Kelle Alan 55
Yeni Üye
Geçici olarak böyle bir yuva oluşturdum yakında 80 litre akvaryuma geçeceğiz (Isıtma lambası var 50Watt halojen reflektor 65cm mesafeden)
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Su seviyesini yükseltGeçici olarak böyle bir yuva oluşturdum yakında 80 litre akvaryuma geçeceğiz (Isıtma lambası var 50Watt halojen reflektor 65cm mesafeden)
Ekli dosyayı görüntüle 12627
Şuanda su 4cm kadar tamamen su içine batabiliyor. Kuru alan olarak eski porselen bir kullük kullandım o yuzden su derin değil.Su seviyesini yükselt
15cm hayvan için kurutulmuş balık sizce iyi midir? Tuz tadı yok ama tuz kokusu var. 10 günde 1 vermenin sakıncası olur mu? Tropical marka. Tuz tadı yok sadece kokusu var.(kendim tattım).Armut ampul şeklinde 42-46 watt olanlar halojen ampullerden alın şimdilik. Elinizdeki ampulün 25 watt olanı dahi yüksek ısı verir. Bu hayvanı kızartır.
Stick yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.
İki kurutulmuş yem ve bir mineral yem var. Minerale 6 cm kabuk boyuna kadar ihtiyaç yok. Önerdiğim yemler protein yanında diğer ihtiyaçlarını da karşılar.
Gerekli ölçümleri yaptım kışın 35cm cm mesafeden 32 derecede tutuyor yazın ise 38 derecede tutuyor.Armut ampul şeklinde 42-46 watt olanlar halojen ampullerden alın şimdilik. Elinizdeki ampulün 25 watt olanı dahi yüksek ısı verir. Bu hayvanı kızartır.
Stick yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.
İki kurutulmuş yem ve bir mineral yem var. Minerale 6 cm kabuk boyuna kadar ihtiyaç yok. Önerdiğim yemler protein yanında diğer ihtiyaçlarını da karşılar.
Sera vital yemi şeker içeriyor hayvanın dengesi bozuldu onu verince. Bugun kurutulmuş balık ve koyun beyini verdim iştahla yedi.Hayvana yeterinden fazla kurutulmuş yem veriyorsunuz balığa gerek yok.
Yetişkin hayvanlarda haftada bir öğün (gün) bir çeşit kurutulmuş yem yeterlidir.
Yetişkinlerde biraz daha bitkisele yer veririz. Haftada bir yada iki kez marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin.
Tetra reptomin ve sera vital yemleri de alabilirsiniz.
Çok ufak parça halinde verdim yağ olduğu için fazla yağda zararlı olur.Koyun beynimi ilk senden duyuyom kaplumbağanın koyun beyini yediğini
Kavurma, Hamsi, Beyin, Karides, Tavuk, Kıyma, Tatlı biber, Havuç, Elma, ÇilekKoyun beynimi ilk senden duyuyom kaplumbağanın koyun beyini yediğini
Hayvana verdiğimde çok kötü etkiledi dengesi bozuldu tabi sevrek yiyor ama iyi gelmemişti.Beyin çok az verilebilir. Fosfor içerdiği için aşırısı zarar verir. Ayrı bir kapta olması iyidir. Yağlı olduğu için akvaryuma yağ salar.
Vitalden şimdiye kadar bir sıkıntı duyan görmedim. Bende senelerce kullandım. Su kaplumbağalarına en yakın ve yiyebileceği yemdir. Haftada 1 öğün veriliyor.
Evet öyle. Teşekkür ederiz.Çok tatlıymış dişi demi
ayyyyy çok sevimli. 55 karadeniz ❤❤❤❤❤Geçici olarak böyle bir yuva oluşturdum yakında 80 litre akvaryuma geçeceğiz (Isıtma lambası var 50Watt halojen reflektor 65cm mesafeden)
Ekli dosyayı görüntüle 12627