Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Çizgili kaplumbağamın firar girişimleri

AEK

Bordo Bereli
Merhaba,

İki kez akvaryumdan firar eden çizgili kaplumbağamın bunu nasıl yaptığını buldum. Sadece su yüksekliği değil filtre emiş borusunun konumunuda kullanıyormuş. Biraz eğilen borunun vantuzlarınıda kullanarak kendini dışarı atabiliyor. Ben artık sadece su yüksekliğini değil borunun durumunuda kontrol ediyorum. İşi kavrayan kaplumbağa arada boruyu zorlamaya vantuzları ayırmaya çalışsada bunu başaramıyor.
Ayak derisindeki değişimde beni biraz korkutmuştu. Vildan hanıma diğer iki RES ile beraber götürdüm. Kontrolünde bir sorun olmadığını belirtti. Keyifle yüzmeye, güneşlenmeye devam ediyoruz :)

mailto:/img29/4392/img1331ey.jpg

mailto:/img59/9030/img1337dc.jpg

mailto:/img600/3889/img1339jn.jpg

img1340yj.jpg

mailto:/img202/4484/img1341kg.jpg

img1342t.jpg

Firar ettiğinde diğer odadaki akvaryum ekipmanlarının yanında bulmuştum.

mailto:/img713/1703/img0689zf.jpg

Bu hareketlerinden sonra önlemimi aldım.

Cvp: Çizgili kaplumbağamın firar girişimleri

Merhaba,

Akvaryumunuzun daha detaylı resimleri varsa gönderebilir misiniz? Yapı olarak örnek alınacak akvaryuma benziyor. Bizler de sistemleri yerleştirirken sizinkinden esinlenebiliriz.

Teşekkür ederim. Beğenilmesi, örnek olması çok güzel tabiki.
Tabiki detaylı resimler ekleyebilirim.
Genel olarak sistemi anlatacak olursam ; Bu akvaryum 96 lt kapasiteli, muhtemelen ben 85 lt civarında bir kapasiteyi kullanıyorum. Arkası yüksek olduğu için kuru alanı oraya yaptım ve böylece kaçışı engellemiş oldum. Lambalarıda rahatça bağlayabildim. Tetra Tec Ex 600 dış filtre kullanıyorum. Tetra Tec 100 W ısıtıcı mevcut. Tetra APS-100 hava motorum var. 60 W JBL ısıtma ampulü, 13 W exo terra uvb ve 50 W exo terra gece lambası kullanıyorum. Kuru alanı falez kayalardan yaptım. Hiç bir yapıştırıcı kullanmadan sağlamca yerleştirdim. Su içinde ipek yapraklı bir yapay bitki ile mango kökü mevcut. Silis kum kullanıyorum ve içinde minare salyangozlarım var. Geceleri cama ve kum yüzeyine çıkıyorlar. RES türlerim bu akvaryumda iken yediler ama çizgili onlara dokunmuyor.

mailto:/img221/9352/img0182s.jpg

mailto:/img4/2508/img0186gv.jpg

mailto:/img845/6784/img1330ai.jpg

mailto:/img268/3426/img0357nd.jpg

6. resimde akvaryum kenarından aşağı bakarken ne kadar sevimli ve yaramaz görünüyor.Gözü dışarıda bir yerlerde gibi :)) Kendiside evide çok güzel maşallah.

Teşekkürler.
Uzun boynu sayesinde kaçmak için kafası ile de kenara tutunuyor haylaz :)
İnsanlara bayağı alıştı kerata.

Resimler için teşekkürler. Sistem çok güzel. Elinize sağlık. Kuru alana tutamaç ile bağladığınız lambaları nereden temin ettiniz? Aynı şekilde benim kuru alanım için de gerekliler.

yesvedeendso' Alıntı:
Resimler için teşekkürler. Sistem çok güzel. Elinize sağlık. Kuru alana tutamaç ile bağladığınız lambaları nereden temin ettiniz? Aynı şekilde benim kuru alanım için de gerekliler.

Bu arada şelale bayağı yüksekten akıyor. su sesi sizi rahatsız etmiyor mu :) Benim şelale su seviyesine yakın olmasına karşın debisi yüksek ve çok ses yapıyor :(

Lambaları bauhaus tan aldım. Max 60 w için kullanılıyor. Gayet kullanışlı. Su sesine alıştım. Salondaki akvaryumda ses daha şiddetli. Ama insan bir süre sonra alışıyor. Gelen evde süs havuzumu var diyor :)

Emre bey kumlarınız baya bol anlaşılan biraz banada gönderin :D
Yaramaz çizgili şimdi nasıl ayarladınız dış filtrenin çekiş hortumunu ?
Okadar yüksekten düşünce,bir zarar gelebilir her ihtimale karşı yere yumuşak yastık koymanızı öneriyorum. Dere kaplumbağalarının kaçma olanağı çok yüksek çok firarcılar. :smile: Kendimden biliyorum

lambanızın markası nedir ?

Yaklaşık 25 kg kum var sanırım. Kumu çok seviyor :)
Filtrenin borusu eğikti. Şimdi dik duruyor. Arka ayağını uzatamadığı için turunamıyor. Yerde halı olduğu için sorun olmadı ama ilave bir şeyler koymam gerekecek, teşekkürler.

Lamba sanırım philips. Ama markayı tam hatırlamıyorum şu an evde değilim. Gidince tekrar bakarım.

Aşağıdaki linkte benzer lambayı buldum. Teşekkürler.

http://www.hepsiburada.com/liste/green-life-e27-kiskacli-masa-lambasi-8697548147513/productDetails.aspx?productId=hrapramitkisk&categoryId=13003235&SKU=HRAPRAMITKISK-M&navq=categoryid%3d13003235%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dhrapramitkisk%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483620%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483620_13003201%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483620_13003201_13003205%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483620_13003201_13003205_13003235%257d%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dlister

https://www.ofix.com/Urunler/00/Greenlife-E27-Kiskacli-Masa-Lambasi/S24474

Aynı ürün yukarıdaki linktede var. Anladığım kadarıyla max 40 w ampul takabilirsiniz. Yani 60 w ampul kullanmak isterseniz uygun değil. Aklınızda bulunsun.

yalnız gözüne baka baka kaçmaya çalışıyor. adam gizli yapar ya namussuza bak.

cem' Alıntı:
yalnız gözüne baka baka kaçmaya çalışıyor. adam gizli yapar ya namussuza bak.

İki kere habersiz firar etti. Ben sadece su seviyesinden sandım. Dediğin gibi istedini yap ben gidiyorum der gibi çabaladı :) Ama açığın ne olduğunu da gösterdi sabırsız.

6. resimde güzel çıkmış :D

O resim tam bomba Doğan. Zaten resmi çekip hemen müdahale ettim. alıp başını gidiyordu :)

Aman Allahim cizgili kaplusun benim kaplusumun aynisi cok hosuma gitti bunu gormek :))))
Benimkisi de fanusta yasarken boyle boynuyla destek alip kaciyordu cok tatlilar yaaa :D
Daha buyuk benimkisi sanirim

Benim kaplus bi kere kacti yakalamayalim diye kostu kostu kendini kabuga kapatip kaydirdi resmen :D

Koltugun altindan almak zorunda kaldik bu sebeple;)))

Hala hatirladikca gulmekten yariliriz :))

çizgilide o grupta mı bilmiyorum ama bizimkilere slider (kayan) denmesinin sebebi o.

Uzun boyunları ve kolları diğerlerine göre firar konusunda daha avantajlı olmalarını sağlıyor :) Bu sebeple sistemi çok dikkatli hazırlamalı. Bazen doğaya bıraksammı diyorum ama o kadar alıştımki sanırım yapamam. Benim çizgili 12-13 cm boyunda.

Cem hepsi aynı sitil suya kaçış yapıyor ama bizimkilerin adını verirken kullanmışlar.

Ben res'lerden daha sevimli buluyorum cizgilileri:)
O kara gozleri cok guzel bakiyor:)
Benimkisi 8,5cm...
2yildir bizimle..
Dogaya birakmayi ben de cok dusundum ama birakamadim..Konu bile acmistim o surecte:)
Zaten iyi ki de birakmamisim hastalandi garibim ustuste..

Geri