Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!cem' Alıntı:Diğer konuyu ayırmıştım. İstersen o konunun başlığını değişeyim yada oradaki yem ile alakalı son yorumları buraya taşıyayım.
Denizz' Alıntı:cem' Alıntı:Diğer konuyu ayırmıştım. İstersen o konunun başlığını değişeyim yada oradaki yem ile alakalı son yorumları buraya taşıyayım.
Burasını kullanalım o zaman yem ile ilgili konularla birlikte :133:
Tırnağı suda gördüm muhtemelen orada kırdı bi ani hareketle. Kökten kırılmıs baya boşluk var ama hiç kan yok şuancem' Alıntı:Olmaz yalnız açık yara var ise hayvanı çıkarıp ayağını peçete ile kuruttuktan sonra üzerine batikon sür ve 5-6 dakika kuru yerde beklet. Üşümemesi için lambayı üstüne tutabilirsin. Sonra sıvı kalmışsa peçete ile silip akvaryuma koyarsın.
Yara yada kanama yok ise gerek yok. Resler (red eared slider) panik halinde kuru alandan hızlıca kayarak indikleri için (slider kelimesi buradan gelir) rampa üzerindeki malzemeye tırnaklarını takıp kırabilirler. Yada başka bir malzemeye. Senin akvaryumun boş muhtemel tırnak parçası suya düşürmediyse rampa üzerindeki paspastadır.
Onun için akvaryuma yaklaşırken ani hareket etme. Hayvan seni görsün. Kuru alanda göz ve kulaklar radar gibi açıktır. Ses ve hareket suya kaçmasına neden olur.
Kanama yok kökten kırılmış baya. Ben suyu ne kadar yükseltsem de o yürümeye çalışıyor tek elle bile olsa belki zorladı ondan kırıldı. Çözemedim kendisini :133:emre_selvitopu' Alıntı:Kökten kırıldıysa bir daha çıkmayabilir. Kanama varmı kontrol edin. Tırnağın birdaha çıkmaması dışında bir sorun olmayacaktır.
cem' Alıntı:Ön ayaklarını arkadan öne doğru iterek manevra yapar. Ama sürekli geri geri yüzmez.
Denizz' Alıntı:Merhaba, şimdilik lamba çözümünü bu şekilde çözdüm. Resimleri yüklüyorum peki bu lamba ısı verir mi sizce?
Kaç w oldugunu bilmiyorum evde buldum :neydi:
Resimleri yükleyemiyorum yüksek geliyor :breh:Denizz' Alıntı:Tekrar merhaba dediğiniz armut ampülden aldım. Sanırım 42W. Sizce mesafesi nasıl? Derece koydum 31 gösterdi. Gece boyunca yakmayı düşünüyorum problem olur mu