Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bu ürün aydınlatma için uygun mu?

Mavi sünger elyaf değil elyaf linkini attigimdir.

Iade edip attiklarimı alın.

Yanlış almışsınız.

Kuru alanı nasil yaptınız veya nasıl yapacaksınız ondan da bahsedin.

Yanlış yaparsanız suya salınım yapar, pislik tutup goz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Kabuk mantarına neden olur. Hayvan akvaryumdan kaçar.

Şuanki akvaryumda rampa yoluyla çıkıyor çıkabilmesi kolay olsun diye çim halı var rampa ve kuru bölgenin üstünde.
Yeni akvaryumunda neler yapmalıyım tavsiyeniz var mı?

Şuanki akvaryumda rampa yoluyla çıkıyor çıkabilmesi kolay olsun diye çim halı var rampa ve kuru bölgenin üstünde.
Yeni akvaryumunda neler yapmalıyım tavsiyeniz var mı?
Çim halı pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Kafası balon gibi şiser.

6 gen pvc paspas kaplayın yada plastik ızgara. Izgarayı kaliteli meyve kasasindan kesin.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

Çim halı pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Kafası balon gibi şiser.

6 gen pvc paspas kaplayın yada plastik ızgara. Izgarayı kaliteli meyve kasasindan kesin.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg
bu şekilde akvaryumun üstünde yapmayı hedefliyorum hayvan açısından bir tehlike zarar teşkil etmiyordur umarım
aY6n57.jpg

bu şekilde akvaryumun üstünde yapmayı hedefliyorum hayvan açısından bir tehlike zarar teşkil etmiyordur umarım
Ekli dosyayı görüntüle 13241
Akvaryum ustune bu şekilde yapabilirsiniz.

Yalnız fotoğrafta şu yanlışlar var.

Kuru alana cim kaplanmış.

Kuru alanda taş ve kabuklar var.

Kum kalın sadece 0.5mm silis kum olur.

Akvaryum derin ve kare bunun yerine uzun dikdörtgen ve yeterli derinlikte Akvaryum daha uygun olur.

Tabandaki agaç pislik tutar kaşınma amaçlı kullanılabilir yinede gereksiz.

Birde dikkat edin hayvan yuzunu gözünü rampanın sivri yerine çarpmasın. Gözünü yerinden çıkartır.

Gece karanlığında bunun ihtimali yüksek.

Akvaryum ustune bu şekilde yapabilirsiniz.

Yalnız fotoğrafta şu yanlışlar var.

Kuru alana cim kaplanmış.

Kuru alanda taş ve kabuklar var.

Kum kalın sadece 0.5mm silis kum olur.

Akvaryum derin ve kare bunun yerine uzun dikdörtgen ve yeterli derinlikte Akvaryum daha uygun olur.

Tabandaki agaç pislik tutar kaşınma amaçlı kullanılabilir yinede gereksiz.
Akvaryumun dibini boş mu bırakmalıyım sizce kum da taş gibi mikrop tutar mı?Kuru alanı ve rampayı bir şeyle kaplayacağım ne kullanmam lazım ya da ne kullanmayayım

Akvaryumun dibini boş mu bırakmalıyım sizce kum da taş gibi mikrop tutar mı?Kuru alanı ve rampayı bir şeyle kaplayacağım ne kullanmam lazım ya da ne kullanmayayım
Kumu dip çekimi ile temizleyin. 6 ayda bir komple değiştirin veya iyice su ile yıkayıp güneşte kurutun.

Yeni ekleyeceğiniz kumun tozunu eleyip sudan geçirin oyle ekleyin.

Kaplama olarak 6gen pvc paspas daha makul bir secenek.

Kumu dip çekimi ile temizleyin. 6 ayda bir komple değiştirin veya iyice su ile yıkayıp güneşte kurutun.

Yeni ekleyeceğiniz kumun tozunu eleyip sudan geçirin oyle ekleyin.

Kaplama olarak 6gen pvc paspas daha makul bir secenek.
Hangi kumu tercih etmem lazım? Elyaf linki atmıştınız filtreyle beraber bu ikisini de satın alacağım da elyafı nasıl kullanacağım

Hangi kumu tercih etmem lazım? Elyaf linki atmıştınız filtreyle beraber bu ikisini de satın alacağım da elyafı nasıl kullanacağım
Haznedeki sungeri çıkartın. Yerine ayni boyutta biraz elyaf kesip koyun.

Elyaf kirlendikçe elinize buzdolabı poşeti gecirip filtreyi fişten çekip filtreyyi çıkartın. Sonra haznedeki elyafi poşete koyup cope atin.
Yerine yeni elyaf takın.

Elyaf daha iyi temizler. Birde tek kullanımlık ve ucuz bu yüzden etrafı kirletmez.

Sungeri temizlemeye çalışırsaniz hayvan buyuyunce pislikten mideniz kalkar evde kadin varsa kafayı yer en iyisi elyaf.

Ekstra bilgi!
Filtrenin haznesinjncentikleri var gorürsünüz zaten oraya biraz tirnak makasi veya zimapara ile torpü atın. Hazne daha kolay çıkar.

Kum olarak vitasand pro 78 alabilirsiniz.

Haznedeki sungeri çıkartın. Yerine ayni boyutta biraz elyaf kesip koyun.

Elyaf kirlendikçe elinize buzdolabı poşeti gecirip filtreyi fişten çekip filtreyyi çıkartın. Sonra haznedeki elyafi poşete koyup cope atin.
Yerine yeni elyaf takın.

Elyaf daha iyi temizler. Birde tek kullanımlık ve ucuz bu yüzden etrafı kirletmez.

Sungeri temizlemeye çalışırsaniz hayvan buyuyunce pislikten mideniz kalkar evde kadin varsa kafayı yer en iyisi elyaf.

Ekstra bilgi!
Filtrenin haznesinjncentikleri var gorürsünüz zaten oraya biraz tirnak makasi veya zimapara ile torpü atın. Hazne daha kolay çıkar.

Kum olarak vitasand pro 78 alabilirsiniz.
Hayvan suyu çabuk kirletiyor benden bu düşünceylede güçlü bir filtre alayım dedim sizde bunun fazla olacağını söylediniz acaba benim düşüncem yanlış mı?

Hayvan suyu çabuk kirletiyor benden bu düşünceylede güçlü bir filtre alayım dedim sizde bunun fazla olacağını söylediniz acaba benim düşüncem yanlış mı?
Güclu filtre daha temizlik icin değildir.

Debisi yuksek olduğu için daha büyük litreli akvaryumlarda kullanmak içindir.

Yoksa size attığım filtre sizin akvaryumunuz için yeterli. Ve cok iyi temizliyor. Hayvanıda rahatsız edip savurmaz.

Elyafı 2 günde bir değiştirin. Kirleri suya salmasın suyu tertemiz olur.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Özetle:

Fujıka Enerji Tasarruflu Halojen Ampul 28 W Fiyatı

ampul olarak bu ürünü satın alacağım.

Yem olarak Tetra reptomin ve Tropical biorept W alacağım

Tabandaki taşları çıkartacağım,Vitasand pro 78 kum alacağım.

Size linkini yolladığım Reptiviti alıyorum, diğer kabuk koruyucu ürünü almıyorum

Aqua Boutique Filtre Elyafı 100gr

Jingye 6100F Şeffaf İç Filtre Beyaz 6W 500L/S

Bu filtre ve elyafı alıyorum.

Kuru alanı çim kaplamayacağım.

Bir kaç sorum daha var:

Ampulu ne sıklıkla açmalıyım kuru bölgenin tamamını mı aydınlatmalı?

Yem programını nasıl yapmalıyım?

Size bahsetmiştim kaplumbağamın kabuğunda bir matlaşma var diye bunun için ne yapabiliriz.Kabuğunun fotoğrafını bulmaya çalışacağım bulursam size atarım.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Özetle:

Fujıka Enerji Tasarruflu Halojen Ampul 28 W Fiyatı

ampul olarak bu ürünü satın alacağım.

Yem olarak Tetra reptomin ve Tropical biorept W alacağım

Tabandaki taşları çıkartacağım,Vitasand pro 78 kum alacağım.

Size linkini yolladığım Reptiviti alıyorum, diğer kabuk koruyucu ürünü almıyorum

Aqua Boutique Filtre Elyafı 100gr

Jingye 6100F Şeffaf İç Filtre Beyaz 6W 500L/S

Bu filtre ve elyafı alıyorum.

Kuru alanı çim kaplamayacağım.

Bir kaç sorum daha var:

Ampulu ne sıklıkla açmalıyım kuru bölgenin tamamını mı aydınlatmalı?

Yem programını nasıl yapmalıyım?

Size bahsetmiştim kaplumbağamın kabuğunda bir matlaşma var diye bunun için ne yapabiliriz.Kabuğunun fotoğrafını bulmaya çalışacağım bulursam size atarım.

Evet doğrudur.

Ampulü 20-25cm mesafe arasinda kuru alanın tam tepesine konumlandırın.

Günde 8-12 saat kadar çalıştırın.
Gündüz açıp akşam kapatın.

Hayvan büyük haftada 4gün Reptomin yemi verin.

1 gün Biorept W

1gün ahm turtle stick.

1günde aç gün yapın veya marulun körpe yaprağından yıkayıp verin. Yediği başka bir sebze de olur.

Yemleri tek Öğün verin.

Reptomin 15 tane
Biorept W 25tane
Ahm 25tane

Marul parmak kadar.

Kabuk hakkında @cem Admin daha iyi yardımcı olur ama fotoğrafını görmemiz gerekli.

Filtrede balıklara göre kaplumbağaların dışkısı yoğun ve büyük olduğu için bir tık kuvvetli olanı tercih ediyoruz. Ama çok güçlü de olmamalı. Sirkülasyon yüksek olursa filtre kiri çekemeden akvaryumda döndürüp durur.

İç filtre idrarı süzmez kiri toplar. Yalnız iki veya üstü hazneye sahipse en üst hazneye zeolite konup kısmen idrara çare bulunur.

Süngerdense elyaf daha iyidir bu toz kirleri de tutar. Yalnız pervaneye dolanma ihtimaline karşı pervane tarafına ince bir sünger koymak iyi olur. Elyaf kirlendiğinde ızgara aralığından kahverengi renk gözükür o vakit yenilenmesi gerekiyor. Fişi çektikten sonra hazneye poşet geçirin. Çıkarırken kiri akvaryuma salmasın.

Kirli elyafı koparıp eksilen kadarını eklerseniz fazla bir elyaf harcaması da olmaz. Elyafta en ucuzunu alın. Genelde eurostar marka ucuz oluyor.

Kabuk için kuru yerde net ve parlamayacak biçimde bir resmini çekip atın.

Filtrede balıklara göre kaplumbağaların dışkısı yoğun ve büyük olduğu için bir tık kuvvetli olanı tercih ediyoruz. Ama çok güçlü de olmamalı. Sirkülasyon yüksek olursa filtre kiri çekemeden akvaryumda döndürüp durur.

İç filtre idrarı süzmez kiri toplar. Yalnız iki veya üstü hazneye sahipse en üst hazneye zeolite konup kısmen idrara çare bulunur.

Süngerdense elyaf daha iyidir bu toz kirleri de tutar. Yalnız pervaneye dolanma ihtimaline karşı pervane tarafına ince bir sünger koymak iyi olur. Elyaf kirlendiğinde ızgara aralığından kahverengi renk gözükür o vakit yenilenmesi gerekiyor. Fişi çektikten sonra hazneye poşet geçirin. Çıkarırken kiri akvaryuma salmasın.

Kirli elyafı koparıp eksilen kadarını eklerseniz fazla bir elyaf harcaması da olmaz. Elyafta en ucuzunu alın. Genelde eurostar marka ucuz oluyor.

465964469_-jpg.13237

Bu doğrultuda hangi filtreyi tercih etmeliyim sizce? Resimdeki bende var fakat çok güçlü olduğu için iade edecektim.https://atakanpetshop.com/jingye-6100f-seffaf-ic-filtre-beyaz-6w-500ls bunu alacaktım.
Kaplumbağanın fotoğrafını bulduğum zaman atacağım.

Önerdiğim filtreyi 75cm akvaryumda kullanıyorum.

Iyi temizliyor. Savurma yok.

Sorun çıkarmadı.

15Watt eksi filtremden daha iyi temizliyor .

Piyasada 6 ve 15Watt filtre var arasını bulmak zor.

Bu attigimi alip geçin. Temizler.

Daha iyisini bulursaniz onu alın.

Bulabildiğim tek fotoğraf bu eğer iyi değilse ilerleyen günlerde yeni bir tane atarım.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    98.1 KB · Görüntüleme: 6
Bulabildiğim tek fotoğraf bu eğer iyi değilse ilerleyen günlerde yeni bir tane atarım.
Hayvanın kabuğu kir bağlamış. Hayvana ait islak diş fırçasını tuza batırıp kabuğunu fırçalayın.

Akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta ılık temiz su ile durulayın.

Temizledikten sonra birdaha fotoğrafını atın mantar veya çürüme var mı diye bakalım.

Geri