Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arisa&Tyler

Eğer almam gerekiyorsa link atın alayım sağlıkları benim için çok önemli

Yenilebilir enerji mühendisliği okudum ama hala anlamıyorum şu elektrik işinden 😄😄
Elektrik ve elektromanyetik dalgalar ilişkili olsada ayrı alanlar. Birisini öğrenmek için bir ömür harcamak lazım.

Gunde bir saat kadar 50cm mesafeden çalıştırın. Ampule direkt bakmayın.

O zaman fizik2 gibi dersleri görmüş olmalısınız bu elektriğin resmen kalbidir.

Termodinamik gibi dersleri gördüğünüzü de düşünürsek elektrik gibi alanlarıda öğrenebilirsiniz.

Panelleri bizde görüyoruz yarı iletken hücreler olarak.

Elbette farkındayım; eğitim sürecimde tüm alanlara dair bilgi edindim. Okuduğum bölümde iki ana dal vardı: Elektrik Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları. Ben tercihimi Yenilenebilir Enerji alanından yana kullandım. Zaten programın tamamı sayısal temelliydi.

Zaman zaman elektrikle ilgili konularda zorlandığım oldu. Elbette temel elektrik-elektronik bilgisine sahibim ve sistem düzeyinde anlayabiliyorum; ancak uzun süreli hesaplama ağırlıklı dersler zamanla ilgimi azalttı. Şunu belirtmeliyim ki benim "anlamıyorum" dediğim elektrik, konut tipi aydınlatma ürünleri veya ampul çeşitliliği gibi günlük uygulamalara dair detaylardır. Yoksa fotovoltaik paneller, inverter sistemleri ya da enerji üretim süreçleri konusunda hem teorik hem uygulamalı bilgiye sahibim. Gerekirse bir sistemi sıfırdan tasarlayıp kurulumunu gerçekleştirebilirim.

Hayvanlar büyüdükçe özgüvenleri ve kendini savunma becerisi atar. Ele alındığında tıslar ve/veya ısırmaya çalışır.

Bu noktadan sonra dikkar edin. Ön ayakların arkasından tutun. Elden yem veriyorsanız dikkat edin. Parmağı kaparlar. Su içinde temizlik yaparken ağızlarına elinizi yaklaştırmayın.

Hayvanlar büyüdükçe özgüvenleri ve kendini savunma becerisi atar. Ele alındığında tıslar ve/veya ısırmaya çalışır.

Bu noktadan sonra dikkar edin. Ön ayakların arkasından tutun. Elden yem veriyorsanız dikkat edin. Parmağı kaparlar. Su içinde temizlik yaparken ağızlarına elinizi yaklaştırmayın.
Ben 1000 defa ısırıldım Kaplumbağa tarafından dişi olmasına rağmen.

En fazla acıtıyor ve eti ucundan koparıyor.

Isırdığında arka bacaklardan çekmek işe yarıyor. Bırakmazsa bende onu ısırıyorum. 😅😅

Merhaba,
Burası kaplumbağalarla ilgili bir platform olsa da size danışmak istedim. Psittacula krameri, yani Pakistan papağanı sahiplenmeyi düşünüyorum. 4-5 yıl önce birçok muhabbet kuşu beslemiştim, bu kez farklı bir tür denemek istiyorum.

İkisi de kuş türü olsa da karakterleri ve bakımları oldukça farklı. Ortalama 2-3 aylık, erkek bir yavru almayı planlıyorum. Bildiğim kadarıyla erkekler genellikle daha uysal oluyor. Bu tür, kolay kolay eğitilmiyor ancak yavruyken eğitiminin daha kolay olabileceğini düşünüyorum.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz, önerir misiniz?

Merhaba,
Burası kaplumbağalarla ilgili bir platform olsa da size danışmak istedim. Psittacula krameri, yani Pakistan papağanı sahiplenmeyi düşünüyorum. 4-5 yıl önce birçok muhabbet kuşu beslemiştim, bu kez farklı bir tür denemek istiyorum.

İkisi de kuş türü olsa da karakterleri ve bakımları oldukça farklı. Ortalama 2-3 aylık, erkek bir yavru almayı planlıyorum. Bildiğim kadarıyla erkekler genellikle daha uysal oluyor. Bu tür, kolay kolay eğitilmiyor ancak yavruyken eğitiminin daha kolay olabileceğini düşünüyorum.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz, önerir misiniz?
Pakistan papağanları çok güzel hayvanlar ama ticareti yasak diye biliyorum.

Kaplumbağaların satışı da yasak olmasına rağmen satanlar vardı, ben de bu şekilde aldım açıkçası. Papağanı da benzer şekilde almayı düşünüyorum. 😅😅
Siz bilirsiniz ama memleketimizde papağan üretimi yapan yer pek yok sanıyorum. Etrafta satılan papağanların çoğu doğadan yakalanan hayvanlar. Yabani hayatın içinde doğmuş bir havyanı evde yaşatmak bana çok makul gelmiyor açıkçası. Bizim kedi istisna tabi. Kendisi sokakta doğdu, zorla bizim eve girdi, 12 yıldır da çıkmıyor.

Siz bilirsiniz ama memleketimizde papağan üretimi yapan yer pek yok sanıyorum. Etrafta satılan papağanların çoğu doğadan yakalanan hayvanlar. Yabani hayatın içinde doğmuş bir havyanı evde yaşatmak bana çok makul gelmiyor açıkçası. Bizim kedi istisna tabi. Kendisi sokakta doğdu, zorla bizim eve girdi, 12 yıldır da çıkmıyor.
Tabii, haklısınız. Doğadan alınmış bir papağanı ayırıp bakmam. Ben, elden yani evcilleştirilmiş çiftin yavrusunu almayı planlıyorum.

O kuş hakkında bilgim yok ama papağanlar muhabbet kuşunun üstünde aşırı ilgi isteyen hayvanlar.

Aşırı ilgileneceğimden eminim ama ona yeter miyim, bilmiyorum. Hatta şu anda araştırmaya başladım; kafes, yemler, zeka geliştirecek oyunlar... Ve küçük bir çocuk gibi hevesliyim. 🥰

Kuşlarda evi bit basıyor diye biliyorum.

Ureticilerde bu konuda dikkat emiyor bit parazit ne varsa size öyle şekilde geliyor.

Ama siz tedavi edip komple temizlerseniz birdaha bit zor ürer.

Kuşlarda evi bit basıyor diye biliyorum.

Ureticilerde bu konuda dikkat emiyor bit parazit ne varsa size öyle şekilde geliyor.

Ama siz tedavi edip komple temizlerseniz birdaha bit zor ürer.
Yok, öyle bir sorun olursa hemen müdahale ederim. Hayvanın tavırlarından ve hareketlerinden bunu kolayca anlayabilirim. Bu konularda oldukça bilgiliyim.

Geri