Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Burnundan baloncuk çıkartıyor ve yavaş hareket ediyor.akvaryumumuz yeterlimi sizce sabahları vitaminli yem akşamları ise karides veriyorum

Su kablumbağam

Yeni Üye
Katılım
18 May 2024
Mesajlar
18
Isıtıcısı 25 derece yönlendirme ile aldım kuru alana çıkmıyor ben çıkarıyorum o suya atlıyor
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7194.jpeg
    IMG_7194.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 29
  • IMG_7193.jpeg
    IMG_7193.jpeg
    3.2 MB · Görüntüleme: 29
Merhabalar ,

Su seviyesini hayvanın kaçamayacağı seviyeye kadar yükseltebilirsiniz.

Akvaryumdaki bütün taşları çıkartın.

Su ısıtıcıyı 28 dereceye sabitleyin.

Hayvana verdiğiniz yemler neler?

Hayvan hasta değilse vitamin kullanmanıza gerek yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Tabana vitasand pro 78 akvaryum sarı silis kumu kullanabilirsiniz.
 
Dajana gammarus karides (akşam)

Ahm turtle stıcks (sabah)

Deep fix reptivit(bazen akvaryumun içine damlatıyorum)
Sabah yine besledim normalde beni görünce akvaryumda sabırsızlanıyordu bu sabah uyuyordu ama çok yavaş hareketleri var acaba nesi var
 
Renkli kum kullanmıyoruz. Sadece sarı silis kum olacak.

Plastik bitki şimdilik durabilir hayvan tutunup civarında saklanıp rahat ediyor.

Lamba mesafesini ayarladınız mı? Sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Vitamini 1 hafta boyunca haftada iki kez bir damla ilk stick yemine damlatıp suda önüne atın yesin. Yem yemiyorsa ağzına 45 derece açıyla tutup 1 damla damlatın.

Ağzına sığacak ölçüde haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. İştah kaybı devam ederse ilaca başlarız.

Bu baloncuk burundan gelen şeffaf yada sarı akıntı sebebiyle mi yoksa normal olarak mı oluşuyor. Özellikle gece uyurken burunlarına su kaçmasın ve sudaki titreşimleri hissetsinler diye burunlarında hava kabarcığı tutarlar.
 
Bugün siz söyleyince silis kum aldım gidip yarın akvaryumunu tekrardan ayarlayacağım normalde ısıtıcımız 25 dereceye sabitli ama yarın onuda degısegım fakat cam ısıtıcı acaba her hangi bir sorun teşkil edermi diye düşünmüyor değilim sizce olur mu.Suan hareketler iyi fakat devamlı uyuyor biraz oynatınca hareketleniyor genelde tek göz açık tek göz kapalı duruyor sürekli kapalı olan gözünü eliyle siler gibi yapıyor suyun ıcındeyken biraz seyrettim ağzını 1 mm kadar acıp kapatıyor ve karada ıken boynu çok minimal olacak şekilde öne ve ıce hareket ediyor önceden yapmıyordu böyle şeyler
 
Vitamininde verdim deep marka olan aslında orta kalite bir vitaminmiş en yakın zamanda sera alacagım tavsiye ediyor musunuz birde her gün vitamini vermelimiyiz çok vitaminden de hastalanıyorlarmıs
 
Vitaminde en iyisi sera reptilin ama çok pahalı. Onun için deep fix reptivit vitamin öneriyorum. Buda iş görüyor. Vitamini 1 haftayı tamamlayacak şekilde verin.

25 derece hayvanın enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlattığı nokta 28 dereceye çıkarıp sabitleyin.

Lambayı hallettiniz mi? Yoksa hemen alıp kurun iyileşmesi için o en önemli ekipman. Bu acil.

Su ısıtıcı tam batan model olmak kaydıyla suyu 15 cm yüksekliğe getirip. Tabana yatay oturtun.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın kuru yerde 20-25 dakika bekletin.

Ayrıca yem yiyorsa sabah akşam öğünün ilk yemine 2 damla yemiyorsa 45 derece açıyla tutup 2 damla ağzına, ağzını açmıyorsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.
 
ısıtıcımız yenilendi bugün gidip hemen değiştirdim ayarlana bilir ısıtıcı aldım yine tetra marka. Termometre aldım suan su sıcaklığı 29 gösteriyor.Aslında gentagut dediğiniz göz damlasını aldım ama yanlış anlamayın insanlar için olan bir ilaç ya nasıl olacak diye tereddüt ettim vermekte😌Yanlış anlamayın ama lütfen.vitaminide sabah akşam veriyorum iki gündür hatta suyunuda damlattım kuru alana bir türlü kendi çıkmıyor kuru alanda 32 dereceye ayarladım bugün önüne bir şey koyup durmasını sağladım kuru alanda uyuyor ve bacaklarını genleşir sekılde acıyor normaldır umarım gözler hep kapalı yanına gidince acıp bakıyor sonra bir daha kapatıyor ve uyuyor genel olarak gözlerinde her hangi bir kızarıklık yok
 
Gentamisin geniş spektrumlu antibiyotiktir. Hem göz hemde ağızdan veriyoruz. Ampul olarakta satılıyor ama hem kırmızı reçete gerekiyor hemde gentamisin oranı yüksektir.

Su ısıtıcı tetra ht ise akvaryuma boylamasına yatay olarak su içine alın. Tam batar.

Vitamini günde bir kez, ilacı sabah akşam vereceksiniz. Suya vitamin damlatmayın faydası olmadığı gibi yosunu coşturur. Su kalitesini bozar.

Dereceyi tamamen su içine alın yatay durabilir. Hava ile etkileşimi olmasın.

29 dereceye çıkıyorsa ısıtıcıyı bir tık düşürün. 28 dereceyi geçmesin.

Kuru alanda ayakları açıp durmasına balerin duruşu deriz. Isıdan maksimum faydalanır. Isıyı kılcal damarlar vasıtasıyla vücut içine gönderir.

Gözleri içine işlediğine emin olun. Gerekirse damlayı gözlerine bir fazla damlatabilirsiniz.

Altbağa için biraz daha bekleyin. Hayvanın metabolizması çalışmaya başlasın renk değişimi olur.
 
Isıtıcıyı içine yatay olarak koyamıyorum çünkü satın aldığım akvaryumcu kablo kısmından su kaçırabilir dedi epeyde pahalı korktum bozulur diye.Bu arada ısıtıcıyı değişince epey hareketlendi yem falan yemesinde sıkıntı yok gayet güzel yiyor.Bir hafta vitamin vermeden sonra vitamini hangi sıklıkla vermem gerek?dün gece göz damlasını yaptım ama sabah yapamadım çalışıyorum 25 dakika bekletecek vakit olmuyor ve bu sabah bir ilk oldu onu ısıtıcının altında yakaladım kendi çıkmış aşırı mutlu oldum:)sizce ısıtıcı dışında başka bir ışığa gerek varmı bu sarı ışık uva mı uvb mi oluyor pek anlayamadım ama ikisi bir olandan aldım iki tane ampul geldi
 
Diğer yanında gelende bu ama ne olduğunu anlayamadım üstünde her hangi bir şey yazmıyor.birde kaplumbağaların normal zamanda uyumaları normal mi
 
Isıtma ampulü yeterli. 8 cm kabuk boyu sonrası uvb alınabilir.

Bu ampulde uvb oranı yazıyor mu? Ampulün üzerine de bakın. Bir de şebeke akımına bakın 110 V mi 220 V mi?

Bunlar yeni çıktı. Etkisi konusunda bilgim yok.

Isıtma ampulü uva niyetine kullanılır. Metabolizmasını canlandırır.
 
Sağlıklarını kazandıklarında haftada bir kez 1 damla verin vitamini.

Kuru alanda görürseniz fazla yaklaşmayın panikleyip suya kaçmasınlar.
 
Geri
Üst