Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu ürün aydınlatma için uygun mu?

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kuru alan var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın.

Uvb ikinci planda en farz olanlar ısıtma ekipmanları ve büyük yüzme alanı. Lütfen bu soruları cevaplayın.

Kaplumbağamı yeni bir akvaryuma geçireceğim ölçüleri:80x40x50
Isıtıcısı ve kuru bölgesi var yeni akvaryuma geçtiği için yeni bir filtre aldım. ahm marka yem kullanıyorum arada kuru karides veriyordum ama uzun zamandır vermeyi kestim ahm marka kuru karides alacağım yakın zamanda ayrıca metilen mavisi alacağım. kabuk boyu ise 15 cm civarında
Akvarymun ve kaplumbağanın fotoğrafını şuan atamıyorum
İlk kez ışık kullanacağım
Önerdiğiniz bu ampulü almalı mıyım

Kaplumbağamı yeni bir akvaryuma geçireceğim ölçüleri:80x40x50
Isıtıcısı ve kuru bölgesi var yeni akvaryuma geçtiği için yeni bir filtre aldım. ahm marka yem kullanıyorum arada kuru karides veriyordum ama uzun zamandır vermeyi kestim ahm marka kuru karides alacağım yakın zamanda ayrıca metilen mavisi alacağım. kabuk boyu ise 15 cm civarında
Akvarymun ve kaplumbağanın fotoğrafını şuan atamıyorum
İlk kez ışık kullanacağım
Önerdiğiniz bu ampulü almalı mıyım
Evet bu ampul en iyisidir. Yazın 28 kışın 52Watt kullanın.

Ahm turtle stick yemi bitkisel yem haftafa 1 kere verin. Temel yem olarak Tetra reptomin, mineral yemde ise Tropical biorept W alın. Alınca yazın yem programı yapalım.

Ekipmanların olması yetmez. Bazi ekipmanlar zararlıdır doğru olanın alınması gerekir.

Aynı şekilde bazı takviyeler, dekorlar, malzemelerde hayvana zarar verin.

Şuanki yuvasının bir fotoğrafını atın.

Kuru alanı nasıl yaptınız?

Ampul seçerken hangi özelliklere dikkat etmeliyim uva mi yoksa uvb mi hangisini almalıyım
Isıtma lambası ihtiyacı olan kadar uva verir ekstra uva lambasına gerek yoktur.

Önemli olan Uvb lambanin spektrum analizidir.

Ideal bir Uvb lamba 0 UVC içerir.

Tepe noktası 313nm dir. 290-280nm dalga boyları cok daha az bulunur.

Uvb gücü kaplumbağanın bulunduğu hizada 8-10 uW/cm² olması gerekir.

Piyasada şuan düzgün uvb yok. Birkaç ay sonra gelecek geldiginde haber ederim simdilik isitma lambasını alın en farz olanı o.

Uvb lambayı yanlış kullanırsanız şunlara sebep olur:

Göz enfeksiyonu
Bağışıklık sistemi zayıflaması
Kas ve kabuk sorunları
Yumurtada bozukluk
Stres
Kuru alana çıkmaktan korkma
Deride ve gözlerde tahriş

sadece ahm marka yemi ve arada karides veriyordum yani yaptığım yanlış bir şey miymiş? Akvaryumda sadece dipte taşlar var bunun dışında başka bir şey yok dekor anlamında. Kuru bölgeye rampa yardımıyla çıkıyor dar bir alan değil kendisi için geniş rahat hareket edebiliyor. Sizce hiç ışık kullanmayayım mı arada güneşe çıkarayım veya akvaryumu günün belli zamanlarında güneş alan bir yere koyabilirim. Dilerseniz aldığım filtreyi de atabilirim.

Tabandaki taşları çıkartın. Bunları arasina yem artıkları kaçtıkca yer midesinde kalır hazımsızlık ve iştahsızlığa neden olur. Daha fazlasında ise ölür.

Ayrıca pislik tutar zararlı bakteri üretir.

Ahm yem yiyorsa verin ama iyi yem değil dediklerimi almanız daha iyi olur.

Güneşe çıkartmayın hayvanın kafa derisi ince. Güneş yakıcıdır. Bundan dolayı beyni yanar ve ağzından burnundan kan gelip ölür. Isitma Lambası şart ekipmandır mutlaka alın linkini attım.

Bu jeli de kesinlikle almayın. Kabuğun nefes almasını engelleyip kabuğu çürütüyor.

Hayvanın ve şuanki akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Reptivit olanı 10 günde bir yemine 2 damla damlatıp verin.

Jel olanı kesinlikle almayın.

Akvaryumun ve hayvanın fotoğrafını atın size daha iyi yardımcı olabilmem için.

Önerdiğiniz yemlerin kullanımını anlatırsanız sevinirim büyük ihtimalle ikisini de alacağım ayrıca önerdiğiniz bu ampulü de alacağım. karides alacaktım almayayım mı? Şuan şehir dışındayım bu yüzden akvaryumun ve kaplumbağanın fotoğrafını atamayacağım. kabuğundaki matlaşma hakkında bir fikriniz var mı? Bu iki ürünü ilk defa kullanacağım

Ekli dosyalar

• 465964469_.jpg
    465964469_.jpg
    36.7 KB · Görüntüleme: 16
  • 46839212.jpg
    46839212.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 2
Önerdiğiniz yemlerin kullanımını anlatırsanız sevinirim büyük ihtimalle ikisini de alacağım ayrıca önerdiğiniz bu ampulü de alacağım. karides alacaktım almayayım mı? Şuan şehir dışındayım bu yüzden akvaryumun ve kaplumbağanın fotoğrafını atamayacağım. kabuğundaki matlaşma hakkında bir fikriniz var mı? Bu iki ürünü ilk defa kullanacağım

Iki yemi de alın. Reptomin temel yem en çok vereceğiniz yem o. Mineral yemi ise haftada 1 verin.

Bu filtre fazla gelebilir 6 Watt bir filtre alın. Bunu alabilirsiniz. Eylaf ile kullanın

Metilen mavisinde hepsinde oranlar farklı.
Contra icytho marka alın.

Duruma göre kullanacağınız damla miktarı değişir. Kullanım gerekli değilse 1 damla damlatın yeterli.

Hayvanın kabuğunun fotoğrafını atın ki kabuk hakkında öneri yapabilelim.

Mantarda olabilir, kireçte, plaka da bağlamış olabilir, kabuğu çürüyor da olabilir. Bilgi vermeniz şart.

Akvaryumunda fotoğrafı gerekli. Kullandığınız çoğu şey yanlış.

Hayvana yuva yapmaya karar verdiyseniz paranızla rezil olmayın. Ekipmanları doğru kullanın ve doğru malzemeleri alın.

Iki yemi de alın. Reptomin temel yem en çok vereceğiniz yem o. Mineral yemi ise haftada 1 verin.

Bu filtre fazla gelebilir 6 Watt bir filtre alın. Bunu alabilirsiniz. Eylaf ile kullanın

Metilen mavisinde hepsinde oranlar farklı.
Contra icytho marka alın.

Duruma göre kullanacağınız damla miktarı değişir. Kullanım gerekli değilse 1 damla damlatın yeterli.

Hayvanın kabuğunun fotoğrafını atın ki kabuk hakkında öneri yapabilelim.

Mantarda olabilir, kireçte, plaka da bağlamış olabilir, kabuğu çürüyor da olabilir. Bilgi vermeniz şart.

Akvaryumunda fotoğrafı gerekli. Kullandığınız çoğu şey yanlış.

Hayvana yuva yapmaya karar verdiyseniz paranızla rezil olmayın. Ekipmanları doğru kullanın ve doğru malzemeleri alın.
Fotoğraftaki iki ürünü de satın aldım bende var şuan.Filtrenin içinde o sarı ve mavi renkteki süngerimsi şey vardı adı elyaf herhalde ne sıklıkla değiştiriliyor acaba bu ürünü satın alayım mı? Dediğim gibi şehir dışındayım şuan fotoğrafları atabilmem mümkün değil betimlemelerle belki anlatabilirim size.

Fotoğraftaki iki ürünü de satın aldım bende var şuan.Filtrenin içinde o sarı ve mavi renkteki süngerimsi şey vardı adı elyaf herhalde ne sıklıkla değiştiriliyor acaba bu ürünü satın alayım mı? Dediğim gibi şehir dışındayım şuan fotoğrafları atabilmem mümkün değil betimlemelerle belki anlatabilirim size.
Fotoğraftaki iki ürün dediginiz ne?

O filtre fazla 200 litre civarı akvaryuma olur. Sizin alacağın akvaryum için 6-8-10Watt bir filtre yeterlidir.

Iade edin.

Metilen mavisi yoğun ise akvaryuma dokmeden once sulandirin oyle dokün yarım damla kadar.
Bir iki hafta kadar önce almıştım iade almayabilirler bunu kullansam bir sorun olur mu?

Geri