Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aydınlatma Hakkında Öneride Bulunur Musunuz?

Radyasyon yayan isinlari vardir. Kaplumbagalara zarar vermese de bu isinlar bizde olumsuz etki yaratabiliyor.

Cvp: Aydınlatma Hakkında Öneride Bulunur Musunuz?

sürüngenlerin derisi parçasal ve kalındır bir şey olmaz. sürekli deri değişimleri az da olsa oluşabilecek zararı yok eder.

uva uzun sürede; uvb kısa zaman aralığında bize daha zararlıdır. uvc ise her canlı için zararlıdır. uvc'yi arıtma sistemlerinde kapalı tüp içinde kullanırlar. bu sayede içinden geçen her türlü biyolojik canlı ölür. bunu genelde kuyu suyu kullanılan yerlerde kullanırlar.

erkan alttaki linkteki model zamanlayıcı bulursan tercih et. bunlar en olarak dar olduğu için yanındaki prizi fazla kapatmaz ve ısıtıcı fişi takılabilir. almışken en az 6'lı prizde al.
mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici-geldi.html

teşekkür ederim Cem bey. zamanlayıcı alacağım. ayrıca Exo Terra Repti Glo 2.0 UV Lamba buldum hobimmarket'ten. 13 W veya 26W ları var. Hangisini tercih etmeliyim?

ayrıca buradaki ürünü tavsiye eder misiniz? hem uvb hem ısıyı aynı anda verdiği söyleniyor. daha uygun geldi bana eğer doğruysa.

mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-reptilday-halojen-ampul-75-w-92178361

2.0' lar bizimkilere düşük gelir. aynı şekilde 10.0'larda çöl hayvanları için o da fazla gelir. bizimkilere uyumlu olan 5.0 veya 6.0 olmalı.

cem' Alıntı:
2.0' lar bizimkilere düşük gelir. aynı şekilde 10.0'larda çöl hayvanları için o da fazla gelir. bizimkilere uyumlu olan 5.0 veya 6.0 olmalı.

Cem bey hiçbir yerde 2.0'dan yukarıya Uvb lamba bulamıyorum. Hepsi 2.0 ne yapmalıyım?

Juen peti aradın mı getirmişler mi diye ? Yarın arayı sorarsın eğer yoksa önceden bahsettiğim petshopa bakarım ben kalmış mı diye pazartesi. Kalmışsa alıp gönderim yapabilirim

bumble bee' Alıntı:
Juen peti aradın mı getirmişler mi diye ? Yarın arayı sorarsın eğer yoksa önceden bahsettiğim petshopa bakarım ben kalmış mı diye pazartesi. Kalmışsa alıp gönderim yapabilirim

evet stoklarında yok. türkiye'de hiçbir yerde yok maalesef. umarım orada vardır dediğiniz gibi.

Üzerinden 1 hafta geçti ve en az 3 adet görmüştüm. Büyük ihtimal kalmıştır. Juen pet deki fiyatıyla ya aynı yada 3-5 aşağı/ yukarıdır. Eğer kesin alacaksanız gittiğimde fiyatını tam öğrenir size söylerim. İçerisinde fişi ile birlikte petshop kartını da yollarım. Ama pazartesiyi beklememiz gerekecek.

30 TL ye 5.0 UVB ampul siparişi verdim E-bay'den. 10-15 güne elimde olur inş.

markası nedir ? link yollarsan bir bakalım. Geldikten sonra sorun yoksa bilgi paylaşımı yaparsın. O fiyata uvb bulmak süper olur, forumda ihtiyacı olan kişiler de yararlanır ki ben bile 2-3 tane yedek alırım

http://www.ebay.com/itm/141015336223?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

link bu :) umarım pişman olmam. ayrıca kargo bedava. verdiğim linkteki ürün sadece 1 tane kalmış ama e-bay'dan uvb lamp 5.0 yazarak aratırsanız bir sürü çıktığını görürsünüz. sol tarafta da "buy it now" ve "free shipping" filtrelerini işaretlerseniz kargo bedava olarak o an sipariş verebilirsiniz.

http://www.ebay.com/itm/141015336223?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

link bu :) umarım pişman olmam. ayrıca kargo bedava. verdiğim linkteki ürün sadece 1 tane kalmış ama e-bay'dan uvb lamp 5.0 yazarak aratırsanız bir sürü çıktığını görürsünüz. sol tarafta da "buy it now" ve "free shipping" filtrelerini işaretlerseniz kargo bedava olarak o an sipariş verebilirsiniz.

pardon arama kısmına uvb lamp yazdığınızda altta seçenekler otomatik çıkıcak oradan "reptile supplies" i tıklayınız. çıkan sayfada ürünleri görebilirsiniz.

Bu gördüğüm kadrıyla exo terranın güçlü olanı ve bunun içinde Emin in ilk sayfalarda önerdiği çanağı büyük olan kullanılmalı. Yani Bauhaus ta satılan bu ambul için uygun değil. Sadece ısıtma lambasına uygun. Bu arada Juen de 23 w olan henüz tükenmemiş galiba.
Lambalar ile ilgili benim birkaç
Konum vardı. Uyumlu mandallı lambalar ve ampullerin tanıtımı. Uvb olanları anlatmıştım. Bakabilirsiniz.

http://www.ebay.com/itm/UVB-230V-Pet-Reptile-Ceramic-Emitter-Heated-Heat-Breeding-Lamp-Light-White-LS4G/130870016121?_trksid=p2047675.m1850&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D11%26meid%3D1473229073186940065%26pid%3D100011%26prg%3D1005%26rk%3D3%26rkt%3D5%26sd%3D141015336223%26

erkan dediğin link bu. mal çinden gelecek. markasını bilmiyorum. ama uvb açısından uygun olan bu ampul. umarım ömrü uzun olur. fiyat olarak gayet hesaplı. alıp kullan bakalım. geliş süresi ne kadar olur bilmem. yalnız bunda uva yok. bir tane uva alman gerekecek. uva ampuller ısıda verirler. yalnız ömürlü değiller. sen antalyaya indiğinde dediğim ısıtıcı ampulden de al. uva+uvb piyasaya düştüğünde lazım olacak. ikisi bir arada olanlarda ısı vermez.

Ben ilk bakınca exo terra ya benzettim resimden. Ama değilmiş. Gücü düşük olduğu için konumlandırması rahat olur.

Kullanımından memnun kalmanız dahilinde bizi de bilgilendirirsiniz. Fiyat olarak çok makul.

Şu an piyasada bulunan en ucuz ürün. Ben buradan almıştım. Aynı gün kargoluyorlar. Kargo ücretiyle 43 TL ye geliyor. Bu tarz bir ürün kullanınca kaplumbağalar suda yüzerken de etki edebiliyor. Suyun 4-5 cm derinine kadar uvb ışınları etki edebiliyor. Düşünen olursa tavsiye ederim. Armatür olma şartı dezavantaj tabiki. Benim akvaryumda bulunduğu için sıkıntı çıkmadı.

mailto:/evcil-hayvan-petshop/namiba-terra-uv-floresan-59cm-18watt-82114341

tamam memnun kalırsam bir bilgilendirme yaparım. :)

deniz, çubuk florasanlar sürüngen (kertenkele vb) teraryumlarına uygun geniş alana ışıma yapan bir aydınlatma. bizimkiler genelde su dibinde gezdikleri için faydası pek olmuyor. akvaryum üstü kapakta kullanılması durumunda hayvan huzursuz olabileceği ve bu sebeple kuru alana çıkmayacağı gibi ayrıca ısıtıcı lamba için tepede boşluk olmaması dezavantaj sağlıyor.

Bir de ufak bir detay ekliyeyim dedim:

Alacağın lambanın duyusunun porselen olmasına dikkat et. Yüksek ısıda plastik duyular yıpranıp eriyebiliyor, ve kısadevreler söz konusu olabiliyor. Kabloları da silikon olursa çok iyi olur. Çok mühim gibi gözükmese de; için rahat olur.

Ben floresan uvb kullandım, hiç bir işe yaramadı. Konumlandırmakta çok zor. Hiç olmamasından iyidir ama varken ampul almak daha uygun.

Geri