Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çeşitli kuru alan fotoğrafları

aragorn

Bordo Bereli
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
2,176
Çeşitli kuru alan fotoğrafları
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cok güzeller benim C.tesi gelecek akvaryumun kuru alanı 3. resme benziyor :)
 
Hepsi çok güzelmiş.. çoğunlukla herkeste olan kuru alan 7.fotoğraftaki sanırım:)
 
şimdi babamla tartışıyoduk da, kuru alanla ilgili;
kuru alanı ahşaptan yapabilirmiyiz. yani kuru alanda illaki kum olması gerekir mi? yada camdan yapıp üstüne plastik seyler yapıştırmak nekadar sağlıklıdır?
 
Ahşabı tavsiye etmem.Kuru alan illa kumdan olcak diye bir şey yok akvaryuma sığcak bir tane kayada koyabilirsinz önemli olan kaplumbaganızın çıkıp dinlenip güneşlenebilmesi:) O plastk şey evlerde de kullanıyor camın üstüne konmasının sebebide sudan kuru alana çıkarken kaymaması için.. bir zararı olcağını düşünmüyorum:)
 
Ahşap sudan ve nemden etkilenir kısa zamanda çürüyerek eğilmeye başlar. Bu yüzden cam, akrilik levha, cd kabı, sert plastik, resim dosyaları gibi şeylerden yapın derim kuru alanınızı. Kuru alanda kum olmasındansa olmaması daha iyidir kaplumbağa her suya girip çıktığında kumlar zaten yerinden oynar kaplumbağanıza yapışır rahatsız eder. Yumurta alma gibi bir planınız yoksa kuru alanda kesinlikle kum kullanmayın. Cam, akrilik vb bir maddeden yapıp eğim vererek bir kısmının su içinde kalmasını sağlayın kaplumbağanızın rahatça çıkıp inebilmesi için. Ayrıca çıkarken kaymaması için de halıkaymaz ya da benzeri bir şey koymanız gerek. Cam ya da sert plastik kullanarak, üstüne de halıkaymaz benzeri bir şey koyarak gayet sağlıklı bir kuru alan yapabilirsiniz.
 
Kuru alan için halıkaymazı tavsiye etmem. Ben kullanıyorum. Tosun gidip gelip yemeye çalışıyor:D
 
Alıştıktan sonra pek sorun olacağını sanmıyorum. Bir lastikle de kuru alanın üstüne iyice sabitlemek gerek tabi halıkaymazı.
 
çok beğendim çok sağolun.. şimdi gidip cam kestiricem.. silikon tabancasıyla(sıcak silkonla) camı cama yapıştırabilirim değil mi? yada siz neyle yapıştırdınız??
 
Evet silikonla yapıştırabilirsiniz ama akvaryum için satılan özel akvaryum silikonlarından kullanmanız daha sağlıklı olur. Sürekli suyla yakın temasta olan yerler olduğu için akvaryum içinde uzun vadede suya salınım yapabiliyorlar bu nedenle akvaryum silikonunu tavsiye ederim. Bazı büyük marketlerde ve petshopların bazılarında ve kimi camcılarda bulunuyor.
 
Harikasınız yaa hepside zekice ve güzel olmuş bayıldım =) peki tam yerimi bilmiyorum ama bitkilendirmek istesek akvaryumu ne gibi su bitkileri yerleştürmemiş uygun olur.Yukarıda muhteşem bitkilerle dolu bir akvaryum görünce hayran kaldım doğrusu =)
 
2. kuru alan çok güzel birde şu daldan yapılma kuru alan güzel (;
 
Ben altıncı resimdeki kuru alandan yapmayı planlıyorum...
 
Kendiminkini düşününce imrendim gerçekten.Bu UVB lambası hemen hemen her fotoğrafta var.Bunun faydası nedir?Olmasada olur mu?Benim kaplumbağam camın önünde güneş görüyor.Çok etkili olur mu?
 
Camın önünde etkili olur ama bu havalarda pek yararlı olmaz.Uvb lamba kaplubağanın güneşlemesi içindir.Biraz pahalıdır.
 
Güneş ışınlarından kaplumbağanın tam anlamıyla faydalanabilmesi için arada hiç bir engel olmadan güneş ışığını görmesi gerekir.Eğer böyle bir şansınız yoksa uvb lambası kullanmalısınız.Masa lambası kuru alanı ısıtmak içindir uvb ile aynı şey değildir.
 
Geri
Üst