Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Benim tatlı bebek kaplumbağam

Kelle Alan 55

Yeni Üye
Geçici olarak böyle bir yuva oluşturdum yakında 80 litre akvaryuma geçeceğiz (Isıtma lambası var 50Watt halojen reflektor 65cm mesafeden)
NewTurtle_MyBaby.jpg

Küllüğe alternatif bulup yükseltin. Dışı tırtıklı kase gibi.

Şu an ısıtıcı tehlike arz ediyor. Sıcakken hava ile temas ederse patlar.

Isıtma ampulü normal halojen armut ampul değil mi?

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Su ısıtıcı tamamen su içinde su buharlaştıkça yenisini ekliyorum hava ile temas sorunu olmuyor.

Ampul 60cm mesafeden 50Watt reflektör ampul. Kesinlikle bu amplün yakın mesafeden kullanılmasına karşıyım. 60cm mesafeden kullanıyorum. Yakın mesafelerde hayvanı öldürür.
1750005257084.png

Yakın zamanda daha büyük bir kaba geçeceğiz. Kademeli olarak yuvasını büyüteceğim.

Tropical blood worms ve kapalı kutu gammarus aldım. Şuanda bunlar ile besliyorum. Haftada 1 gün ise biopret W yeminden veriyorum.

Armut ampul şeklinde 42-46 watt olanlar halojen ampullerden alın şimdilik. Elinizdeki ampulün 25 watt olanı dahi yüksek ısı verir. Bu hayvanı kızartır.

Stick yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

İki kurutulmuş yem ve bir mineral yem var. Minerale 6 cm kabuk boyuna kadar ihtiyaç yok. Önerdiğim yemler protein yanında diğer ihtiyaçlarını da karşılar.

Armut ampul şeklinde 42-46 watt olanlar halojen ampullerden alın şimdilik. Elinizdeki ampulün 25 watt olanı dahi yüksek ısı verir. Bu hayvanı kızartır.

Stick yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

İki kurutulmuş yem ve bir mineral yem var. Minerale 6 cm kabuk boyuna kadar ihtiyaç yok. Önerdiğim yemler protein yanında diğer ihtiyaçlarını da karşılar.
15cm hayvan için kurutulmuş balık sizce iyi midir? Tuz tadı yok ama tuz kokusu var. 10 günde 1 vermenin sakıncası olur mu? Tropical marka. Tuz tadı yok sadece kokusu var.(kendim tattım).

Cırcırı severek yiyor iştahla. Karides zaten veriyorum.

Kan kurdu veya gammarus ufak geliyor o yüzden onları vermiyorum.

Gerekli ölçümleri yaptım kışın 35cm cm mesafeden 32 derecede tutuyor yazın ise 38 derecede tutuyor.

Yazın 60cm mesafeden 30 32 derece arasında tutuyor.

Mesafeyi çok fazla oynatmam gerektiği için zor oluyordu 52Watt normal armut halojen ampul aldım. 30cm mesafeden kulllanıyorum.

Hayvana yeterinden fazla kurutulmuş yem veriyorsunuz balığa gerek yok.

Yetişkin hayvanlarda haftada bir öğün (gün) bir çeşit kurutulmuş yem yeterlidir.

Yetişkinlerde biraz daha bitkisele yer veririz. Haftada bir yada iki kez marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin.

Tetra reptomin ve sera vital yemleri de alabilirsiniz.

Hayvana yeterinden fazla kurutulmuş yem veriyorsunuz balığa gerek yok.

Yetişkin hayvanlarda haftada bir öğün (gün) bir çeşit kurutulmuş yem yeterlidir.

Yetişkinlerde biraz daha bitkisele yer veririz. Haftada bir yada iki kez marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin.

Tetra reptomin ve sera vital yemleri de alabilirsiniz.
Sera vital yemi şeker içeriyor hayvanın dengesi bozuldu onu verince. Bugun kurutulmuş balık ve koyun beyini verdim iştahla yedi.

Koyun beynimi ilk senden duyuyom kaplumbağanın koyun beyini yediğini

Koyun beynimi ilk senden duyuyom kaplumbağanın koyun beyini yediğini
Kavurma, Hamsi, Beyin, Karides, Tavuk, Kıyma, Tatlı biber, Havuç, Elma, Çilek

Ayda bir yem dışında verdiğim yiyeceklerden bazıları. Tabı her birinin hazırlanışı ve miktarı farklı. Bu yüzden yem dışında başka bir yiyecek vermeden önce danışın.

Beyin çok az verilebilir. Fosfor içerdiği için aşırısı zarar verir. Ayrı bir kapta olması iyidir. Yağlı olduğu için akvaryuma yağ salar.

Vitalden şimdiye kadar bir sıkıntı duyan görmedim. Bende senelerce kullandım. Su kaplumbağalarına en yakın ve yiyebileceği yemdir. Haftada 1 öğün veriliyor.

Beyin çok az verilebilir. Fosfor içerdiği için aşırısı zarar verir. Ayrı bir kapta olması iyidir. Yağlı olduğu için akvaryuma yağ salar.

Vitalden şimdiye kadar bir sıkıntı duyan görmedim. Bende senelerce kullandım. Su kaplumbağalarına en yakın ve yiyebileceği yemdir. Haftada 1 öğün veriliyor.
Hayvana verdiğimde çok kötü etkiledi dengesi bozuldu tabi sevrek yiyor ama iyi gelmemişti.

Şuan için elimdeki yemler:

Tetra reptomin
Tropical biorept W
Sera raffy p
Tropical Supreme Adult
Tropical blood worms
Tropical Dried Fish
Tropical crickets
Sera Raffy royal

Eksik olan var mıdır? Haftada 3 gün biorept W 2 gün reptomin 2 günde diğerlerinden dönüşümlü veriyorum. Günde 16 tane biorept W ayarında.
Kabuk boyu 14cm.

Kabukta ufalanmalar var kabuk simsiyah yumuşak değil ama deformasyonlar var. Ben sonradan sahiplendiğim için aldığımda böyleydi düzeltebildiğim kadar düzelttim ama hala mevcut.

Ekipman eksikliği kesinlikle yok.

Geri