Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

BETA BALIĞI BAKIMI

Betulsah

Bordo Bereli
Merhaba
Uzun süredir beta balığı sahiplenmek istiyorum. Bu süreçte araştırmalar yaptım. Ancak karşıma çok fazla ve birbirinden farklı bilgi çıktı. Daha önce ciddi bir tecrübem olmadığı için çoğunu tam olarak anlayamadım. Çok küçükken yalnızca lepistes balığı bakmıştım, o kadar.
Beta balıklarının narin canlılar olduğunu biliyorum. Beyaz benek hastalığı, yüzgeç erimesi gibi pek çok sorunla karşılaşılabildiğini okudum. Sahiplenmeden önce detaylı ve doğru bilgiye sahip olmak istiyorum. Bir hata yapıp ona zarar verirsem ya da kaybedersem çok üzülürüm.
Şunu da belirtmek isterim. 30 litrelik bir akvaryumda bakacağım. Isıtıcım ve filtrem mevcut. Filtre şelale model. Bu filtrenin beta balığı için zarar verip vermeyeceğinden emin değilim. Bu konuda da bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum ✨🐟

Fazla bir bakım istemeyen hayvan. 5 litreyi geçmeyen bir akvaryum iyi olur. Kapağı olsun sudan sıçrarlar.

Su hareketsiz olacak filtre kullanmayın. 20 derece civarı bir ısı değeri uygun. Ev ortamı ısısı olur. Su değişimleri haftada bir emsal sıcaklıkta su ile olacak.

Günde bir defa besleniyor. Kendine özel yemi var. Ölçüsünde beslenmesi lazım. Suya balık vitamini damlatılabilir.

Tabana kum bir iki bitki konabilir. Fazla kalabalık etmeyecek şekilde.

Ölümüne bölgecidir. Kesinlikle tek başına beslenmesi lazım. Hatırladıklarım bunlar. Akvaryum.com sitesindekiler daha iyi bilgi verir.

Elimdeki 30 litrelik akvaryumu değerlendirmek istiyorum. Beta balığı dışında hangi türleri önerirsiniz. Akvaryumun mevcut kapağı oldukça çirkin olduğu için cam kestirmeyi düşünüyorum ve hava alacak şekilde olacak.

Bu arada ısıtıcı sabit 25-26 derece sağlıyor beta balıkları yaprakların üzerine dinlenmeyi sevdiğini bildiğim için bitki akvaryumu yapacağım ama bir iki tür olacak

Neon ile karides bir arada yaşıyor. Moss bitkisi güzel döşenirse karidesler bahçevan gibi işliyor. Ama bu biraz daha uğraş istiyor.

Akvaryum küçük balıklarda küçük olmalı. Lepistes black fury gibi balıklarda olur. Yalnız elektrik kesintisi varsa bu sıkıntılı. Betalar hava solunumu yapıyor.

Bitkili akvaryumlarda tabana genelde aquasoil koyuyorlar. Ben de alta aquasoil serip üstüne ince kum eklemeyi düşünüyorum. Önce birkaç tür bitkiyle başlayıp sistemi 2-3 ay balıksız şekilde oturtmak istiyorum. Böylece zemin güçlenir, denge oluşur. Yeterli bitki yoğunluğu sağlandıktan sonra da karides ve balıkları eklemeyi planlıyorum.

Admine sorun onun bitki akvaryumu var bu konuda tecrübeli.

Merhaba, hangi tür bitkileri ekmeyi planlıyorsunuz ? Örnek aldığınız bir tasarım var mı ?

Akvaryumda bakmayı planladığım bitkiler şunlardır: Egeria densa, Salvinia cucullata, Anubias barteri ve Fontinalis antipyretica.
Willow Moss’u Twigy köküne sabitlemeyi planlıyorum ve bu işlem için suya dayanıklı, ince bir ip kullanacağım.
Tabanda aquasoil kullanıp üzerine ince bir kum tabakası eklemeyi düşünüyorum.
Bu kurulum Betta balığı için uygun mudur?

Moss için akvaryumda kullanılabilen yapıştırıcı veya bir ip kullanabilirsiniz.

Salvinia cucullata ile ışığı kesmenizi önermem.

Tabana " Neo No Co2 Soil " kullanabilirsiniz. Ben de geçenlerde gördüm giriş seviyesi bitkiler için yeterli co2 salınımı yapıyormuş. Bence mantıklı bir tercih olacaktır.

Akvaryum için ışık seçiminiz de önemli. Bitkilerin büyümesini destekleyecek akvaryumunuza uygun bir aydınlatma seçmelisiniz.

Anubias kaya veya kökte büyür. Kuma gömülmez. akvaryum hacminiz küçükse aynı kütüğe moss + anubias nasıl durur emin olamadım.

Size önerebileceğim bitkiler
-Myriophyllum Elatinoides Snowflake
-Limnophila sessiliflora
-Hygrophila

Tropicanın low tech akvaryum gübresinden alabilirsiniz. Uzun süre gider. Bitkilerin ihtiyacını karşılar.

Genelde bitkili akvaryumlarda çok betta görmezsiniz çünkü su üstünü köpük yapacağı için ışığı keser. Bence betta yerine tetra türü grup balıklar ekleyebilirsiniz veya sadece karides akvaryumu yapabilirsiniz.

Yosun temizliği için de nerite salyangoz tavsiye ederim

Akvaryumun aydınlatma süresini de göz önünde bulundurmalısınız. Fazla ışık yosun oluşumunu tetikler.

Bitki alırken yüksek adette almayın. Budadığınız bitkileri tekrar ektiğiniz zaman sayıyı zaten arttırmış olacaksınız

Geri