Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!eminemre' Alıntı:Emin değilim çünkü odanın da sıcaklığı önemli ama 10cm yakın geldi. Ben şu anda 15cm den 40 watt kullanıyorum. Eğer başka bir termo metreniz yoksa suyu ölçtüğünüz termometreyi kuru alana 15 dakika koyarak ölçüm yapabilirsiniz. Unutmayın kaplumbağalar termometreden 1-2cm daha ışığa yakın olacaktır.
Gözlerini almaması için beyaza boyalı (soft) ampül olmalı:
mailto:/images/uploads/soft_ampul.jpg
eminemre' Alıntı:Konuyu kapatırken bir de gece aydınlatmasına değinmek istiyorum. Genelde kullanılmasa bile iki amaçla kullanılabilir. Birincisi soğuk bölgelerde yaşayan kaplumbağa severlerin su üstünde uyuyan kaplumbağalarının hastalanmaması için gece de ısıyı sabit tutan gece lambalarıdır. İkincisi ise kaplumbağanızın gece gündüz döngüsünü kurması için yardımcı olabilecek ay ışığı aydınlatmasıdır.
Isıtmak için koyu renge boyanmış, tercihen mavi az ışık yüksek ısı veren lambalar ya da seramik ısıtıcılar tercih edilebilir.
mailto:/images?q=tbn:ANd9GcSwQEzlr6ONm5ltT_JO60qkCWZZxX3ehznLScPWSIcB0phsJgd1