Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aydınlatma Hakkında Öneride Bulunur Musunuz?

Cvp: Aydınlatma Hakkında Öneride Bulunur Musunuz?

bumble bee' Alıntı:
Bu ecolite 52 w halasoft ampulü kullanabileceğin masa lambasının kutusu (massive beyaz mandallı);

mailto:/a/img10/3046/84ao.jpg

Masa lambasının kendisi;

mailto:/a/img546/7459/d7o6.jpg

Ecolite 52 w halasof ampul kutusu;

mailto:/a/img812/5303/pk0v.jpg

Birde ek olarak eğer uvb ampulün 23 w olanını alırsan topper ın takma üniteleri çok yakın oluyor. (Beyaz mandallıyı taktığım yer) Bunun için topper in üst kısmında ki mazgalı kaldırıp onun üzerinden konumlandırıyorum. Fikir açısından fotoğrafı;

mailto:/a/img703/9255/0va0.jpg

Uvb ampule pazartesi bakarım ve haber veririm.

Önemli olan kaplumbağaların sağlığı ve rahatı olduğundan, onlara gerekli ekipmanlar ve ortamı hazırlayan/hazırlayacak kişiler bu tür forumlar sayesinde bilgileniyor. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz bizlerde.

Cem abi iyi hatırlatmış ecolite ampulü stoklama yoluna mutlaka gidersin. Yalnız Cem abi, bauhaus da rağbet gördüğünden midir bilmiyorum ama 2 hafta önce bir malzeme için uğradığımda lamba fiyatını 5.25 yapmıştı. Fazla fark olmasa da tuhafıma gitti.

ya ben 2 adet şu üründen aldım. biri uvb biri ısıtma ampulu için. ısıtma ampulünü 60Watt şeffaf ampul ile hallettim. uvb ampulün gelmesini bekliyorum. işte aldığım ürün;

mailto:/ofis-kirtasiye/kiskacli-masa-lambasi-ders-calisma-lambasi-220v-93239939

o telli kısma nasıl sabitlediniz acaba? onu. benim iki lamba aynı anda sığmıyor o kısma. yani iki lambanın da çapı geniş biraz. sanırım o yüzden :(
[/quote]

Öncelikle şunu belirteyim, Bu masa lambası azami 40 w destekliyor. 60 w lik ısıtıcı lamban çok dayanmaz patlar ve maazallah kaplumbağalar üzerinde iken gerçekleşir daha büyük sorunlar çıkabilir ortaya. Sana o massive beyaz mandallıyı önermemdeki ana sebep 60 w kadar kaldırıyor oluşuydu.

Şimdi gidip 52 w ecolite ampulü söz konusu masa lambasına taktım sorunsuz takılıyor acaba ben mi anlamadım demek istediğini. Bu masa lambası uvb ampuller için idealdir. Uvb ampuller, çoğu masa lambasına uyuşmama sorunsalı var ama bu masa lambasına uyuyor. İmkan dahilinde ise massive beyaz mandallıyı al kafan rahat olsun.

bumble bee' Alıntı:
Öncelikle şunu belirteyim, Bu masa lambası azami 40 w destekliyor. 60 w lik ısıtıcı lamban çok dayanmaz patlar ve maazallah kaplumbağalar üzerinde iken gerçekleşir daha büyük sorunlar çıkabilir ortaya. Sana o massive beyaz mandallıyı önermemdeki ana sebep 60 w kadar kaldırıyor oluşuydu.

Şimdi gidip 52 w ecolite ampulü söz konusu masa lambasına taktım sorunsuz takılıyor acaba ben mi anlamadım demek istediğini. Bu masa lambası uvb ampuller için idealdir. Uvb ampuller, çoğu masa lambasına uyuşmama sorunsalı var ama bu masa lambasına uyuyor. İmkan dahilinde ise massive beyaz mandallıyı al kafan rahat olsun.

şimdi bu aldığım masa lambası uvb'ler için uygun değil mi? ısıtıcı lamba için de massive almalıyım? ya yaşadığım yerde veya yakınında massive ve halosoft ampulden almam mümkün değil. sizin öyle bir imkanınız var ise bana gönderebilir misiniz? peki bahsettiğim ampul Tekfen 60W 'lardan. normal ampul yani. elimde 25 W lık başka bir ampul var. bunu kullanırsam o sıcaklığa ulaşabilir miyim?

Aynen dediğiniz gibi uyum konusu. Zamanında bu konu için başlık açmıştım merkezi yerlerde oturamayanlar için bunu temin edebilirim diye, o aralar bir kaç nedenden sık sık uğruyordum Bauhaus'a bu aralar gidemiyorum. Ancak hafta sonu temin edebilirim, uygunsa hem massive beyaz mandallıyı hem de soft ampullerden alır yollarım. Tekfen soft sa kullanabilirsiniz. Ve ısıtıcı lamba 40 w - 60 w arası öneriyoruz.

Massive beyaz mandallı en son gittiğimde 29,90 TL veya o civar, ecolite 52 w halasoft ampul ise 4.75 TL den 5,50 veya o civar olmuştu. Ampulden almışken stok yapma yoluna gidebilirsin. Gittiğimde tam fiyatını söylerim. Ampul kaç tane alayım ve bu fiyatlar uygun mu size ? Birde en geç haffta sonu olur bakarsın hafta içi de uğrayabilirim.

bumble bee' Alıntı:
Aynen dediğiniz gibi uyum konusu. Zamanında bu konu için başlık açmıştım merkezi yerlerde oturamayanlar için bunu temin edebilirim diye, o aralar bir kaç nedenden sık sık uğruyordum Bauhaus'a bu aralar gidemiyorum. Ancak hafta sonu temin edebilirim, uygunsa hem massive beyaz mandallıyı hem de soft ampullerden alır yollarım. Tekfen soft sa kullanabilirsiniz. Ve ısıtıcı lamba 40 w - 60 w arası öneriyoruz.

Massive beyaz mandallı en son gittiğimde 29,90 TL veya o civar, ecolite 52 w halasoft ampul ise 4.75 TL den 5,50 veya o civar olmuştu. Ampulden almışken stok yapma yoluna gidebilirsin. Gittiğimde tam fiyatını söylerim. Ampul kaç tane alayım ve bu fiyatlar uygun mu size ? Birde en geç haffta sonu olur bakarsın hafta içi de uğrayabilirim.

şu an elimde bulunan mandallı lambayı uvb ile kullanabilirim öyleyse değil mi? doğru anladım?

tamam 1 adet massive lambadan ve 2 adet soft ampulden rica ediyorum zahmet olmayacaksa? :) kargo ücreti ne olur ortalama bir fiyat?

Valla exo terra, jbl ve namiba gibi uvb markalarında sorun çıkartmadı bu masa lambası. Sizin aldığınızda da çıkartacağını sanmıyorum.

Kargoyu şu şekilde yaparsak daha karlı oluruz. İşyerinde dosya alışverişi vb. durumlar için anlaşmalı kargo firmamız var. Normalde o dosyaları 10 TL ye gönderiliyorsa bize 3 TL gibi bir fiyat veriliyor. İşyerinden gönderirim olabildiğince ucuza gelir.

bumble bee' Alıntı:
Valla exo terra, jbl ve namiba gibi uvb markalarında sorun çıkartmadı bu masa lambası. Sizin aldığınızda da çıkartacağını sanmıyorum.

Kargoyu şu şekilde yaparsak daha karlı oluruz. İşyerinde dosya alışverişi vb. durumlar için anlaşmalı kargo firmamız var. Normalde o dosyaları 10 TL ye gönderiliyorsa bize 3 TL gibi bir fiyat veriliyor. İşyerinden gönderirim olabildiğince ucuza gelir.

tamam uygundur :)

O zaman şu başlığı takip edersin oradan da gittiğimde bilgi veririm ki belki senden başka kişilerde alacak olur. Haberleşiriz. mailto:/forum/Konu-merkezi-yerlerde-oturamayanlar-icin.html

Yalnız o konudaki kapıda ödeme olayı olmuyormuş, sadece bu işler uğraşan D-MARKET ler için geçerli bir durummuş.

uv ampullerin en büyüğü 26 w olduğu için kullanılır. tek sorun ampulün arkasındaki plastik kısmın çanağa tam oturması oturuyorsa sıkıntı yok. eğer şeffaftan başka bulabilmen mümkün değilse. 40 w üstü ampul alma. soft bulursan 60 w alabilirsin. bunun üstünü lamba kaldırmaz. max. 60 w.

Şu uv lambanın fiyatı niye bu kadar pahalı bende onu merak ediyorum bunca yıldır fiyatları hep aynı civarda.

Satıcılar Türkiye'ye gelme konusunda sıkıntılar olduğunu biliyor ve fiyatı buna göre yapıyor olabilir. JBL markasını hep aynı tutarda gördüm bir kaç yerde, ufak tefek oynamalar vardı. Ama namiba markalı uvb lambayı ben zamanında gitti gidiyordan 60 TL ye almıştım ki yanlış hatırlamıyorsam Cem abi ile bir konuşmamızda aynı ampulü yedek olarak 90 TL gibi bir fiyata aldığını söylemişti. Bu tip farklılıklar olabiliyor benimde tam anlamadığım şekilde. Şu anda zaten seçeneğimiz yok. JBL markalı lambalara mahkumuz. Oda bitince ne olur bilemem

Bugün veya yarın gideceğim. 1 adet massive beyaz mandallı, 2 adet ecolite 52 w halasoft ampul alacağım kararınızda bir değişiklik yoksa ?

Bu uv lamba konusu iyice tıkanacak. Son kalan ampul juen deki.

bumble bee' Alıntı:
Bugün veya yarın gideceğim. 1 adet massive beyaz mandallı, 2 adet ecolite 52 w halasoft ampul alacağım kararınızda bir değişiklik yoksa ?
hayır kararımda bir değişiklik yok. :) bekliyorum

Bugun aldim urunleri ve simdiden hayirli olsun. Detaylari icin yarin ozel mesaj kismini actiririz. Yalniz soyle bir sorun var. Cuma gunu isyerinden tayinim cikti baska subeye ve burada kargo ortamini ayarlamam bir kac gun surebilir. Sonucta bilmedigim bir ortama gidecegim. Pazartesi ortama bakar haber verebilirim. Olumsuz birsey olmaz ise bir kac gune kargolarim diye tahmin ediyorum uygun bir fiyata. Eger beklemeyim diyorsaniz detaylari yarin konusuruz.

Cvp: RE: Aydınlatma Hakkında Öneride Bulunur Musunuz?

bumble bee' Alıntı:
Bugun aldim urunleri ve simdiden hayirli olsun. Detaylari icin yarin ozel mesaj kismini actiririz. Yalniz soyle bir sorun var. Cuma gunu isyerinden tayinim cikti baska subeye ve burada kargo ortamini ayarlamam bir kac gun surebilir. Sonucta bilmedigim bir ortama gidecegim. Pazartesi ortama bakar haber verebilirim. Olumsuz birsey olmaz ise bir kac gune kargolarim diye tahmin ediyorum uygun bir fiyata. Eger beklemeyim diyorsaniz detaylari yarin konusuruz.

birkaç gün ise sorun değil, bekleyebilirim. :)

bu arada teşekkür ederim

Rapor butonundan özel mesaj açtırma talebinde bulunursanız detayları oradan konuşuruz. Yarın gideyim de ortama göre ayarlarız bir şekilde.

Kaplumbağalara gerekli dikkat ve özeni gösterme konusunda çaba sarf etmeye çalışan her bireye yapılması gereken bir yardım. Asıl ben teşekkür ederim gerekli ortamı onlara sağlamaya çalışmanızdan dolayı.

bumble bee' Alıntı:
Rapor butonundan özel mesaj açtırma talebinde bulunursanız detayları oradan konuşuruz. Yarın gideyim de ortama göre ayarlarız bir şekilde.

Kaplumbağalara gerekli dikkat ve özeni gösterme konusunda çaba sarf etmeye çalışan her bireye yapılması gereken bir yardım. Asıl ben teşekkür ederim gerekli ortamı onlara sağlamaya çalışmanızdan dolayı.

rapor kısmına "bumble bee" isimli kullanıcının özel mesaj kısmının açılmasını rica ediyorum yazdım. yanlış bir şey yazmadım umarım.

Yok yanlış olmuş maalesef. mailto:/forum/Konu-alim-satim-yapanlarin-ozel-mesajlasmayi-actirmasi.html şu başlıkta belirtiliyor. Sen kendi özel mesaj yetkini açtırırsan benimki ile ben ilgilenirim. Bu konu başlığının da linkini verip sebebini yazarsın. Yanlışlığı da belirtirsin :)

bumble bee' Alıntı:
Yok yanlış olmuş maalesef. mailto:/forum/Konu-alim-satim-yapanlarin-ozel-mesajlasmayi-actirmasi.html şu başlıkta belirtiliyor. Sen kendi özel mesaj yetkini açtırırsan benimki ile ben ilgilenirim. Bu konu başlığının da linkini verip sebebini yazarsın. Yanlışlığı da belirtirsin :)

tamam sanırım bu sefer oldu. :) açıldığını bildiriyorlar değil mi?

Geri