Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aydınlatma Hakkında Herşey [Isıtma ve Uv Lambalar]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eminemre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaha,
Su kaplumbağamın kabuk boyu 8cm ulaştı. Kaplumbağam ilk geldiğinde pek bilgim olmadığı dönemde görseldeki ürünü almıştım. Ampül uva+uvb 3.0 kompakt lamba. 5.0 olması gerektiğini sonradan öğrenmiştim. Daha önce de Cem hocamla görüştüğümüzde 5.0 alıncaya kadar geçici olarak kullanabilirsiniz demişti. Uvb 5.0 alacağım exo tera veya repti zoo öneriliyor fakat İnternete çok fazla sahte ürün var.sizlerin de alıp kullandığı Güvenilir olduğunu düşündüğünüz ürünün linkini atar mısınız? Rastgele bir satıcıdan almak istemedim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251110-201836_Temu.webp
    Screenshot_20251110-201836_Temu.webp
    38.6 KB · Görüntüleme: 19
Amazonda güvenilir sitedir. Oradan alabilirsiniz.

N11'den Kanada malı çelik kedi sebili almıştım. Yurtdışı çıkışlı geldiği için 20 güne kadar zaman alıyor. Geliş süresi uzun ama geliyor. Bunun filtre malzemesini de çinden almıştım. Yine N11 üzerinden 2 haftaya gelmişti.

Amazonda güvenilir sitedir. Oradan alabilirsiniz.

N11'den Kanada malı çelik kedi sebili almıştım. Yurtdışı çıkışlı geldiği için 20 güne kadar zaman alıyor. Geliş süresi uzun ama geliyor. Bunun filtre malzemesini de çinden almıştım. Yine N11 üzerinden 2 haftaya gelmişti.
Eşimin işi gereği sürekli temu, amazon, aliexpresten sürekli ürün alıyoruz. Sitenin güvenilirliğine şüphem yokta satıcının sahte ürün gönderme riski olur diye sizlerin alıp kalitesinden emin olduğunuz link varsa doğrudan onu satın almak istedim.

Benim yok ben bırakalı çok oldu.

Temuyu bilmiyorum. Farklı şeyler gönderiyorlar diyen var.

Amazon ile N11'de güvenlik var parayı tutuyorlar. Bu doğrudan firmadasa bu siteler daha sağlıklı.

Benim yok ben bırakalı çok oldu.

Temuyu bilmiyorum. Farklı şeyler gönderiyorlar diyen var.

Amazon ile N11'de güvenlik var parayı tutuyorlar. Bu doğrudan firmadasa bu siteler daha sağlıklı.
Temuda o tarz olaylar var fakat örneğin piyasa değeri 1000 tl olan bir ürünü 100 tl ye varmış temuda diye de inanıp almak mantıklı değil. Herşeyi bir üretim maliyeti var sonuçta. Ben yıllardır hiç sorun yaşamadım. Hatta defolu gelen ürünlere iade talebi oluşturduğumda ürünü iade etmemi istemeden ücretini iade ettiler.

Hatta daha önce bahsetmiştim kendi Trendyol mağazamızda satış yapmak için yurt dışından Kuru alan getireceğim diye. Gayet sorunsuz geldi. Gelen 2 parti üründe şuan türkiyede satılanlara göre çok kaliteli. Stoklarımız 1 hafta içinde bitti.

Çok güzel. Talep görenleri getirtmeniz iyi olur. Şu an en büyük problem kuru alan. Yurtdışında çok güzel ürünler var. İsimlerini unuttum.

Mesela turtle dock, turtle bank ile aynı ama mıknatıs yerine vantuzlu demir çubuk kullanıyorlar bu hem sağlam tutuyor hemde su azalmasına bağlı aşağıya iniyor. Turtle bank gibi sabit değil.

Zoomed de orijinal ürünler var. Bir de bir alman sitesi vardı. Onu hatırlamıyorum.

Çok güzel. Talep görenleri getirtmeniz iyi olur. Şu an en büyük problem kuru alan. Yurtdışında çok güzel ürünler var. İsimlerini unuttum.

Mesela turtle dock, turtle bank ile aynı ama mıknatıs yerine vantuzlu demir çubuk kullanıyorlar bu hem sağlam tutuyor hemde su azalmasına bağlı aşağıya iniyor. Turtle bank gibi sabit değil.

Zoomed de orijinal ürünler var. Bir de bir alman sitesi vardı. Onu hatırlamıyorum.
Bir yandanda 3d yazıcı ile kendi ürünümüzü imal etmeye çalışıyoruz. Ordaki amacımda büyük kaplumbağalar için ağırlık taşıma kapasitesi yüksek Kuru alan üretmek. Bir test ürünü yaptık ama eksiklikleri var daha

Bunun maliyetini bilmiyorum ama hafif olduğu için akvaryumu kasmayacaktır.

Örnek resim atarsanız fikir verebilirim.

Akvaryum içi olur. Ama akvaryum üstünde şöyle bir sıkıntı olacaktır hayvan yanları kapalı olursa çevreyi göremeyecektir. Çevreye hakim olmalı herhangi bir hareketi görmeli aksi halde huzursuz edecektir.

Bunun maliyetini bilmiyorum ama hafif olduğu için akvaryumu kasmayacaktır.

Örnek resim atarsanız fikir verebilirim.

Akvaryum içi olur. Ama akvaryum üstünde şöyle bir sıkıntı olacaktır hayvan yanları kapalı olursa çevreyi göremeyecektir. Çevreye hakim olmalı herhangi bir hareketi görmeli aksi halde huzursuz edecektir.
Youtube short kısa bir videosu var hocam. Şuan için akvaryum içi model üzerinde çalışıyoruz. Akvaryum camına asılan bacakları vida mantığı ile tasarladık.vidayı sıkıp gevşeterek yükseklik ayarı yapılabiliyor. Ama vidanın dişleri baskıda pürüzlü çıktı ondan pek memnun olmadık. Bacaklar için vida sistemi yerine yine kademeli yükseltip alçaltılabilen kancalı bir sistem deneyeceğiz. Zemin kısmı suya batmayan özellikte. 3 noktadan akvaryuma asılacağı için vantuza göre daha çok ağırlık taşır diye düşünüyoruz.
Screenshot_20251128-044710_Messenger.webp

Son düzenleme:
3D yazıcıda vida dişi çıkarmanız çok zor. Dişler için pafta- kılavuz kullanın. Yalnız burada malzeme olarak ne kullandınız?

3D yazıcıda vida dişi çıkarmanız çok zor. Dişler için pafta- kılavuz kullanın. Yalnız burada malzeme olarak ne kullandınız?
Baskı konusunda benim tecrübem yok hocam. Yakın arkadaşım yapıyor. Ona da özellikle suya dayanıklı, suya kimyasal salınım yapmayacak ürünlerin gerekliliği anlattım. Yine suya renk salınımı yapmasın yine boyalı veya renkli ürün yerine sade beyaz tercih ettik.

Vida yivsiz olup dış ve iç borulara flüt gibi delik açılabilir. Delikleri denk getirince bu vidayı tapa gibi takabilirsiniz. İç boruyu yivli yapmaya gerek yok.

Vida yivsiz olup dış ve iç borulara flüt gibi delik açılabilir. Delikleri denk getirince bu vidayı tapa gibi takabilirsiniz. İç boruyu yivli yapmaya gerek yok.
Siz düşündüğümü bende daha güzel iAh ettiniz hocam 😊 aklımızdakşlerden biri bu diğeride ayarlanabilir masa ayaklarında olduğu gibi yüksekliği ayarlayıp fülğt deliği gibi olan alanlardan vidalı gibi bir sistemle sıkıştırma yaparak sabitlemek

Geri