Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

böyle davranmasının anlamı nedir

niserendipity

Gümüş 5 Üye
elimi akvaryumun üstünde tuttuğumda ilk kokluyor sonra ısırıyor bunu neden yapıyor olabilir bir de bir kaplumbağam diğer kaplumbağamın yanaklarına elleriyle hafifçe vuruyor bu sevgi göstergesi mi acaba son olarak da ben yem verirken biri diğerinin ayağını ısırmıştı bu normal mi

elimi akvaryumun üstünde tuttuğumda ilk kokluyor sonra ısırıyor bunu neden yapıyor olabilir bir de bir kaplumbağam diğer kaplumbağamın yanaklarına elleriyle hafifçe vuruyor bu sevgi göstergesi mi acaba son olarak da ben yem verirken biri diğerinin ayağını ısırmıştı bu normal mi
Yemi elinizle suya attığınız için elinizi yemek kaynağı olarak görüyor. Bu yüzden ısırır eti kopartıp kanatır.

Diğer kaplumbağaya el titreme hareketi yapması onu tehdit olarak algıladığı içindir.
Birbirlerine karşı ısırma zorbalama durumu varsa hayvanları ayırın.

Bu diğer hayvanı öldürmeye kadar gider.

Isırılan hayvanda yara oluştuysa batikon sürüp kuru sıcak temiz bir yerde 25dk bekletin.

Yemi elinizle suya attığınız için elinizi yemek kaynağı olarak görüyor. Bu yüzden ısırır eti kopartıp kanatır.

Diğer kaplumbağaya el titreme hareketi yapması onu tehdit olarak algıladığı içindir.

Isırılan hayvanda yara oluştuysa batikon sürüp kuru sıcak temiz bir yerde 25dk bekletin.
daha yavrular o yüzden bir şey olmadı bir aydır birlikteler alışamamışlar mı birbirlerine ayırmalı mıyım

video şeklinde atamadım ama böyle yapıyordu
Screenshot_2025-06-01-11-28-34-94_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

daha yavrular o yüzden bir şey olmadı bir aydır birlikteler alışamamışlar mı birbirlerine ayırmalı mıyım
Durum devam ederse ayırın. Dikkatli olmanız lazım.

Hayvanların durumunu romantize etmeyin. Insan bilincinde değiller. Birbirlerini çok rahat öldürür bundan üzüntü bile duymazlar. Üremek ve yemek yemek tek amaçlarıdır.
Kaplumbağa kendisi hariç kimseyi sevmez.

Durum devam ederse ayırın. Dikkatli olmanız lazım.

Hayvanların durumunu romantize etmeyin. Insan bilincinde değiller. Birbirlerini çok rahat öldürür bundan üzüntü bile duymazlar. Üremek ve yemek yemek tek amaçlarıdır.
Kaplumbağa kendisi hariç kimseyi sevmez.
tamamdır sağ olun

Büyük dişi ise cinsel kur yapıyor. Sıkıntı her gün bunu yaptığı için dişiyi bunalıma ve strese sokacaktır.

Tabana sarı silis kum alın. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olsun. Bu az da olsa birbirlerine olan ilgiyi azaltır.

Büyük dişi ise cinsel kur yapıyor. Sıkıntı her gün bunu yaptığı için dişiyi bunalıma ve strese sokacaktır.

Tabana sarı silis kum alın. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip olsun. Bu az da olsa birbirlerine olan ilgiyi azaltır.
ikisi de yavru ama elleriyle diğerinin yanağına dokunan daha küçük olanı diğeri bi tık daha büyük

kumunu da bugün aldım yapacağım yeni akvaryuma geçicem

Kabuk boyları kaç cm? 10 cm üstü gibi duruyorlar.

O zaman alfa sınaması gibi bir durum var. Alfa için çok erken ama hangisinin olacağı şimdiden belli olmuş.

Yemleri uygun oranda veriyorsunuz değil mi?

O zaman alfa sınaması gibi bir durum var. Alfa için çok erken ama hangisinin olacağı şimdiden belli olmuş.

evet uygun oranda veriyorum sabah omega one juvenileden büyüğe 3 küçüğe 2 akşam gammarustan büyüğe 5-6 küçüğe 4 tane veriyorum

alfalık yapmaması için ne yapmam lazım ya da zamanla böyle yapmaları gider mi anlaşabilirler mi

Stick yemi 1 artırın. Gammarusu 2 adet artırın.
tamam öyle yapayım sağ olun büyük akvaryuma geçince yine böyle yaptı küçük olan elini titreterek diğerinin yanaklarına dokundu ama en son yazdıklarımdan sonra ısırma falan olmadı ve böyle birlikte duruyolar hep anlayamadım

Ekli dosyalar

• IMG20250605192446.jpg
    IMG20250605192446.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Kuru alanda dururlar. Burası tehdide açık bölgedir. Birden fazla göz etrafı daha iyi kolaçan eder bu da rahatlatır.

Lamba mesafesi uygun mu?

Kuru alanda dururlar. Burası tehdide açık bölgedir. Birden fazla göz etrafı daha iyi kolaçan eder bu da rahatlatır.

Lamba mesafesi uygun mu?
lamba mesafesi ne kadar olması lazım şu an böyle bir de şunu da sormak istedim her odaya girdiğimde bana doğru geliyorlar yem vercem mi sanıyorlar bilmiyorum yemlerini verdikten sonra da böyle oluyor yem verme saatinde falan değil yani sahiplerini mi tanıyorlar acaba
17493299780793461008707329625377.jpg

lamba mesafesi ne kadar olması lazım şu an böyle bir de şunu da sormak istedim her odaya girdiğimde bana doğru geliyorlar yem vercem mi sanıyorlar bilmiyorum yemlerini verdikten sonra da böyle oluyor yem verme saatinde falan değil yani sahiplerini mi tanıyorlar acabaEkli dosyayı görüntüle 12551
O lamba olmaz.

42Watt halojen ampul alın. Normal ampul. 42Watt halojen ampul.

Fotoğraftaki ampulün yazısını veya kutusunun fotoğrafını atın.

Uygun mesafe ve kullanım süresini yazayım.

Geri