Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aydınlatma Hakkında Öneride Bulunur Musunuz?

pee-wee

Bronz 5 Üye
Merhaba 120 LT akvaryum, kaplumbağa platformu, ısıtıcı, şimdilik iç filtre bulunuyor elimde. Şimdilik elimde tek eksikler; Aydınlatma (çünkü hiçbir fikrim bulunmuyor), dekorasyon...

Sizden istediğim öneriler;

-Uvb lambayı nereden ve nasıl temin edebilirim? (tabi ki uygun bir fiyata) ve günde kaç saat açık kalmalı? Çünkü duyduğuma göre belli bir sınırı olmalıymış.

-Isıtma amaçlı olarak normal sarı ampuller yeterli midir? ya da sadece uvb lamba ısıtma işini de görür mü? Bu ısıtma amaçlı olarak kullanacağım sarı ampulü günde kaç saat açık tutmalıyım? sürekliyse ışıktan rahatsız olmaz mı kaplumbağa?

-Son olarak da; kaplumbağayı tankına yerleştirdim, çoooook mutlu oldu iki saat boyunca durmadan ordan oraya yüzdü durdu. Ama şimdi standına çıkmak yerine iç filtrenin üzerindeki kablolara tutunarak dinleniyor.

Bütün bunları yazmamın, sormamın sebebi bu konular hakkında hiçbir bilgiye nail olmamamdır. Öncesinde bu konular hakkında araştırdım ama kafam iyice karıştı. Şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla

Cvp: Aydınlatma Hakkında Öneride Bulunur Musunuz?

bu konudan detayları incele. takıldığın yerleri sor.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

uvb ampuller internetten alınacak. bu ürün en ucuzu ama şu anda piyasada yok.
mailto:/evcil-hayvan-petshop/namiba-terra-uv-plus-d3-kompakt-lamba-23w-82278251

jbl'nin 2 tane ürünü var ama ucuz değil.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w

uvb içerikliler ısı vermez bunun yanına ısıtıcı ampul gerekir. bauhaus marketin olduğu şehirde isen oradan ecolite marka 52 w halosoft ampul alacaksın. bulamazsan buzlu camlı normal ampul 40-60 W. onuda bulamazsan şeffaf ampul 40 W alacaksın bu ampuller için kıskaçlı veya boyu yeterli olursa deveboynu lamba alacaksın. max. 60 W olsun. uvb için çanağı geniş olan lamba alacaksın arka plastik kısmı bazı lambaların çanağına sığmıyor.

bu arada foruma hoş geldin.

teşekkür ederim açıklamalarınız için.

pee-wee' Alıntı:
teşekkür ederim açıklamalarınız için. bu arada lambaları kaçar saat açık tutmalıyım?

Cem abi detaylı belirtmiş.

Uvb lambayı büyük ihtimal juenden de temin edemeyeceksiniz ki geçen hafta sonu uğradım onlarında ellerinde bitmişti. Bu lambaların temininde şu anda sıkıntı çekmekteyiz. Yine geçen hafta Beşiktaş ta yanlış hatırlamıyorsam sinanpaşa pasajında alt katta bir petshop var, burada jbl markalı cem abinin belirttiği ampuller vardı 3-5 tane kalmıştı elini çabuk tut derim.

Isıtıcı lamba konusunda cem abiye ek olarak eğer bauhaus dan alacaksan ecolite ampulünü aynı yerde 60 w kadar kaldırabilen massive beyaz mandallı lambayı da temin edersen sıkıntısız kullanabilirsin

Platform dediğin eğer turtle topper ise, benimkilerde ilk kurulumun üzerinden 2 gün geçtiğinde kuru alanda görmüştüm. Alışma sürecini halledene kadar bırak hayvanlar nasıl mutlu oluyorsa takılsınlar. Ki zaten ısıtıcı ve uvb gelince kuru alanı aktif bir şekilde kullanıyorlar.

Foruma hoş geldin.

Uvb lambayı günde 4-5 saat, ısıtıcı lambayı ise 12 saat ideal. Ben ikisini de zamanlayıcıya bağladım. Isıtıcı lamba 08.00 de açılıyor 20.00 de kapanıyor, uvb ise 11.00 - 16.00 arası açık kalıyor.

Bu arada uvb lambalar için şu masa lambasını almanız kafidir.
mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-93899902

çok teşekkür ederim. ben Burdur gibi küçük bir şehirde yaşıyorum o yüzden petshoplar hiçbir şey bilmiyor buradaki. kaplumbağaların dinlenmesi için akvaryumda bulunan platformlardan var mı diye sorduğumda ilk başta anlamadı sonra öyle bir şey yok ki diyerek dalga geçti. ben de internetten getirtmek zorunda kaldım ve ilk işim adamın yanına gidip göstermek oldu. yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz. neyse böyle petshoplar'da uvb lamba bulabileceğimi sanmıyorum.

bauhaus için de antalya'ya gideceğim buraya çok yakın zira. orada uvb lamba bulabilme şansım var mıdır sizce?

Maalesef yok. Dediğim gibi uvb lambayı şu sıralar temin etmekte sıkıntı çekiyoruz. Belki juen pet 1 hafta içerisinde getirtmiştir, yarın telefonla arayıp bir sor derim. Olmadı bahsettiğim petshop benim işyerine yakın pazartesi günü bakarım kalmış mı diye varsa alıp yollayabilirim.

İstanbul, Ankara gibi yerlerde bile çoğu petshop kaplumbağa hakkında bir çok şeyi bilmezken, senin yaşadığını normal karşılıyorum.

Ve madem Antalya'ya gideceksin sana birazdan alacağın ecolite 52 w ve massive beyaz mandallı aparatın kutularının fotoğraflarını gönderirim. Yanlış alma durumun olmaz ama yine de görmüş olursun

ilginize çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafları merakla bekliyorum. Eğer dediğiniz gibi gelmişse; fiyatını bana söyleyip alıp gönderebilirsiniz... tekrar teşekkür ediyorum..:smile:

ve ampul 4.75 tl sürekli gitme durumun olmayacağına göre en azından 5-6 tane alıp yedekleyebilirsin. eminin önerdiği ampul fazla pahalı olursa geçici dönem için eczaneden devit ilaç alıp haftada bir, bir yeme bir damla damlatıp ağız yoluyla verebilirsin. o sürede de ithalat inşallah gerçekleşir.

Bu ecolite 52 w halasoft ampulü kullanabileceğin masa lambasının kutusu (massive beyaz mandallı);

mailto:/a/img10/3046/84ao.jpg

Masa lambasının kendisi;

mailto:/a/img546/7459/d7o6.jpg

Ecolite 52 w halasof ampul kutusu;

mailto:/a/img812/5303/pk0v.jpg

Birde ek olarak eğer uvb ampulün 23 w olanını alırsan topper ın takma üniteleri çok yakın oluyor. (Beyaz mandallıyı taktığım yer) Bunun için topper in üst kısmında ki mazgalı kaldırıp onun üzerinden konumlandırıyorum. Fikir açısından fotoğrafı;

mailto:/a/img703/9255/0va0.jpg

Uvb ampule pazartesi bakarım ve haber veririm.

Önemli olan kaplumbağaların sağlığı ve rahatı olduğundan, onlara gerekli ekipmanlar ve ortamı hazırlayan/hazırlayacak kişiler bu tür forumlar sayesinde bilgileniyor. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz bizlerde.

Cem abi iyi hatırlatmış ecolite ampulü stoklama yoluna mutlaka gidersin. Yalnız Cem abi, bauhaus da rağbet gördüğünden midir bilmiyorum ama 2 hafta önce bir malzeme için uğradığımda lamba fiyatını 5.25 yapmıştı. Fazla fark olmasa da tuhafıma gitti.

çok teşekkür ediyorum. gerçekten siz olmasaydınız bunları biraz zor öğrenirdim.

son olarak dikkatimi çekti de; ısıtma lambasının etrafına neden alüminyum folyo sardınız? ve neden daha geride duruyor? bir de sondan üçüncü fotoğrafta moonlight lambası dikkatimi çekti, bu gerekli mi?

euro/dolar ayarı çekmişler.

uvb ampul radyasyon yayar. bu hayvanlara dokunmaz ama bizim göz ve cildimize zararlıdır. alüminyum folyo ile sadece kuru alana odaklama yaparak bu dertten kurtarırız.

o dalgıç florasan gece aydınlık vermesi için. gece 24:00'dan itibaren kapatabilirsin.

çook teşekkür ederim değerli bilgilerinizden dolayı. :)

Alüminyum folyoya sarılı olan uvb lamba. Beyaz mandallıya takılan ise ecolite ısıtıcı lamba.

Alüminyum folyoya sarmamın sebebi, ampul masa lambasından uzun kalıyor ve ışık gereksiz yere dağılıyor, alüminyuma sararak tek bir noktaya etki etmesini amaçladım. İkinci olarak ta bu uvb ampul insanlara direk vurması ciltte hasar meydana getirebiliyor. Öğlen vakti evde olmadığımdan anneme hem ışıktan etkilenmemesi için hem de hayvanlar rahat takılsın diye oda kapısını kapalı tutmasını söylesem de yine de alacağı bir şey için girebiliyor.

Geride durmasının sebebi ise benim uvb nabima markalı 26 w. 25 cm mesafe civarı etki etmesi gerektiğinden mesafeyi mazgalı kaldırıp üzerinden tutmakla sağlayabildim.

Night glo gece lambası ise, kuru alanda uyuyan kaplumbağalar için hem ısı hem de gece ışısı etkisi yaratıyor. Benimkiler rampanın su içinde kalan kesiminde uyuyorlar ve kullanmıyorum ama olurda maazallah hastalanırlar ve kuru alanda uyumak isterlerse diye hazır bekletiyorum. Exo terra markasının bu ürünü gerçekten çok kullanışsız. 3 tane durduk yere taktıktan 15 dk içinde patlayanlar oldu. Buna alternatif olarak ecolite ampulünü boyayarak özel boyalarla bu etkiyi sağlamaya çalışıyoruz bir kaç deneme yaparak. Şu anda bir tane buldum gibi ama koku sorununu halledemediğimden bekliyorum. Onu da halledersem forumda paylaşacağım.

o night glo muydu emin bende dalgıç florasan sanmıştım.

Akvaryum içinde ki mavi ışık dalgıç floresan, kutuda gördüğünde Exo terra nigt glo. Karışıklık olmasın.

teşekkürler Emin bey ve Cem bey.

Abi ben kutuyu kastettiğini sandığımdan nigt glo dan bahsettim. Akvaryum içerisinde ki senin de dediğin gibi dalgıç floresan

teşekkürler Emin bey ve Cem bey. yakın zamanda akvaryumum tamamlandığında son halinin fotoğrafını koyacağım.

bumble bee' Alıntı:
Abi ben kutuyu kastettiğini sandığımdan nigt glo dan bahsettim. Akvaryum içerisinde ki senin de dediğin gibi dalgıç floresan

Emin bey ben kutuyu kastettim zaten. Ama dalgıç floresan hakkında da bilgim oldu böylelikle.

Merakla bekliyoruz Erkan. Bu arada hazır bauhaus a gitmişken zamanlayıcı da alabilirsin. Böylelikle lambaları yakıp söndürme zahmetinden kurtulursun. Belirlediğin zaman arasında otomatik yanıp söner.

2 tane alırsan hem uvb hem de ısıtıcı lamba için kullanabilirsin.

Şu uv lambasının insanlara olan zararını biraz açmanız mümkün mü? Bildiğim kadarıyla uv lamba kaplumbağaların güneşe olan ihtiyacını karşılıyor insanlara niye zarar veriyor?

Geri