kubrabekmez
SKF Delisi
Bir tek kapluşum var. Adı Cahide Bübü. Cahide isminin nedeni komik olabilir. Ben Cahit Sıtkı Tarancı tutkunuydum ve lakabım Cahide idi. O yüzden lakabımı minik dostuma ad olarak verdi. Aam adını söylemek çok uzundu. Kolay söyleyebileyim diye Bübü dedim. İki isimli oldu. Aldığımda 3 buçuk cm idi, şimdi 5 ay civarlarında ve 5 cm. Eskiden kaptabakıyordum, sonra akvaryuma geçince yavrucak boy attı. Kırmızı kuru alanı var ama onu sadece kururken kullanıyor Masa almbamı çok seviyor.Açtığım anda karaya çıkıp duruyor. Bir de üzerine çıkıp deniz kumu çalıyor. Yiyemeyince düşüyor tabi ağzından. Uyurken orayı kullanmıyor. Bitki var bir tane. Ama boyu küçük kaldı suya göre. Ben de Sarelle kutuları falan olur ya, onun içine deniz kumu doldurdum, kapağını delip ağacı delkten geçirdikten sonra yapraklarını taktım, bitkinin bir kısmı böylelikle suyun yüzeyinde kalabildi. Kapağa kum, taş vb. döşedim ve kur yaptığı köpekbalığını koydum. ( oyuncak) Uyurken deli gibi bir şey. Bitkiye asılıyor iki eliyle kendini salıyor aşağı. Veya üstüne çıkıp uyuyor. Elimi gördüğünde elimde salıncakta gibi sallatıyor kendini.Parmağıma yüzerken hangi amaçla geldiğini tahmin edebiliyoum. Bazen tırmanıyor bazen ısırıyor. Isıracağında gözleri dönerek geliyor çünkü yem var zannediyor ve parmağıma saldırıyor. Masaya koyunca ilk durak yem kutusu, ama elden bir şey gelmeyince ikinci durak ben. Bir de beni anlıyor gibi bakması beni deli ediyor.