir ucu da var o bölgeyi çıkardığında tam kurumadıysa dün hayvanın durağan olması bundan olabilir. acı hissetmiştir. önümüzdeki hafta sonuna kadar tahminimce kapanır delik. metileni suyun durumuna göre iki günde bir de damlatabilirsin. günde bir defadansa iki günde bir iki damla daha iyi olur.

Baticon konusunda suya koyarken hicbir zaman silmemize gerek olmadigi bana bilgili bir veteriner tarafindan soylenmisti
Bundan sonra falan allah korusun kucuk zedelenmeler falan olursa diye soyledim

Biraz geç kapanmış olacak ama sorun çözülsünde sen lebiderya havuz yaparsın.

Kapanmazsa arabayla ankarada veterinere getiricem artık başka çare yok abi. Yarından itibaren devit 3 süreceğim bölgeye dimi

Aynen abi masraftan kaçınmak yok :) izinden geliyorum

Alisarp' Alıntı:
Baticon konusunda suya koyarken hicbir zaman silmemize gerek olmadigi bana bilgili bir veteriner tarafindan soylenmisti
Bundan sonra falan allah korusun kucuk zedelenmeler falan olursa diye soyledim
Bilgi için teşekkürler alisarp

Birde bu göbek deliği kapandiysa tekrar nasıl açıldı acaba ya çok ilginç aslında

Bence kapanma aşamasındaydı oluşan doku bir şekilde zayıf olup düşmüştür.

evet devitten sür o bölgedeki kalsiyumu tutsun. iki gün birer damla.

Bölgede kemigimsi birsey oluşmaya bölge kapanmaya nokta halini almaya başladı gibi müsait bir zamanda paylaşacağım resimleri

Gelişme çok iyi. Bence bu hafta gammarus ve mineral fazla takviyesini yap. Haftaya mineral normale dönüp gammarus takviyesini devam ettir. Bir sonraki hafta gammarusta normale dönsün.

Tamamdır. Şuan herşey normale döndü hareket davranış bakımından. Emre abi jbl rugil eklemeyi düşünüyorum yem yelpazesine. Ne dersin?

Rugil iyidir. Tüm yavrularda kullandım. 6 cm boya kadar haftanın bir günü bunu yap. Bahsettiğim boya gelince bu günu agil yaparsın.

Hareketliliğin iyi olaması çok iyi. Maşallah.

Gayet iyi olur icinde ruseym vardir elinizde raffy p ve i mi var ?

Evet alipsarp elimde raffyp ve Jbl gammarus sera mineral Jbl agil var. Raffyp bitince mineral yem dışında sera kullanmayacağım. Jbl ve tetra gozdelerim

Açıkçası tetra ve Jbl benim için seradan bir adım önde.

Kabuk kenarlarinda hafif kivrimlilik doğal diye biliyorum ne dersiniz?

Geri