Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Amatör denemeler

FORTE

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,

6 Aydır baktığım kaplumbağam 12 cm kabuk boyuna ve yaklaşık 300 gram ağırlığa ulaştı. Şimdilik geçici süre için 60/40/40 bir akvaryuma geçtim. 66 litre su var akvaryumda. Ömürlük akvaryum için filtre ve ısıtıcıları aldım henüz akvaryum dolabı ve kuru alanı kafamda tasarlayamadığım için süre kazanmak istiyorum. Sizce bu akvaryum ne kadar süre için sağlıklıdır? Öngörebilen varsa yardımcı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• 20241104_010111.PDF
    2.7 MB · Görüntüleme: 49
Akvaryum ile ilgili konudaki resimler gitmiş. Bu konuda benim akvaryumun resimleri var örnek olması açısından inceleyin. Aklınıza takılan olursa sorun.

Hayvan 6 aylık mı 6 aydır mı sizde anlamadım benim kaplumbağalarımın büyüğü 8 aylık nerdeyse yarısı kadar sizinkinin. O kadar beslenmesine yaşam alanına dikkat etmeme rağmen merak ettiğim için sordum

Hayvan 6 aylık mı 6 aydır mı sizde anlamadım benim kaplumbağalarımın büyüğü 8 aylık nerdeyse yarısı kadar sizinkinin. O kadar beslenmesine yaşam alanına dikkat etmeme rağmen merak ettiğim için sordum
Ben aldığımda 2 euro büyüklüğünde kabuğu vardı. 1 tl den çok az büyüktü kabuğu diyebilirim. Nisan 2024'tü şimdi 12,5 cm kabuğun uzunluğu 10 cm eni hemen hemen. Benim kaplumbağam dişi biraz daha büyük olabiliyorlar. Seranın yemleri ile besledim hep, sera reptilin kullandım, suyunu temiz ve alanını mümkün mertebe geniş tuttum. Kabuk boyu 7 cm olduğu uvb kullanmaya başladım. Aldığım ilk günden beri uva ışığı alıyordu. Dikkat etmeye çalıştım sadece günde 2 kez yemliyorum günde 1.5 -2 kafa boyutunda yem yiyor. Sera gammarus ve petisco yem ağırlığı ile beslendi. Beslenmesini çoğunluğu proteindi ilk 4 ay sonra sera pro carnivor vermeye başladım son 2 ay. Protein ağırlıklı olması kolay buyumesinj sağladı. Elle müdahale çok az yapıyorum. Akvaryum suyunu dahi kendisi şu içindeyken değiştiriyorum. Böyle oldu.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün veriyoruz. Kalan zamanda silis kumu karıştırıp yem aramayla vakit geçirir.

Sistem gereksinimi ne kadar iyi olursa o kadar hızlı büyürler.

Cinsel gelişim sonrası dişiler daha hızlı büyür. Ama hayvan olduğundan fazla hızlı büyümüş bu da sağlıklı değil organlarını yıpratıyor.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün veriyoruz. Kalan zamanda silis kumu karıştırıp yem aramayla vakit geçirir.

Sistem gereksinimi ne kadar iyi olursa o kadar hızlı büyürler.

Cinsel gelişim sonrası dişiler daha hızlı büyür. Ama hayvan olduğundan fazla hızlı büyümüş bu da sağlıklı değil organlarını yıpratıyor.
Yemlenmesini nasıl yapacağımı düşünüyorum hayvan alıştı fazla yeme odaya girdiğimde direk hararetli hararetli yüzmeye başlıyor. Sabah akşam yarım öğün mü versem acaba bir süre?

aşırı büyümesi ilerde obezliğe falan yol açabilir belki Cem hocam daha iyi bilir o bilgi verir zaten. Ben de seranın yemlerini kullanıyorum ekipmanları iyi kalitede suyuna falan dikkat ediyorum bendekilere nazaran biraz daha çok büyümüş ondan sorayım dedim. Dostlarımızın sağlıklı büyümeleri gelişmeleri en büyük arzumuz :)

Bizi görünce hareketlenmeleri olağan durum. Kendileri doysa gözleri doymuyor.

Kumu alıp tek öğüne başlayın. Bir iki gün zorluk çekebilir sonra alışır. Yine de size doğru gelecektir ama yem gelmeyeceğini anlayınca kendi haline dönecektir.

Bu noktada biz doğal ortamını simüle ederiz. Kaplumbağalar her zaman yiyecek bulamaz.

Akvaryum düzeninde o kadar efor harcamıyorlar. Yem sürekli geldiğinde bu obez yapıyor.

Günlük tek öğün RaffyP stick yemi baz alarak 15 adet civarı verin. Günün kalanında kumu karıştırıp oyalansın.

Geri