Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

benimkilerin yazlık akvaryumu

cem

Süper Moderatör
Yönetici
hayvanları alıp 30 lt'lik akvaryuma bir miktar (kabuklarını hafif geçecek kadar) su koyup kapağını kapattıktan sonra arka koltuğa koyup izmire getirdim. arada durduğum yerlerde kapıyı ve kapağı açarak havalandırma da yaptım. izmire geldiğimde akvaryumu açtım su yüzeyi jelatin gibi deri kaplanmıştı. şimdiye kadar bu kadar deri çıkardıklarını görmemiştim. birbirlerine çarpa çarpa derilerini soymuş olmalılar ve akvaryum leş gibi kokuyordu. gelince suyu boşaltıp damacana su ile doldurdum. ertesi güne kadar o akvaryumda kaldılar. ertesi gün gidip akvaryum aldım.

kamil tunca bulvarında bir sürü pet shop vardı. komşumun oğlunun tavsiyesi ile altın akvaryum adındaki petshopa gittim. bana uygun alan 80*45 ölçüleri idi. buna uygun olarak hali hazırda uygun olan 80*36*48h akvaryumu aldım. normalde 140 tl, indirimle 80 tl yanında 20 kg beyaz silis kumu 30 tl'ye ve 10 tl'ye dalgıç florasan olmak üzere hepsini 120 tl'ye aldım. bu arada 10 kilosu 30 tl olan ultra ince silis kumda vardı. ama bize uygun değil toz gibi. izmirde olan arkadaşlara burayı tavsiye ederim. carnivoru sordum o yemden haberleri dahi yoktu. başka yem var mıydı bilmiyorum ama mango kökü vardı 12 t'ye satıyorlar. kısacası ihtiyacı olanın alabileceği malzemeler var.

akvaryum ve silis kumu yıkadıktan sonra 5 damacana kadar su alıp koydum. kuru alanın kenarlarına karton yapıştırınca biraz daha su ekleme fırsatı buldum ve 110 küsür litreye çıkardım. hayvanlar küçük akvaryumda hayata küsmüştü. buraya koyunca kendilerine geldiler. yem yemeye başladılar. bu anda anladım ki hayvanlar kumu gerçekten seviyorlar. diğerini temizleyip kaldıracağım için kum koymamıştım. bu yüzden boş akvaryumda hayvan beslememenizi öneririm. en kısa zamanda silis kumu temin edip akvaryumunuza koyun.

evdeki küçük mangoyu da getirdim. 100 w ısıtıcıyı da ancak ısıtıcıya gerek yokmuş. su gece gündüz sürekli 30 derecede seyrediyor. bu dengeyi korumak için pencereden en uzağa kurdum akvaryumu. kuru alana alıştırmak için önce ısıtıcı lambayı açtım. iki gün sonra alışınca uv olanı da taktım. iç filtrenin süngerinin içindeki boşluğa elyaf bastım motora yakın kısmına da dış filtrenin bio ballarından iki tane getirmiştim onları koydum ki elyaf pervanesine dolanmasın. tek hatam substrat ve zeolit getirmemem oldu. elimde minyatür filtre vardı onun süngerini çıkarıp bunları koyardım amonyak meselesi de bir şekilde hallolurdu. burada lav taşı bakıcam artık. şimdilik bir sorun yok. kısmi su değişimi ve buharlaşma ile haftada bir damacana su ekliyorum. bu sebeple motorun su dışında kalmaması için dibe indirip serum hortumu ve muslukla içerden hava kabarcığı basmasını da sağladım suya oksijende giriyor. hayvanlar hallerinden memnun. artık her sene 1-1,5 ay tatili böyle geçirecekler.

mailto:/1c/h/q9cnm.jpg

mailto:/1c/h/q9cpq.jpg

mailto:/1c/h/q9cvf.jpg

Cvp: benimkilerin yazlık akvaryumu

Çok güzel yapmısısn cem abi. KApluşlar çok şanslı :)

istediğim ebatlarda bulabilir miyim diye endişelenmiştim, çok şükür buldum. yaptırmaya kalksaydım hayvanlar o daracık yerde 3 hafta kalmak zorunda olacaklardı. iyi kurtardım.

gece yatarkende dalgıç florasanı söndürüp sinek lambasını yakıyorum hem hayvanlar fazla ışıktan rahatsız olmuyor hem de sinekler lambaya takılıyor. onlardan kurtarıyorum.

Resimden dikkatimi çekti. Abi filitrenin suyu cıkarttıgı kısım komple su içinde kalabilirmi ? Şelale kısmı yani ? Ben dısarda tutmaya calısıyorum. ama çok ses oluyor oyle olunca geceleri. Annem akvaryumun oldugu yerde uyuyor rahatsız oluyor. Suyun içinde kalabilirmi suyun cıktıgı delikler ?

su yüzeyine yakın şekilde su içinde kalabilir. bu şekilde motorda zorlanmaz. veya ucundaki tapayı söküp onu cama açılı çevirip koyarsan sesi kesilir. ben önceden bu şekilde kullanırdım. şimdi su buharlaşması yoğun olduğu için hava kabarcığı yapan hortumu takıp bu hale getirdim. tabi bu şekilde kullanırsan dirsekleri sökmen lazım yoksa serum hortumundan su çıkarmaya başlıyor.

Eline sağlık Cem. Çok güzel olmuş. Yazlık akvadyumları dahi süper. Rahat rahat yüzsünler.

Cem abi selam. Ankaradaydın izmire gelmişsin. Neresindesin izmirin? İş dolayısıyla gelmiştin sanırım. İzmirde bir problem eksiğin vs olursa haberleşelim yardımcı olurum her konuda.

Cem yeni akvaryumun hayırlı olsun. Bu arada bitkiler canlımı yoksa yapay bitkimi?

Cem'in bitkiler ipek yapraklı. Büyük olan litolity, bende de olduğundan tanıyorum.

Cem, bu arada ısıtıcının seviyesi uygun ayarlı mı? Bana biraz yukarıda gibi geldi.

banyoterligi' Alıntı:
Cem abi selam. Ankaradaydın izmire gelmişsin. Neresindesin izmirin? İş dolayısıyla gelmiştin sanırım. İzmirde bir problem eksiğin vs olursa haberleşelim yardımcı olurum her konuda.
iş dolayısıyla değil tatile daha doğrusu yazlığın tamir tadilatı ile uğraşmaya geldim. seferihisardayım. eylüle kadar durma ihtimalim var. sağol şimdilik gerekli malzemeleri aldım ve bir kısmını da ankaradan getirdim. dediğim petshoptan gerekli olanları aldım. ama ihtiyacım olan bir şey olursa aklımda bulundururum. sağol tekrar.

AEK' Alıntı:
Cem2 in bitkiler ipek yapraklı. Büyük olan litolity, bende de olduğundan tanıyorum.

Cem, bu arada ısıtıcının seviyesi uygun ayarlı mı? Bana biraz yukarıda gibi geldi.

kuru alan ısıtıcısı tam yerinde, devrede olmadığında yem verirken bizimkiler suyu sıçrattığı için her ihtimale karşı fişten çekiyorum. su ile arasında 8 cm mesafe var. uv'de uygun mesafede. kuru alana biri çıkıyor; diğeri su sıcak ondan mıdır bilmem çıktığını görmedim. suyun tadını çıkarıyor. kuru alana çıkana da ara ara bakıyorum etrafında dönüp her yerini ışığa tutuyor. sonra kafayı kaldırıp gıdısını tutuyor ve suya iniyor. tam incelemesini yapıp çıktığı zamanları bulduktan sonra süresini kısaltıcağım. hem boş yere yanmasın hem de yosun oluşmasına karşı tedbir olsun.

bitkilerin ikisi de ipek yapraklı juenden almıştım ama son baktığımda iki ürün de kalmamıştı. bu rengin bir sakıncası var. raffy p yemin renginde olduğu için yemi yakınında verirsem onu da yem sanıp yaprakların uçlarını dişliyorlar bugün baktım bir yaprak yerde yatıyor. ben yapıştırmaktan usandım; bunlar koparmaktan usanmadılar.

Sende iyi sabır var Cem. Ben yapıştırmakla falan uğraşsam stres küpü olurum. Gerçi benimkiler çiçeklerle uğraşmıyor. Ama geçen gün çizgili akvaryumundaki çiçeğin büyük alt yaprağını kopardı. Isırdı oynadı, şimdi dipte yatıyor. Bu zaten ilk çiçeğimdi, uzun saplar çoktan gitmişti. Yakında akvaryumdan çıkarırım. Hayvanda bunu istiyor belki. Kökü çıkarmıştım. Tekrar köke geçerim olmadı.

Bu lamba süresi bulma konusu değişik bir yöntem. Bendekiler çıktıkları saatide değiştiriyorlar. Gerçi bu birazda yemleme saatindeki değişkenlikten kaynaklı. Ama genede sabit zamanları yok. Sendekiler saatleri değiştirmiyor mu?

birisi dediğim gibi bugünde baktım gene çıkmamış. ankarada da böyleydi havalar ısındığından beri hevesi yok. diğeri çıkıyor. geldiğimde beni sallamıyor. kaçma yok. kuru alanda kafayı çevirip bakıyor. ne bakıyorsun bas git asabımı bozma havasında. akşam 17:00'den sonra genelde kimse olmuyor alanda. bunu her gün kontrol edeyim. bu şekilde giderse kapatırım.

Tam vurdumduymazmış. Belkide alıştı artık :)

alışma değil de üşengeç bugün alandayken yemi ağzına uzattım. hatta sürttüm. kokladı ama tepki vermedi. önüne koydum gene bir şey yok. kabuğuna tıklattım orada mısın komşu diye o zaman indi suya inince ötekinden fazla yeme can atmaya başladı. ben sıcağa bağlıyorum. yine de buna rağmen kuru alandan inmek istemiyor. bu sıcakta biz bunalıyoruz herifçi oğlunda bir şey yok.

Sorma benim salon sauna gibi ama banamısın demiyorlar. Nemide sevdikleri için bunalmıyorlar. Eh bir su bir kara hayvanlar 365 gün plajdalar, bende bunalmam :)

biraz önce yanlarına gittim. akvaryuma bakıyorum kimse yok. dedim kaçtılar mı ne ettiler ikisi de nihayet çıkmışlar. biblo gibi kıpırdamadan duruyorlar farketmedim.

üstteki nerdeyse iki aydır kuru alana çıkmıyordu. iyi oldu. normalde üstüne tam binerdi ama büyüdüler demek ki dengeyi tutturamadığı için böyle yarım çıkmış.

Maşallah çok güzeler. Keyifleri yerinde. Senin alttakinin kabuk neden o kadar kahverengi, parke gibi duruyor. Resimdenmi acaba.

Geri