Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bebek Kaplumbağaların Bakımı

gonzimmm

As 2 Üye
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
696
Beslenme: Gelişimlerinin doğru tamamlanmasına yardımcı olabilmek adına bol bol protein ağırlıklı beslenmelidir.Tabii bunun yanında da yediği kadar da sebze yemesine önem verilmelidir.Her gün kafası kadar yem verilmelidir.

Güneşlenme: Küçükken özellikle kabuk ve kemik gelişime katkı amaçlı uzun süre direkt olarak güneşlenmesine yardımcı olunmalıdır.Güneşlenmek özellikle ergenliğe girişte yaşanan kabuk beyazlanmasına birebir gelir.

Sıcaklıklar:Suyun sıcaklığı 26-29 C derece arasında olmalıdır.Tavsiye edilen sıcaklık 28 C derecedir.Kuru alanın sıcaklığı 30-33 C derece arasında olmalıdır.Tavsiye edilen sıcaklık 32 C derecedir.



Not:Yazıya eklemeler yapılacaktır.

Önbellek,Tarçın~
 
bana kalırsa bebek kaplumbagaları eger uvb lamba almayacaksak bahar aylarında yaza dogru almak en iyisi. hem direk güneşlendirebilir hem de en hassas dönemlerinde soğuğa maruz kalmalarını (en azından ısıtıcımız varsa da su dışında) engelleyebiliriz. kışa doğru da artık bakım konusunda uzmanlaşan kaplumbağa sahibi biraz büyüyüp ortamına uyum sağlamış kaplumbağasını daha rahat ve daha saglıklı besleyebilir : )
 
selam arkadaşlarım benim 2 tane bebiş kaplumbagam var 2 aydan beri beraberiz yemlerini ilk başta düzenli bir şekilde yemiyorlardı ama artık düzeldi ama hiç dışkıları yok akvaryumun içinde dışkılamıyorlar mı yoksa kabız falan mı oldular ?
 
Tanya,onların dışkılarını nasıl göreceksiniz :) Kayanın arkasına,Bitkiniz varsa onun içerisinde biyerlerde vardır muhakkak.Yani onların dışkılarını görmek zordur zaten hele bide küçükse.Merak etme onlar birtürlü işlerini hallediyorlardır:D
 
selam arkadaşlar,yem konusunda sorum olcak sizlere.kafası kadar yem verme olayı yani sadece günde bir keremi beslemeliyim
 
gezgin, kaplumbagaları günde bir kere degil bir kac kere besleyebilirsiniz elbette. fakat gün içerisinde toplam olarak verdiginiz yem miktarı kafasının hacmini aşmamalı. ne şekilde besleyeceginiz sizin programınıza kalmıs : ) örnegin aksam 8 gibi stik yem verip öğlenleri yiyebilecegi taze meyve sebzelerden verebilirsiniz.

tanya, forumda pek canlı yem tavsiye edilmiyor, özellikle de bebek kaplumbagalara. hamsiyi nasıl verdiğiniz önemli bir konu tabi. kızartmasından mı yedirdiniz bugulamasından mı yoksa çig mi :) [yalnız yazarken benim bile canım hamsi cekti:D oLsa da yesek :p ]
 
ciğ verdim küçük parcalar halinde löpür löpür yediler :D genelde büyük olan daha iştahlı elimdende yiyiyo ama küçüğü yemiyo :) şimdi balkonda güneşleniyolar :)
 
Çiğ tatlı su balıkları verilebilir ama tuzlu su balıkları verilmemelidir.İçerdiği tuz kaplumbağaların böbreğine zarar verebilir , çünkü bizimkiler tatlı sularda yaşıyorlar.

Ayrıca pişmiş bir yiyecek olmadığından içerisinde parazit olabilir , vermemek daha güvenli olacaktır.
 
Canlı yem, et, balık, tavuk konusunda çok dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum. Doğada yemedikleri yiyecekleri vermemekte yarar vardır sanırım.
 
hım uyardıgınız için saolun :) arada bir tavuk eti veriyorum haşlanmış tuzsuz ama balıgı bi daha vermem
 
arkadaşlar kaplumbağanızın dışkısını göremezsiniz.suda yaşayan tüm canlılar sıvı olarak dışkılarlar.bizim kapuşlarımız karaya da uyum sağlıyor ama vakitlerinin çoğunu suda geçirdiklerinden sıvı şekilde dışkılıyorlar.
 
benim kaplumbağamın yanına küçük yavru aldık gitti yavrunun ayağını ısırdı iyiki sakat kalmadı yavru bide balıklarımın akvaryumuna koydum piranalar ısırmş 3 gün sonra öldü
 
Kapluşu piranalı akvaryuma koymaktaki amacınız ne? :( O büyük kapluştan daha zararlı.... !!
 
gizemli_kiz19' Alıntı:
arkadaşlar kaplumbağanızın dışkısını göremezsiniz.suda yaşayan tüm canlılar sıvı olarak dışkılarlar.bizim kapuşlarımız karaya da uyum sağlıyor ama vakitlerinin çoğunu suda geçirdiklerinden sıvı şekilde dışkılıyorlar.

Nasıl yani sıvı olarak dışkılarlar? Ben kaç defa gördüm anüsünden çıkan dışkılarını ve katı haldeydi? Hatta raffy p'ye benziyorlar:)
 
Vakitlerinin çoğu suda geçsede tam olarak suya bağımlı hayvanlar olmadıkları için katı dışkılama görülüyor genelde, sıvı olduğunda yediği besinlerin etkisi var demektir büyük ihtimalle. Evet yeme benzemesi konusunda katılıyorum size :)
 
Benim biri dişi biri erkek iki minik kaplumbağam var. dişi olan Ne zaman yem versem anında löpletiyor :D Fakat erkek hiç yemiyor :( Yemden hoşlanmamıştır diye düşündüm sebze verdim ondan da bir gıdım bile yemedi. Buna rağmen gayet hareketli ve sağlıklı görünüyor. Ne yapmalıyım ? :S
 
Alışma sürecinde olabilir. Ekipmanları tam olan bir akvaryumunuz var mı? Herşeyiniz varsa zamanla o da alışacaktır herhangi bir rahatsızlığı da yoksa.
 
Geri
Üst