Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arisa&Tyler

Bu hayvanların orijinal davranışı zaten yabani ve agresif olmasıdır.

Sizi ısırırsa hiçbirşey olmaz ama birbirlerini ısırırsa öldürebilirler.

Hayvan hem agresif hem ürkektir şiseyi ısırır sonra kafasını geri çeker bu normal.

Birbirlerine karşı zorbalama durumu var mı gözlemleyin. Varsa mutlaka hemen ayrı yuvalara alın.

Ağzını aralama esneme hareketi miydi?
Esneme hareketi değildi 2-3 mm arılı duruyordu

Diğer akciğer enfeksiyonu belirtileri yoksa tıslama amaçlı olabilir.

Bende kesinlikle kaplumbağamı sahiplendirmem ama sabahtan akşama kadar şıp şıp şıp buda kafa be kardeşim diyor insan bir yerde. Birde heryere su fırlatıyor yani çok yaramaz bir çocuk oldu artık haftada bir gün aç gün yapıp tek öğüne düşeceğim.

Arisa, akciğer enfeksiyonu olduğu için geçen aydan bu aya gelişme göstermemiş; hâlâ 11 cm. Tyler ise aynı dönemde 1 cm uzayarak şu anda 10 cm. İkisinin arasında 4-5 ay fark var.
Dişi, erkekten daha büyük ve şu anda 1 yaşını doldurdu.

Diğer akciğer enfeksiyonu belirtileri yoksa tıslama amaçlı olabilir.

Bende kesinlikle kaplumbağamı sahiplendirmem ama sabahtan akşama kadar şıp şıp şıp buda kafa be kardeşim diyor insan bir yerde. Birde heryere su fırlatıyor yani çok yaramaz bir çocuk oldu artık haftada bir gün aç gün yapıp tek öğüne düşeceğim.
O tip insanlara zerre saygım yok bakamayacaksan neden aldın derler insana

Bu gün başladım düzenli ilacı vereceğim evde benden başka ilgilenen kimse yok genel olarak korkuyorlar 😂😂
Isıtma lambası ne kullanıyorsunuz?

Su ısıtıcı takılı kalsın 28-29 dereceye ayarlayın.

Ilaca hergün eksiksiz devam edin. Sabah evden çıkmadan ve eve gelince damlatabilirsiniz.

Havalandırma önemli ama eğer geceleri kuru alanda uyuyorsa 40W mavi akkor ampul kullanın.

Isıtma lambası ne kullanıyorsunuz?

Su ısıtıcı takılı kalsın 28-29 dereceye ayarlayın.

Ilaca hergün eksiksiz devam edin. Sabah evden çıkmadan ve eve gelince damlatabilirsiniz.

Havalandırma önemli ama eğer geceleri kuru alanda uyuyorsa 40W mavi akkor ampul kullanın.
Dediğiniz her şey var ama cam devamlı açık olduğu için birazcık etkilenmiş ama çok ciddi bir şey yok ilacı 4-5 gün düzenli verirsem hemen toparlanır gibime geliyor hapşırma ve burun akıntısına 1-2 kere denk geldim devamlı kontrol ediyorum sıklıkla görülen belirtiler değil ama yine de ilacı vereceğim

Dediğiniz her şey var ama cam devamlı açık olduğu için birazcık etkilenmiş ama çok ciddi bir şey yok ilacı 4-5 gün düzenli verirsem hemen toparlanır gibime geliyor hapşırma ve burun akıntısına 1-2 kere denk geldim devamlı kontrol ediyorum sıklıkla görülen belirtiler değil ama yine de ilacı vereceğim
1 ay kadar iyileşmesi bulabilir.

Ekipman var ama ne kullanıyorsunuz onu sordum. Görsel yada model ismi vs var mı.

1 ay kadar iyileşmesi bulabilir.

Ekipman var ama ne kullanıyorsunuz onu sordum. Görsel yada model ismi vs var mı.
60w masa lambam var linkler kalkmış atamıyorum ortam müsait olsa fotoğraf atardım 🙂 kuru alan klasik askılı olandan

Masa lambası fazla yer kaplıyor o yüzden değiştireceğim ısıtıcıyı daha kaliteli bir marka ile değiştireceğim tetra akvaryum ısıtıcısıyla elimdeki patlayıp kırılma ihtimalinden korkuyorum diğeri daha güvenli olacaktır
Isıtıcıda değiştirebilirsiniz fakat tetra ısıtıcınında patladığı oldu daha önce. Sudan çıkarmadan önce 30dk önceden fişini çekin. Sıcakken hava ile teması olmasın. Ani sıcak soğuk değişimine maruz kalmasın.

Masa lambası uygun daha az yer kaplayanı yok. En kompakt ve en sağlamı bunlar.

Isıtıcıda değiştirebilirsiniz fakat tetra ısıtıcınında patladığı oldu daha önce. Sudan çıkarmadan önce 30dk önceden fişini çekin. Sıcakken hava ile teması olmasın. Ani sıcak soğuk değişimine maruz kalmasın.

Masa lambası uygun daha az yer kaplayanı yok. En kompakt ve en sağlamı bunlar.
1000024833.jpg

Bendeki bu bayağı büyük lambalardan pek anlamıyorum. Şu an sadece ısı lambası olarak kullanıyorum. Takip ettiğim insanlar 2-3 lamba birden kullanıyor, farklı renklerde oluyor. Pek bilgim olmadığı için nasıl adlandıracağımı bilmiyorum...
Siz benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Tetra ısıtıcıya dikkat edeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 12906
Bendeki bu bayağı büyük lambalardan pek anlamıyorum. Şu an sadece ısı lambası olarak kullanıyorum. Takip ettiğim insanlar 2-3 lamba birden kullanıyor, farklı renklerde oluyor. Pek bilgim olmadığı için nasıl adlandıracağımı bilmiyorum...
Siz benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Tetra ısıtıcıya dikkat edeceğim.
Led ampul takılı ama sanırım eski fotoğraf.

Bu lamba guzel en iyisi bunlar.

2. Ve 3. Lamba uvb ve gece lambasıdır ekstra lambaya gerek yoktur. Uvb teknik bir iş coluk çocuk lambası diye satıyorlar ama hayvana zarar veriyor. Çogu kişide yanlış kullanıyor. Gunde 1 saat kadar bulunduğu hizada 8uW/cm² olacak şekilde uvc içermeyen 311nm dalga boyunda uvb lamba gereklidir.

Gecede 40Watt mavi akkor ampul.

Led ampul takılı ama sanırım eski fotoğraf.

Bu lamba guzel en iyisi bunlar.

2. Ve 3. Lamba uvb ve gece lambasıdır ekstra lambaya gerek yoktur. Uvb teknik bir iş coluk çocuk lambası diye satıyorlar ama hayvana zarar veriyor. Çogu kişide yanlış kullanıyor. Gunde 1 saat kadar bulunduğu hizada 8uW/cm² olacak şekilde uvc içermeyen 311nm dalga boyunda uvb lamba gereklidir.

Gecede 40Watt mavi akkor ampul.
Eğer almam gerekiyorsa link atın alayım sağlıkları benim için çok önemli

Yenilebilir enerji mühendisliği okudum ama hala anlamıyorum şu elektrik işinden 😄😄

Geri