Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bıdık ve Şıpıdık genel sağlık durumu

Dupe

Bronz 1 Üye
Merhabalar Cem Bey bu seferde başka konu sayfası açıp sormam daha doğru olur diye düşündüm? Bıdık ve Şıpıdık'ın kabuk gelişimi ve göz sağlığı sizce nasıl? geçen ay sürekli kabukları soyuluyordu katman katman ama bu durakladı sadece ara sıra yüzeye deri parçaları çıkıyor bu normal mi?

birde bu fotoğrafımız var

Ekli dosyalar

• bk1.jpg
    bk1.jpg
    128 KB · Görüntüleme: 117
  • bk2.jpg
    bk2.jpg
    102.7 KB · Görüntüleme: 112
  • kk1.jpg
    kk1.jpg
    89.5 KB · Görüntüleme: 98
  • kk2.jpg
    kk2.jpg
    88.9 KB · Görüntüleme: 83
  • kk3.jpg
    kk3.jpg
    59.9 KB · Görüntüleme: 94
  • kk4.jpg
    kk4.jpg
    77 KB · Görüntüleme: 81
İlk sıra ikinci resimde hayvanın sol gözünde birşey mi var yoksa gölgede kaldığı için mi öyle gözüküyor ?

Alt bağalarındaki siyah bölgelerin üstündeki o beyazımsı yada parlak sarımsı hangisi ise noktalar birşeye sürtünme kaynaklı mı ? Kaya vs. birşeye mi sürtünerek oluşmuşlar. Bunlar hayvana özgü kabuk rengi değil.

Bunlar harici göz, kulak ve kabuklar güzel gözüküyor. Hiçbir sorun yok. 1. Resimdeki hayvanın arka kısmı gensel hatalı şekil farklılığına sahip bu sorun çıkarmaz. Aykırı bir şekil yapısına sahip olmadığı için büyürken şekil bozukluğu olmaz.

Plaka atımı sürekli olmaz. Fazla bir katmanlaşma da yok. Belli bir birikme olduktan sonra atım başlar. Bazı hayvanlarda parça parça çıkarken bazılarında tek parça olarak ayrılır.

Deri değişimi daha sıktır. Deri büyüdükçe belli dönemlerde yenilenir.

Kök aldın mı hayvanlar için ? Devit sürüyorsan artık gerek yok. Arada marul yaprağı ver kalsiyum içerir.

Hayvanın gözü gölgeden dolayı öyle çıktı herhalde gözde sorun yok bu sarımtırak şeyler 2-3 aydır var sürtünmeyle olmuş olabilir onu ben normal sanıyordum mangoların büyükleri vardı bu hafta yenileri gelecekmiş akvaryuma göre alıcam devit hiç kullanmadım marul yemedikleri için salatalık veriyorum alt bağa için ne yapmalıyım

Devit uvb’ye alternatif yapaydır. Uvb ışını aldığında hayvan doğal yolla vücudunda sentezler.

Alt bağa için yapman gereken birşey yok zararlı bir durum değil ama onu ne yapıyor ise çıkar. Ne yapıyor ise rengini de bulaştırıyor.

Mango yada mopani kökü olabilir. Mopaninin için mango gibi dış yüzeyinde beyaz kabuk var. Bu hayvanlara göre alacağın max 10*35 cm ebatlarında ve düz yere koyduğunda altında biraz boşluk olsun ki rahat girip kaşınsınlar.

Benim küçük kapluş son 4 gündür saat 06:30 sularında su yüzeyine çıkıp şıp şıp suya vurarken beni sürekli uyandırıyor ve bu durum ısıtıcı ışığını açana kadar ve yem verene kadar devam ediyor bunun nasıl önüne geçebilirim acaba beni uyandırana kadar yapıyor bu sesi var gücüyle suya vuruyor sanki

Bu da engel olamayacağımız bir hadise bunu alışkanlık haline getirince bırakmıyor bazı arkadaşlara yüz yıkama hizmeti de sunan var, eğer odan da ise uyandırıyor. Ya boş bir oda da duracak yada üstünü plaj havlusu yada onun gibi örtü ile örtmek. Tabi hava boşluğu olacak ve suya düşmemesi için gergin olacak karanlıkta kalırsa uyanmaz.

Bende o yüz yıkama hizmetinden yararlanıyorum, panjuru kaparım madem odam zifir karanlık oluyor

Bunlar tan yeri ağarması ile uyanır karanlık olunca yatar. Algıyı değiştirebilirsen rahat edersin. Işığı görmez ise yatar.

Büyüyüp yaş kemale erince yem saatini öğreniyorlar ama yine de bir iki sırnaşma mutlaka oluyor.

Bir de şey diyecektim sabahtan beri büyük ve küçük kapluşlarım kendi kollarını ısırıyor ve kafalarını elleriyle kaşıyolar neden olabilir bu

Çıkan üst yüzeydeki deriler kaşındırıyor, ısırmalarının sebebi bu. Özellikle ısıtıcı lamba altında bu eski deriler kuruyup gerilir ve hayvana kaşıntıdan kurdeşen döktürür. Nadiren koparırken yiyebilirler deri aynı zamanda kalsiyum içerir. Yemesinde zarar yoktur.

Boyundaki derileri ekipman kablolarına ve çoklu yapraklı bitkilere sürtüp çıkarırlar. Bacaklardakileri ya kendi yolar yada yine bitki yada silis kuma sürtüp çıkarırlar.

Açılmış vaziyetteki büyük deri parçalarının hayvanlar suda iken sallandığını görürsen hayvanı sudan çıkarıp parmağınla yada kulak pamuğunu sürterek çıkarabilirsin ama ağız çevresinden uzak dur parmaklarını ısırmasınlar. Bunu illa yapmana gerek yok kendi bir şekilde atar.

Büyük kapluş ağzını açıp kapatırken sanki çenesinden bi ses geliyo cak cak diye bunu arka arkaya yapıyor ama arada sırada gece sürekli yaptı bu neden olabilir

Kuru alanda arka arkaya yapıyor bazen yapmıyor hiç

Ama sanırsam bu sesi sadece kolundaki derileri ısırmaya çalışırken yapıyor çok tedirgin oldum

Bir sorun değil seni görerek yapıyorsa dikkatini çekmek istiyordur. Bu boğazdan geliyorsa. Gagayı birbirine vuruyorsa ısırma sonucu çarptığı için. Yetişkinler kolay kolay hastalanmaz rahat ol.

Beni görmüyor kafasını aşağı indirip yapıyor şimdi tekrarlıyor peki yapabileceğim bişe var mı bu minnak için :(

Yok yapsın. Ses derinden gelmiyor değil mi ? Gagadan kıt kıt diye. Yaparken kafa titretme var mı ?

Ses derinden değiş çeneden geliyor kıt kıt sesi evet öyle kafa titreme öyle çok yok ama hafif titretiypr genelde ön kollarını ısırmaya çalışırken yapıyor

Bi de benim kapluşlar birbirlerini çok dikkatli bir biçimde odaklanarak takip ediyorlar göz temasını kesmiyorlar bu neden acaba

Tamam çene sesi birşey değil. Kıkırdak yapı birbirine vuruyor.

Birbirlerinin tepkisini ölçüyorlar. Alfa olan üstünlüğünü gösteriyor, diğeri ise birşey yapabilme ihtimaline karşı göz kontrolünde tutuyor. Kavga yaşanmış ise baskın olan gözlerini çevirmeden diğeri bakmayı bırakmaz. Ancak tehdit olmadığını algılarsa kendi haline döner.

Burun değdirme var mı ?

Burun değdirme çokça var saldırganlık göstermiyor büyük kapluş hiç, oldukça uyumlular sadece arada sırada minik ısırıklar atıyor büyük küçüğe ama öyle acıtacak gibi yapmıyor büyük yani ufacık ısırıp bırakıyor küçük hissetmiyor bile, genelde büyük poposunu küçüğe dönüp gitse bile küçük sürekli ona yanaşmak istiyor

Burun değdirme iletişim kurma ve onaylama hareketi. Küçük kabullenmiş demekki. O aradaki ısırıklar yerini gösterme amaçlı sınamalar. İnşallah böyle gider. Takip etmesi de iyi birşey ondan birşeyler öğrenir.

Ay inşallahhh büyük kuru alanda ısının altında bacaklarını gererken ben yanından geçtiğimde bile rahatını bozmuyor kabuğuna dokunup sevdirtiyor ama ne yazık ki diğer minnak olan çok yabani

Geri