Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Cvp: Fazla masrafa girmeden elimdeki imkanlarla yapabileceğim en iyi ortam

Mail olarak attım fakat hala ulaşamadım sanırım ısıtıcıyı kendim alacağım. Onlie pet marketlere baktım; 25 watt ısıtıcının 60 liralığı da var 23 liralığı da var. Acaba önerdiğiniz bir marka var mıdır? Eğer 23 liralıklar da iş görür derseniz ondan alabilirim.
 
RE: Fazla masrafa girmeden elimdeki imkanlarla yapabileceğim en iyi ortam

Tabi markaya göre dayanıklılık sarfiyat değişir. Ama güvenlik konusunda seçici davranabilirsiniz. Örneğin eheim su içinde kırılırsa akımı keser. Tetra ve jbl gibi markalar su seviyesi azalınca akımı keser.
 
Cvp: Fazla masrafa girmeden elimdeki imkanlarla yapabileceğim en iyi ortam

ya da hiç riske girmeyeceğim birşey dersen çelik ısıtıcılara yönel. ama sarfiyat biraz fazla olabilir. diğer yandan başka bir ürün kullanıp cam çatladı yenisini alayım derdin olmaz. ve üstteki kabı düşünürsek kazara su üstüne çıksa da sorun olmaz. yalnız 25 W'lık var mı onu bilmiyorum.
 
RE: Fazla masrafa girmeden elimdeki imkanlarla yapabileceğim en iyi ortam

25 wattin ustundekiler benim kaplumbagamin bulundugu kaba sigacak gibi gorunmuyor boy olarak 50 watt olanlar yaklasik 30 cm di hep. Bir de tabii maddi sıkıntı oldugu icin, ben max 30 lira olur diye dusunmustum fakat 70 lira civarlari cikti ilk arama sonucunda. Sonradan 20-25 lira civari olanlari da gordum ama eger onlari ucuz diye alma sorun cikartir veya isini gormez diyorsaniz onu hic almayayim.
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

yasemin bu kutunun bir kenarına büyük taş koyup hayvanın çıkabileceği kadar suyu yükselt. üstten 8 cm boşluk uygun. ısıtıcı olarak aşağıdakini alabilirsin. ısı değerini düşürerek 28 dereceye sabitleyebilirsin. bunun için derece lazım. bunu da evde varsa suya koyup ölçebilirsin. bu ısıtıcıyı daimi ve ileriye dönük olarak kullanabilirsin. mailto:/urun_detay.aspx?kat=243&urn=12862
 
Son hali hala basta yolladigimdaki gibi degil onun fotosunu koyacaktim ama isiticiyi da koyduktan sonra yapayim diye dusundum :) Burada gelen cevaplardan sonra suyu olabildigince yukselttim, kuru alan yapip uva isigini ayarladim ve su filitresi taktim. Bir tek isitici ve raffy p almadim onu da arkadasa ulasmadigim icin gecikti biraz. Bir de elden yemedigi icin devit 3 u veremiyorum. Elimle verdigimde yemedi, kendisini bir yere koyup onune devitli yemi koyup uzaklastim fakat yine yemedi. Bir baska sey de; bu ortami yaptiktan sonra cok korkak olmaya basladi. Odaya adim attigim anda kuru alandan ziplayip suya, kuru alanin altindaki bosluga saklaniyor.
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Zamanla alışır. Devit 3 vermenin bir yöntemide diğeri kadar etkili olmasada şudur. Yemi devit 3 ile dışarıda bekletin, çekip kuruyunca suya bırakın. Ne kadar çabuk alırsa o kadar iyi.
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

merak etme zaman içinde alışacaktır. yavrular özellikle tekse bu süreç biraz daha uzun oluyor. önceden kendini güvende hissedeceği bir alan olmadığı, açıkta durduğu için bu tepkileri verememiştir. hangi yaşta olursa olsun kuru alanda sana alışsa dahi seni gördümü kendini suya atar. benimkiler hala öyle. elinle yemi su üstünde tutup bekle bir süre sonra gelip yer. zorunlu olmadıkça eline alma. yoksa bu algıyla çekiniklik devam eder. yemi verirkende diğer elinle yemin kutusunu göreceği şekilde salla. bazen elindeki yemi göremiyorlar. ama kutunun hareketinden yem vereceğini anlıyorlar.

D3 vitamini yemine damlatıp emmesini bekle. daha doğrusu yeme damlattığın herşeyi bu şekilde ve elden vermek gerek böylece suya akmasını ve ziyan olmasını önlersin. bu yüzden elde yedirmeye alıştırman gerek. raffy P'yi alana kadar bekleyebilirsin. şu aşamada hayvan ufak ve verdiğin yemlerde eser miktarda olduğu için raffy P'yi alana kadar vermesende olur. ve normalde de yemi kuru yere koyma yemin ıslanarak yumuşaması gerek. tükürük bezi olmadığı için hayvanın suya ihtiyacı var.
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

mesela ben akvaryumun yannda sarı kutuyu gosterıp salladıgım zaman ıkısıde su yuzeyınde agızlarını açıp beklıyorlar. bazen cıkmıyorlar direk yemı gosterıyorum yavas yavas yukarı cıkartıyorum yemi(kaplumbagann takıp etmesını saglayarak) su yüzeyıne cıktımı suyun uzerınde elımde bekletiyorum yemi. o zaman gelip yiyorlar :)
 
Yasemin yolladim mail ulasmadi mi elinize? Su anda istanbuldayim mail adresinizi yazarsaniz hemen ulasabilirim. Yeni bir mail adresi alip onu yazin buraya asil adresinizi yazmak istemediyseniz.
 
Cvp: RE: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Ben de hep suya atıyorum karidesi, kuru alana koymuyorum ama odadan çıkıp geldiğimde yemiş oluyor ben varken hiç yukarı çıktığını görmedim. Benim küçük dostum kayanın altındaki boşluğa saklandığı için beni görebilir mi bilmiyorum ama bir deneyeyim dediğiniz şekilde :)

dbasol' Alıntı:
Yasemin yolladim mail ulasmadi mi elinize? Su anda istanbuldayim mail adresinizi yazarsaniz hemen ulasabilirim. Yeni bir mail adresi alip onu yazin buraya asil adresinizi yazmak istemediyseniz.

Kusura bakmayın attığınızı bilmiyordum maalesef bana ulaşmadı mail. Şimdilik mailimi yazayım olmazsa adminden sonradan bu mesajın silinmesini isterim, bana buradan ulaşabilirsiniz:
 
Biri bana yardim ederse çok sevineceğim. Selaleyi (kaplumbağam) alalı 2 haftadan fazla oldu gözlerini açmıyor ve yem yemiyor ne yapmaliyim. Isitici, uv lamba (15 watt) ve akvaryumu var ne yapmaliyim?
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

ecem aşağıdaki başlık altında aynı konuya değindiğin için buradaki mesajına yorum yapmıyorum orada cevap yazdım. arkadaşlarda o konudan devam edebilirler. tek konu üstünden mesaj yazarsan konu bütünlüğü dağılmaz hem de arkadaşlarda faydalanır.
mailto:/forum/Konu-gozleri-tamamen-kapandi-olay-ne-acaba.html?page=2
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Doğa bey sağolsun 100 watt seramik ısıtıcı ve gereken yemleri aldım :) Yalnız vakit kısıtlı olduğu için detayları konuşamadık. Aldığım 3 değişik yem: (Sanyu Turtle Sticks, Raffy P. ve en sağda kaptaki kırmızı stick yemler) *arkada meraklı kedim :)*

mailto:/a/img835/943/photonis05234601.jpg

Bu da önceden kendi aldığım kuru karidesler:

mailto:/a/img195/1593/photonis05234707.jpg

Yine birkaç sorum olacak:
1) Elimde toplamda olan 4 yemi (Sanyu Turtle Sticks, Raffy P, Tetra Dr Wu kuru karides ve Kırmızı stickler) nasıl kullanmalıyım? Hangisi; ne miktarda, ne sıklıkta olmalı?
2) İkinci fotoda elimde olan kuru karidesin içindeki yeşil ve beyaz yaprağımsı şeyler nedir? Onlar da kullanılıyor mu?
3) Isıtıcı hakkında bir uyarınız var mı?
4) Salınım yapmayan özel bir taş var mı? Ya da plastik kap kullanırken salınım yapmaması mümkün değil mi dersiniz? Bunu engelleyebilmek için yapabileceğim bir şey var mıdır?
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Merhabalar, Sanırım o kırmızı stick yemler Sera Mineral, eğer öyle ise bu yemi haftada 1 gün, gammarusu yine haftada 1 gün, ana yem olan sanyu ve sera raffy p'yi ise haftanın 5 günü verin, günde 2 kere besleyecekseniz ve günlük verdiğiniz toplam miktar kaplumbağanın kafası kadar olacak. Sanyu yem bittikten sonra bir daha almayın, en önemli yem ana yemdir, en azından o kaliteli olsun.

O kağıtların ne olduğunu bilmiyorum, pul yem olsaydı daha küçük olurdu, sanırım gammarus tozunun kutunun altında toplanmasına yarıyor.

Isıtıcıyı çalışır durumdayken sudan çıkartıp tekrar geri koymayın, benim başlarda yaptığım bir hataydı bu ve alet elimde kaldı. Ayrıca 300w o küçük kap için fazla ama ilerisi için iyi olmuş, suyun sıcaklığını sıklıkla kontrol edin, ayarlanan sıcaklığın üstüne çıkabilir.

Suya koyacağınız ürünlerin salınım yapıp yapmadığını anlamak için üstüne tuz ruhu dökün, eğer köpürürse salınım yapıyordur, köpürmezse kullanabilirsiniz. Tercihen tuz ruhu dökeceğiniz parçayı kullanmayın.
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

1-evet kırmızı sera mineral sefa. öğünleri günde iki yaparsak haftada 14 gün eder. bu durumda hayvanda ufak ve gelişme çağında karidesi 2 günde bir 1 öğünde ver. minerali haftada bir öğün veya böleyim dersen haftada iki gün yapıp mesela 1 öğünde iki tane vereceğine iki öğünde birer tane yapıp ana yemlerden biriyle karışık yapabilirsin. ana yemleride kalan günlerde verebilirsin. karidesi 4 adet, minerali iki, raffy p iki, sanyu 4 adet. minerali karışım yaparsan bu oranları baz al. mesela iki sanyu 1 mineral veya 1mineral 1 raffy p gibi. ot türevleri için daha ufak. yalnız burada şöyle bir durum var raffy p'nin içindeki kırmızı renk yemler de mineraldir. raffy p'nin içinden kırmızıları ayırıp mineralin içine koy. mineralin ağzını açık bırakma, yemi alır almaz hemen kapağını kapa ki koku gitmesin.

2-bende pul yeme benzettim. beyaz, kalsiyum yani kemik tozu, yeşil, otsu besin gibi duruyor. bence yemdir bu sefa. tek yem alanlar için takviye niyetine konmuş büyük olmasının sebebi bizim hayvanların ağzına göre olması. başka türlü bu kadar yoğun şekilde konmasının anlamı yok.yasemin hayvana ver bir parça yiyecek mi bakalım yeşili ot olduğu için yemeyebilir ama beyazı yeme ihtimali var. tabi kokuya bakarak ikisini de yiyebilir.

3-ısıtıcı bayağı kuvvetli bir anda yüksek ısı vereceği için hayvanın üstüne tutunması durumunda ayağı yanabilir. suyun içine bir derece atarak ısıyı kontrol etmende gerek ne olacağı belli olmaz. suyu yükseltmen gerekiyor. ısıtıcıya da dibe. hatta üstüne yukarı kalkmayacak şekilde ve baskı yapıp kırmayacağı ayarda bir taş koyarsan iyi olur. yoksa sonuç sefanın dedikleri gibi olur.

4-ikinci resimdeki iki kırmızı taşın üstündeki grili sarılı taş salınım yapabilir. mermerimsi ve dış yüzeyi pütürsüz olanlarda sorun yok kullanabilirsin. aslında burda seni endişelendirecek şey ısıtıcının vereceği şiddetli ısı yüzünden leğenin kendisinin salınım yapması.

ve son olarak kediyi yemlerden uzak tut. yetişemeyeceği bir yerde olsunlar.
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

- Kedi konusunda; merak etmeyin kaplumbağanın olduğu oda hep kapalı, üstü açık olduğu için odayı kapatıyorum ki kedi giremesin. Yoksa suyunu da içer, patisini de sokar :)

- Dediğiniz gibi beyaz olan puldan bir parça verdim ve yedi.

- Plastik kabın direk kendisi bile tamamen salınım yaptığı için endişelendim. Acaba en azından salınım vereceği zararı engellemek için yapabileceğim (örneğin suya koyabileceğim) bir şey var mı?
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Son hali şimdilik böyle. Herhangi bir tavsiyeniz var mı?

mailto:/a/img716/2846/photonis06173620.jpg
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

iç filtre ısıtıcı ve lamba. temel ihtiyaçlar karsılanmıs bence. kuru alan buyutulebılır bırazdaha.
 
Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Bence kısıtlı imkanlarla yapılabilecek en iyisi olmuş. Boy atana kadar idare eder ve temel ihtiyaçlarının uvb hariç hepsi tamam. Yalnız güneşe çok sıcak ve rüzgarsız günler hariç katiyen çıkartmayın, en ufak rüzgardan bu boylardayken hastalık kaparlar.

Sadece filtrenin suyu dışarı verdiği bölümü boy değil de en tarafına verebilirsiniz, böylece akıntı bayağı azalır ve yüzme alanı artar.


Yani şu anda filtrenin suyu bıraktığı taraftaki duvara kuru alanı, kuru alanın olduğu tarafa da suyun çıkışını verebilirsen daha iyi olur.
 
Geri
Üst