Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bıdık ve Şıpıdık genel sağlık durumu

Aslında hepsi yabanidir. O büyük olan fazla rahat. Büyüdükçe özgüvenleri artar cesaretlenirler. Sen hayvana strese ve korkuya neden olacak birşey yapmadığın için arada güven bağı oluşmuş.

Ama normalde bu haller kuru alanda fazla durduklarında sıcaktan mayışmadan kaynaklıdır. Keyfide yerindeyse suya kaçmaya üşenir.

Ay ama resmen seviyim diye ilgimi çekmek için yapmadığı şey yok kaşıyınca su üstünde veya sevmeye gidince duruyor sadece ben sevene kadar, peki büyük kapluşun kabuğunda şişkinlik var bazı yerlerinde ama uzun süredir var neden olabilir bu

Bir resmini atabilir misin ? Dediğin şişlik net görülecek şekilde.

Cvp: Bıdık ve Şıpıdık genel sağlık durumu

yani en net bu yuvarlak içine aldığım sarı kısım elle dokunulduğunda oldukça şiş gibi böyle tümsekli ama fotoğrafta hiç belli olmadı nedense

bu hafif şişlik uzun zamandır duruyor aynı şekilde

Ekli dosyalar

• 36333922_10214335094984859_7653409379605020672_n.jpg
    36333922_10214335094984859_7653409379605020672_n.jpg
    62.3 KB · Görüntüleme: 30
  • 36371298_10214335092584799_2342796937893249024_n.jpg
    36371298_10214335092584799_2342796937893249024_n.jpg
    46.1 KB · Görüntüleme: 32
  • 36425338_10214335093304817_7849246827307073536_n.jpg
    36425338_10214335093304817_7849246827307073536_n.jpg
    41.1 KB · Görüntüleme: 29
O normal birşeyi yok. Üst bağadaki adacıklar yetişkinlerde dışa doğru bombelenir. Biraz kaba durur. Çizgi araları daralır. Hatta plakalar diğer plakaların üzerine bindiği için görülmez. Kabuk gayet güzel.

Cvp: Bıdık ve Şıpıdık genel sağlık durumu

Merhabalar Ben UVB VEYA UV lamba bulamadığım için akvaryuma bunu kullanıyorum aqua master Guzman Royal Lıghtıng 30 cm 220 240 V   bu işe yararmı beyaz ışık eriyor ama sıcaklıkta veriyor bir zararı olurmu   ^^

Dediğin ampulü bulamadım. Isıtıcı olarak kullanıyor isen bauhausta ecolite halosoft; tekzende wiselite halogen energysaver ampuller var. Piyasada eski tip armut ampul varsa onu da alıp kullanabilirsin.

Cem Bey ben reeflowers turtle fresh aldım da sizce bunu ne kadar kullanmalıyım? 90x30x60lıı tankımız var kaç damla kullanmalıyım

Bu metilen mavisi kategorisinde. Bunu sadece su değişiminden evvel su kirlenmeye başladığı zamanlarda 3-4 damla damlat. Suyu yeni değiştiğin zaman kullanmana gerek yok.

Bu markayı kullanmadım ama kalite anlamında jbl’nin emsal bir ürünü var unuttum ismini; düzenleyici istersen jbl biotopol T kaplumbağalar için. Bulamaz isen normal biotopol’da olur. Bu şebeke suyunu uygun hale getiriyor. İçme yada arıtma su kullanıyorsan gerek yok. Dış filtrede kullandığımız carbon malzeme ile aynı işlevi görüyor. Onun kadar olmasa da. Bunu beklettiğimiz damacana suyuna damlatabilir yada doğrudan akvaryuma katabiliriz.

Cem Bey kapluşların kabuğunu yenilebilen deniz tuzuyla fırçalarsam bir sıkıntı olur mu?

Sofra tuzu ile fırçalıyoruz zaten. Yalnız bunu çok yoğun kir yada mantar durumu oluşursa yoksa normal zamanda kullanmayız ve gereksiz fırçalama yapıp hayvanı strese sokmayız. Yoğun kirde karbonat tozu da kullanılır.

Büyük kapluş ellerini küçük kapluşa doğru titretirken küçük kapluş kafasını en içeri doğru çekip hafif ısırıklar atmaya çalışıyor:(

Küçük savunma yapmayı öğrenmiş. Bundan sonra bacak ve burun bölgelerinde hafif kızarıklıklar görebilirsin bunlar olağan durum deri yırtılması açık yara olmadığı sürece sorun olmaz. Bu sınamalar yada kura bağlı durumlar her daim olacak.

Anüslerine (kloak) bak kuyruk ucuna yakınsa erkek; kabuğa yakınsa dişidir. Erkeklerde ön tırnaklar uzar. Dişide kafa büyüdükçe hafif yuvarlaklaşmaya başlar. Erkeklerde kafa uzunlamadır.

Bugün akvaryumdaki her şeyi temizledik suyu değiştirdik kapluşları da karbonatlı suyla temizledik kabukları büyük sakince duruyor ama küçük olan sürekli ulaşamadığı halde ısırmaya çalışıyor

Karbonatlı suyla değil ıslak diş fırçasına doğrudan tozu döküp fırçalayacaksın ki daha iyi temizlesin. Ama dediğim gibi yoğun kir, yosun ve alg oluşumu var ise yoksa hiç dokunma. Hayvan rahatsızlık duyuyor. Kök yoksa kök al. Sürtünüp kendi işini kendi görür.

Cem Bey şimdi ben çok yavru annesiz kedi buldum büyütücem besliycem ama büyüdüğünden kapluşlardan nasıl uzak tutabilirim odaları ayırmalı mıyım yoksa akvaryumun boyutunu yükseltsem yeter mi kapluşlar kuru alana yine de çıkar mı?

Hayvan akvaryuma düşebilir. Akvaryumu yükseltmek çözüm değil büyüdüğünde sıçrar. Akvaryuma düşmesi yada ayak uzatması halinde kaplumbağalar büyüdüğünde ısırabilir. Kedi kaplumbağalara teti atıp zarar verebilir. Sen oradayken sorun değil hayvan yanında dursun ama yok iken kediyi sokma içeri. Kapı kapalı olsun. Merak yüzünden yapmadıkları yok.

Tamamdır madem kapıyı hep kilitli tutarım :) daha göbek bağımız yeni düştü zaten kapluşlarda merakla izliyor 2 gündür uyku uyumadım uykuları bölündü kapluşlarında ışığı açmak zorunda kaldım gece bi kaç kez :(

Ortam kızışıyor yavaş yavaş Cem Bey ? şimdi küçük kapluş el titretiyor büyüğe, büyük kafasını içeri sokup takip ediyor

Geri