Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

böyle davranmasının anlamı nedir

O lamba olmaz.

42Watt halojen ampul alın. Normal ampul. 42Watt halojen ampul.

Fotoğraftaki ampulün yazısını veya kutusunun fotoğrafını atın.

Uygun mesafe ve kullanım süresini yazayım.
kullandığım lamba uv lamba sabah kutusunu da atarım 42 watt için masa lambası gibi bir şey önerebilir misiniz bi de 42 watt ampul. o lambayı nereden bulacağım sormuştum bir ara vermişlerdi takınca çok ısınıyordu meğer 42 watt diye daha yüksek vermişler sonradan okuyunca anladım çok kez dedim 42 olacak kaplumbağalarım için falan diye ama yüksek vermişler elinde o var diye heralde ısınıyor diye çok takmamıştım Allah'tan

kullandığım lamba uv lamba sabah kutusunu da atarım 42 watt için masa lambası gibi bir şey önerebilir misiniz bi de 42 watt ampul. o lambayı nereden bulacağım sormuştum bir ara vermişlerdi takınca çok ısınıyordu meğer 42 watt diye daha yüksek vermişler sonradan okuyunca anladım çok kez dedim 42 olacak kaplumbağalarım için falan diye ama yüksek vermişler elinde o var diye heralde ısınıyor diye çok takmamıştım Allah'tan
Yüksek wattlı ampul kadar taktığınız uv lamba da zararlı.

Kafanıza göre ekipman almayın bilginiz yoksa.

Hayvana faydadan çok zarar veriyorsun paranla rezil oluyorsun.

O kuru alanı değiştirin. Biraz bile idare ederi yok.

Sana bu aklı veren akvaryumcununda aklına tüküreyim.

Camcıya 4 parca cam kestirip kenarlarını zımparalatın. Sonra akvaryum slikonu ile yapıştırın.

Ampul burda var 22 - 25 cm mesafeden konumlandırın.

Uvb yi kaldırın. Uvb nin hayvana olan etkisini hissetmek için ampulu gözünün dibinden 2 3 dk kadar çalıştır.

O kuru alanı değiştirin. Biraz bile idare ederi yok.

Sana bu aklı veren akvaryumcununda aklına tüküreyim.

Camcıya 4 parca cam kestirip kenarlarını zımparalatın. Sonra akvaryum slikonu ile yapıştırın.

Ampul burda var 22 - 25 cm mesafeden konumlandırın.

Uvb yi kaldırın. Uvb nin hayvana olan etkisini hissetmek için ampulu gözünün dibinden 2 3 dk kadar çalıştır.
1 ay kuru alanı böyle kalsa bir dahaki ay yaptırsam çok mu geç olur bir zararı olur mu şuan alamam çünkü

1 ay kuru alanı böyle kalsa bir dahaki ay yaptırsam çok mu geç olur bir zararı olur mu şuan alamam çünkü
Lambayı atar mısınız?

Taş 1 Ay kadar idare eder. Bu süreçte sularını hep temiz tutun.

Taşları surekli temizleyin.

Çıkıntılı olan taşları çıkartın.
Kabukta deformasyona neden olmasın.
Sadece düz olanlar kalsın.

Lambayı atın. Lamba çok önemli.

Nereden aldınız? Marka model isim guç nedir?

Lambanın fotoğrafını atın.

sularını kaç günde bir yenilemem lazım ve taşlarını da kaç günde bir temizleyeyim çok pardon lambayı da attım sandım unutmuşum görselini ekliyorum
IMG20250609000533.jpg

Lambayı atar mısınız?

Lambayı atar mısınız?

bi de şuan bi kaplumbağam kabuğunu taşa sürtmeye başladı kabuk mu değiştirecek acaba

sularını kaç günde bir yenilemem lazım ve taşlarını da kaç günde bir temizleyeyim çok pardon lambayı da attım sandım unutmuşum görselini ekliyorumEkli dosyayı görüntüle 12562

Bu lambayı şuan kullanmayın. Büyüme hızlı olacağı için kabuk çok az yumuşak olmalı yavru-bebek kaplumbağalarda.

Yoksa kabuk deformasyonu, iç organlara baskı gibi sorunlara neden olur.

8cm kabuk boyundan itibaren kullanabilirsiniz.

Kullanacağınız zaman bu model için 45cm-50cm mesafeden konumlandırın.

Gözlerde yanık, ciltte yanık, göz enfeksiyonu, deride dökülme, bağışıklık sistemi zayıflaması, stres, depresyon, gündüz-gece dengesinin bozulması gibi sorunlara neden olur.

Isıtma lambasını attığım linkten alabilirsiniz. 52watt normal armut, halojen ampul 20-25cm mesafeden uygundur. Yaz zamanları 24 25 cm mesafe iyidir.
........

Suyu hafif sararmaya başladığında suyun yarısını tazeleyin.

Her su tazelemede taşları yıkayın.

Sabun veya kimyasal kullanmayın.

Bir miktar parfümsüz katkısız saf alkol ile temizleyip sonra iyice su ile durulayın.

Alkol yoksa az miktarda el dezenfektanı da olur. Fakat iyice durulayın kalıntı kalmasın. Bir süre havalandırırsanız kalan alkol uçar. Sonra tekrardan su ile durulayıp akvaryuma alın(taşı).

Metilen mavisi dış filtreli sistem için bakterileri öldürür ama kuru alana geçene kadar sularına 2 damla kadar contra icytho damlatabilirsiniz.

Taşları iyi temizlerseniz metilene gerek yoktur.

Bu lambayı şuan kullanmayın. Büyüme hızlı olacağı için kabuk çok az yumuşak olmalı yavru-bebek kaplumbağalarda.

Yoksa kabuk deformasyonu, iç organlara baskı gibi sorunlara neden olur.

8cm kabuk boyundan itibaren kullanabilirsiniz.

Kullanacağınız zaman bu model için 45cm-50cm mesafeden konumlandırın.

Gözlerde yanık, ciltte yanık, göz enfeksiyonu, deride dökülme, bağışıklık sistemi zayıflaması, stres, depresyon, gündüz-gece dengesinin bozulması gibi sorunlara neden olur.

Isıtma lambasını attığım linkten alabilirsiniz. 52watt normal armut, halojen ampul 20-25cm mesafeden uygundur. Yaz zamanları 24 25 cm mesafe iyidir.

........

Suyu hafif sararmaya başladığında suyun yarısını tazeleyin.

Her su tazelemede taşları yıkayın.

Sabun veya kimyasal kullanmayın.

Bir miktar parfümsüz katkısız saf alkol ile temizleyip sonra iyice su ile durulayın.

Alkol yoksa az miktarda el dezenfektanı da olur. Fakat iyice durulayın kalıntı kalmasın. Bir süre havalandırırsanız kalan alkol uçar. Sonra tekrardan su ile durulayıp akvaryuma alın(taşı).

Metilen mavisi dış filtreli sistem için bakterileri öldürür ama kuru alana geçene kadar sularına 2 damla kadar contra icytho damlatabilirsiniz.

Taşları iyi temizlerseniz metilene gerek yoktur.
alkol ya da el dezenfektanı yok ama sadece suyla iyice yıkasam olmaz mı sağ olun bilgilendirdiğiniz için ısıtma lambasını da alacağım uv lambasını da kullanmam artık

Kaşınıyor olabilir veya uvb ampulden dolayı olabilir.

Biraz gozlemleyin. Devam ediyorsa kabuğunu diş fırçası ve tuz ile nazikçe temizleyin.

A vitamini veya havuç şuan vermeyin.
tuz sofra tuzu mu tuzu kabuğuna sürüp fırçayla hafifçe temizleyeceğim değil mi eğer ampulden dolayıysa ne yapmalıyım ciddi bir sorun oluşur mu ampulu kullanalı bir hafta falan olmadı yani daha az kullandım

alkol ya da el dezenfektanı yok ama sadece suyla iyice yıkasam olmaz mı sağ olun bilgilendirdiğiniz için ısıtma lambasını da alacağım uv lambasını da kullanmam artık
Uvb çok çok az miktarda gereklidir.

8cm kabuk boyundan sonra günde 15dk en çok kuru alana çıktığı vakitte çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Bu lambayı inceledim 50cm mesafeden günde 15dk kadar çalıştırılırsa sorun olmaz.

Siz maruz kalmayın, bu dozda da çalıştırılırsa hayvan için zararlı olmaz gerekli d vitaminini sentezler.

Çöl iklimi yada yazın en sıcak zamanında İzmir, Adana veya güneydoğudaki şehirlerde uvb oranı çok yükseğe çıkar.

1-2 saat kadar buna maruz kalmak ciltte yanığa neden olur.

Gökyüzünden ışık göze yatay olarak geldiği için göze işlemez bu yüzden yazın sadece cildimizde hissederiz.

Ama ampulde goze dik olarak gelir bu goz içinde problemdir.

1 hafta çalıştıysa bir sorun olmaz içiniz rahat olsun.

Fakat 8cm kabuk boyundan sonra 50cm den günde 15dk çalıştırsanız zararlı değil şifalı olur. Tabi siz yinede maruz kalmayın.
........................
............

Evet sofra tuzuna yumuşak veya orta sert diş fırçasını batırıp nazikçe temizleyin.

Taşları sadece suyla yıkarsanız da olur. 1 ay kadar idare edebilir.

Uvb çok çok az miktarda gereklidir.

8cm kabuk boyundan sonra günde 15dk en çok kuru alana çıktığı vakitte çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Bu lambayı inceledim 50cm mesafeden günde 15dk kadar çalıştırılırsa sorun olmaz.

Siz maruz kalmayın, bu dozda da çalıştırılırsa hayvan için zararlı olmaz gerekli d vitaminini sentezler.

Çöl iklimi yada yazın en sıcak zamanında İzmir, Adana veya güneydoğudaki şehirlerde uvb oranı çok yükseğe çıkar.

1-2 saat kadar buna maruz kalmak ciltte yanığa neden olur.

Gökyüzünden ışık göze yatay olarak geldiği için göze işlemez bu yüzden yazın sadece cildimizde hissederiz.

Ama ampulde goze dik olarak gelir bu goz içinde problemdir.

1 hafta çalıştıysa bir sorun olmaz içiniz rahat olsun.

Fakat 8cm kabuk boyundan sonra 50cm den günde 15dk çalıştırsanız zararlı değil şifalı olur. Tabi siz yinede maruz kalmayın.
........................
............

Evet sofra tuzuna yumuşak veya orta sert diş fırçasını batırıp nazikçe temizleyin.

Taşları sadece suyla yıkarsanız da olur. 1 ay kadar idare edebilir.
tamamdır çok sağ olun 8 cm kabuk boyuna gelince kullanırım artık

yarın diş fırçasıyla temizleyeceğim teşekkürler ☺️

tamamdır çok sağ olun 8 cm kabuk boyuna gelince kullanırım artık

yarın diş fırçasıyla temizleyeceğim teşekkürler ☺️
Rica ederim. Gelişmelerden haberdar edin.

Kuru alan hakkında yardımcı olabilirim isterseniz.

Çünkü piyasada satılmıyor, satılanlarda adi mal veya yapay çimli.

Bunlar bakteri tutuyor goz ve kulak neden oluyor. Ve ısırıp yiyorlar.
Kaçma payı olmadığı için hayvanlar kaçıyor.
Fiyatları da pahalı ve istenen ölçülerde bulunması zor.

Rica ederim. Gelişmelerden haberdar edin.

Kuru alan hakkında yardımcı olabilirim isterseniz.

Çünkü piyasada satılmıyor, satılanlarda adi mal veya yapay çimli.

Bunlar bakteri tutuyor goz ve kulak neden oluyor. Ve ısırıp yiyorlar.
Kaçma payı olmadığı için hayvanlar kaçıyor.
Fiyatları da pahalı ve istenen ölçülerde bulunması zor.
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok uğraştırdım sizi de

Geri