Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bıdık ve Şıpıdık genel sağlık durumu

Bunlar kur hareketleri bundan sonra yoğun olacak. Dişiyi bunaltacak. Erkek olumlu yanıt alamazsa dişinin ön bacaklarını ısırır. Dişi tepki verirse erkeğin bacak, ayak ve burnunu ısırır. Bu bölgelerde kızarıklık görürsen endişelenme. Bu olağandır.

Hatta erkek o kadar sık hale getirir ki dişinin kapanması tik haline gelebilir uzaktan yapsa dahi dişi ayakları önüne çeker kafasına sürer.

Cem Bey benim kapluşlar muzu çok sevdi elimde görünce bile çırpınıyorlar suda ne kadar verebilirim acaba?

Haftada bir olabilir. Kafasını geçmesin şeker ve potasyum içerir. Menülerinde tatlı ve şeker yok.

Aslında onlar verdiğimiz yemlerin kutuları sarı olduğu için sarı renge daha bir odaklanıyorlar.

Cem bey ben akvaryumdaki kuru alanı cam yaptırdım üstünü halı kaydırmazla kaplasam sağlıklı olur mu?

Bundan alman iyi olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cem Bey kaplumbağalarımdan küçük olanı ne zaman akvaryum temizliği için elimize alsak bize tıslayıp ayaklarıyla ittiriyor böyle değişik sesler çıkarıyor ağzından

O savunma hali. Tehlike anında tepki olarak tıslayıp ağzını açar. Kurtulmaya çalışır. Yetişkinler tırnaklarını ele batırabiliyor. Benim elimi çok yaraladılar ama ısırıp koparma daha hasarlı oluyor. Arka ayaklar bu anlamda tehlikeli ama tutarken ön ayakların önüne de parmaklar getirilmemeli boyunları esnek ve uzun olduğu için uzanıp ısırır. En doğrusu üst bağayı elin ayasına oturtup taşımak. Yani avuca sırt üstü yatırmak. O zaman birşey yapamıyor.

Hayvan yerde ise tehlike noktasına doğru yan dönüp kabuğu o tarafa doğru eğerek ayaklarını korur ve tıslayarak savunmaya geçer. Bir nevi romalıların kalkan savunması gibi. Ki bu tekniği de kaplumbağalardan öğrenmişler. Testudo

Geri