Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

Cvp: Az masraf ve eldeki imkanlarla yapabilecek en iyi ortam

yasemin doğanın dediği gibi güzel olmuş. filtreyi ordan al, taşı o biçimiyle sağ köşeye yasla. motor su sayesinde kendini soğutur.resimdeki konumda lambanın ısısı zarar verir. yalnız suyun azalmamasına dikkat et

şimdi konumlandırman gerekenleri yukardaki resime göre anlatıcam. ısıtıcının fişini çek soğusun sonra yukarı tarafa kaydırıp filtreyi de ısıtıcının alt kısmına al ve su yönünü karşı uzun tarafa yani sağa doğru ver. taşla filtreyi yer değiştir diyecektim fakat suyun tazyiği ısıtıcının vantuzundan kurtulmasına neden olur. onun için yukarıda anlattığım gibi konumlandır.

Bence filtre kısa mesafe arası çalışmamalı. Su temizliğinde verim düşebilir. Ama uzun kenara doğru çıkan su çarparsa akıntı kısmen azalır. Sağlam bir büyük taşı direk ortayada koyabilirsiniz. Yanlardaki su sebebi ile kenara tırmananaz. Böylece su seviyesi artabilir. Ancak ortaya yapılacaksa tek büyük bulmalısınız. Bir tarafa dayama olanağı olmadığı için bir kaç taştan yaparsanız yıkılması daha kolay. Bu tip sistemde bu adacık modelide uygun oluyor.

Plastiğin salınımı önlenemez. Ama cama geçene kadar çok uzun zaman geçmezse sorun olmaz.

Cem bu kadar olur. Kuru alan için aynısını yazmışsın :)

Konumlandırmayı pek anlayamadım :(

emrenin dediği sağa sola yıkılmayacak şekilde bir taş bulursan orta kısma alıp suyu biraz daha yükseltebilirsin. bu sayede hayvan destek bulamayacağı ve kenarları su ile çevrili olduğu için leğenden dışarı kaçamayacak.

Taşı da halledeceğim o şimdilik öyle :) Yalnız konumlandırmayı nasıl yapmalayım anlayamadım. Isıtıcı yukarı çek derken; aynı yüzeyde biraz daha yukarıya mı kaydırayım? Benim korkum çalışırken sudan çıkarsa bozulur diye biraz aşağıda bıraktım. Şu an tam suyun ortasında yatay şekilde hizalı. "Filitreyi de ısıtıcının alt kısmına al" kısmını da anlayamadım kusura bakmayın bir daha açıklayabilir misiniz? :(

resmi kuzey-güney;sol-sağ diye ele alacak olursak. ısıtıcıyı aynı şekilde kuzey yönüne sol köşeye kadar götür. ısıtıcının güney kısmında oluşacak boşluğa filtreyi yapıştır sol güneye, ama su çıkışı sağa dönük olsun, yani lambanın olduğu uzun yana, böylece akıntı şiddeti yavaşlayarak hayvanın sürüklenmesini engellersin. kuru alan olarak kullandığın taşı da lambanın altına sağ kuzey köşesine al. ısıtıcıyı su içine tam yatay ve dibe yakın konumlandır ve varsa bir vantuz daha tuttur, olurda birisi kurtulursa diğeri dipte tutar.

Tamam şimdi anladım, teşekkürler :)
Bu arada bahsi geçen karidesin içersindeki beyaz pulu yememiş. Filitreyi temizlerken gördüm.
Aklıma takılan birkaç soru var:
- Filitreyi ne sıklıkta temizlemeliyim ve filitrenin fişini çıkardıktan sonra sudan çıkarırken ne kadar dikkatli çeksem de hep içindeki pislikler suya dağılıyor. Çıkarırken suyu kirletmeden, bütün pislik filitrede kalacak şekilde çıkarmanın bir yolu var mı?
- Uva ışığını sürekli çalışır vaziyette mi bırakacağım yoksa belli bir zamanı var mı?

Filtre temizleme sıklığını kirlenme hızına bağlı ayarlayabilirsiniz. Haftada yada iki haftada bir kez uygun. Filtreyi çıkarmak için şu yöntemi uygulayın. Su içinde çalışırken vantuzları ayırın, bir maşrapayı içeri sokup filtreyi içine oturtun ve fişi çekin. Tam bu esnada akvaryumdan çıkartın.

Uva lamba gündüz 10-12 saat sabit yanmalı. Örneğin 07:00-19:00 arası gibi.

Bordois' Alıntı:
Tamam şimdi anladım, teşekkürler :)
Bu arada bahsi geçen karidesin içersindeki beyaz pulu yememiş. Filitreyi temizlerken gördüm.
Aklıma takılan birkaç soru var:
- Filitreyi ne sıklıkta temizlemeliyim ve filitrenin fişini çıkardıktan sonra sudan çıkarırken ne kadar dikkatli çeksem de hep içindeki pislikler suya dağılıyor. Çıkarırken suyu kirletmeden, bütün pislik filitrede kalacak şekilde çıkarmanın bir yolu var mı?
- Uva ışığını sürekli çalışır vaziyette mi bırakacağım yoksa belli bir zamanı var mı?

Aslında onların yem olup olmadığını şöyle anlayabiliriz, elinizle kırmaya çalışın, pul yem ise kırılacaktır, kağıt ise kırılmaz.

filtreyi sudan çıkardıktan sonra fişi çekin, susuz yerde 1-2 saniye çalışması çok koymaz.

Uva ışığını 12 saat kadar açık tutmanız idealdir.

Filitreyi vantuzlardan ayırdığım an pislik yayılıyor. Ama maşrapa yöntemiyle bir deneyeyim.
Pulları inceledim; kokusuzlar ve bükünce kırılıyorlar.

Pek kaliteli bir yem olmayabilir.

Bu arada filtre çalışırken camdan vantuzları ayırırken dahi pislik akıyorsa alışırı kirlenmiş ve işlevini yapamıyordur.

ben gene de onların yem olduğunu düşünüyorum ama şimdilik verme büyüdüğü zaman tekrar bir denersin.

ben eski akvaryumda maşrapa ile alırdım. çok az bir kir düşüyor ama önemli değil. ben normalde haftada iki defa temizliyordum özellikle süngeri eli yakmayacak derece de su ile temizliyorum. motoruda suya tutabilirsin hem üstünde yapışan yosun ve algler gider, vantuzları da dahil hemde içindeki pislikleri temizlemiş olursun. sonrasında elini iyi yıka en pis ekipman budur.

Evet, ben de öyle yapıyorum hem süngeri (hafifçe) hem de filitrenin dışını, bir de kayayı temizliyorum. Çünkü üstü yosun tutmuş gibi vıcık vıcık bir kıvamda oluyor. Plastik kabın iç yüzeyinin tamamı da aynı şekilde ama onu temizleyemiyorum tabii :/

hayvanı içindeki su ile başka bir kaba alıp elinle temizleyebilirsin. sonra yeni koyacağın suyun ısı değerini dengeledikten sonra hayvanı koyabilirsin. bu pisliğin artması hayvanı hasta edebilir.

Geri