Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

böyle davranmasının anlamı nedir

O lamba olmaz.

42Watt halojen ampul alın. Normal ampul. 42Watt halojen ampul.

Fotoğraftaki ampulün yazısını veya kutusunun fotoğrafını atın.

Uygun mesafe ve kullanım süresini yazayım.
kullandığım lamba uv lamba sabah kutusunu da atarım 42 watt için masa lambası gibi bir şey önerebilir misiniz bi de 42 watt ampul. o lambayı nereden bulacağım sormuştum bir ara vermişlerdi takınca çok ısınıyordu meğer 42 watt diye daha yüksek vermişler sonradan okuyunca anladım çok kez dedim 42 olacak kaplumbağalarım için falan diye ama yüksek vermişler elinde o var diye heralde ısınıyor diye çok takmamıştım Allah'tan

kullandığım lamba uv lamba sabah kutusunu da atarım 42 watt için masa lambası gibi bir şey önerebilir misiniz bi de 42 watt ampul. o lambayı nereden bulacağım sormuştum bir ara vermişlerdi takınca çok ısınıyordu meğer 42 watt diye daha yüksek vermişler sonradan okuyunca anladım çok kez dedim 42 olacak kaplumbağalarım için falan diye ama yüksek vermişler elinde o var diye heralde ısınıyor diye çok takmamıştım Allah'tan
Yüksek wattlı ampul kadar taktığınız uv lamba da zararlı.

Kafanıza göre ekipman almayın bilginiz yoksa.

Hayvana faydadan çok zarar veriyorsun paranla rezil oluyorsun.

O kuru alanı değiştirin. Biraz bile idare ederi yok.

Sana bu aklı veren akvaryumcununda aklına tüküreyim.

Camcıya 4 parca cam kestirip kenarlarını zımparalatın. Sonra akvaryum slikonu ile yapıştırın.

Ampul burda var 22 - 25 cm mesafeden konumlandırın.

Uvb yi kaldırın. Uvb nin hayvana olan etkisini hissetmek için ampulu gözünün dibinden 2 3 dk kadar çalıştır.

O kuru alanı değiştirin. Biraz bile idare ederi yok.

Sana bu aklı veren akvaryumcununda aklına tüküreyim.

Camcıya 4 parca cam kestirip kenarlarını zımparalatın. Sonra akvaryum slikonu ile yapıştırın.

Ampul burda var 22 - 25 cm mesafeden konumlandırın.

Uvb yi kaldırın. Uvb nin hayvana olan etkisini hissetmek için ampulu gözünün dibinden 2 3 dk kadar çalıştır.
1 ay kuru alanı böyle kalsa bir dahaki ay yaptırsam çok mu geç olur bir zararı olur mu şuan alamam çünkü

1 ay kuru alanı böyle kalsa bir dahaki ay yaptırsam çok mu geç olur bir zararı olur mu şuan alamam çünkü
Lambayı atar mısınız?

Taş 1 Ay kadar idare eder. Bu süreçte sularını hep temiz tutun.

Taşları surekli temizleyin.

Çıkıntılı olan taşları çıkartın.
Kabukta deformasyona neden olmasın.
Sadece düz olanlar kalsın.

Lambayı atın. Lamba çok önemli.

Nereden aldınız? Marka model isim guç nedir?

Lambanın fotoğrafını atın.

sularını kaç günde bir yenilemem lazım ve taşlarını da kaç günde bir temizleyeyim çok pardon lambayı da attım sandım unutmuşum görselini ekliyorum
IMG20250609000533.jpg

Lambayı atar mısınız?

Lambayı atar mısınız?

bi de şuan bi kaplumbağam kabuğunu taşa sürtmeye başladı kabuk mu değiştirecek acaba

Geri